Πως ανοίγουν τα στενά παπούτσια – 8 τρόποι για να γίνουν άνετα

Στενά παπούτσια (1)

Σίγουρα θα σας έχει τύχει να βρείτε το τέλειο ζευγάρι παπούτσια, να το αγοράσετε και στη συνέχεια να συνειδητοποιήσετε πως είναι πολύ στενά και είναι αδύνατον να τα περπατήσετε άνετα με αυτά. Τι κάνετε σε αυτή την περίπτωση για να μην σας χτυπάνε τα παπούτσια; Τα αφήνετε στην άκρη της ντουλάπας και δεν τα ξαναφοράτε ή αναρωτιέστε «πως να ανοίξω τα στενά παπούτσια;»

Πριν αποφασίσετε να πάτε στον τσαγκάρη, μάθετε πως μπορείτε να ανοίξετε τα στενά παπούτσια μόνη σας στο σπίτι. Δοκιμάστε λοιπόν μερικές απλές μεθόδους για να κάνετε τα σφιχτά και άβολα παπούτσια πιο άνετα.

Αν και πάλι δεν καταφέρετε να τα ξεχειλώσετε αρκετά και να τα κάνετε ευκολοφόρετα με τα μικρά αλλά αποτελεσματικά μυστικά που θα δείτε παρακάτω, τότε απευθυνθείτε στον ειδικό για άνοιγμα στο καλαπόδι.

1. Φορέστε τα μέσα στο σπίτι για να ξεχειλώσουν

Στενά παπούτσια (2)

Συνήθως ένα καινούργιο ζευγάρι παπουτσιών χρειάζεται να φορεθεί κάποιες φορές προκειμένου να πάρει τη φόρμα του ποδιού. Μετά θα ανοίξει στα σημεία που χρειάζεται και από στενά παπούτσια θα γίνουν άνετα και βολικά για τις βόλτες, το γραφείο ή το σχολείο. Αυτό συμβαίνει με κάθε είδος παπουτσιού, από τις ψηλοτάκουνες γόβες μέχρι τα αθλητικά ή πάνινα παπούτσια.

Το μόνο που θα πρέπει να κάνετε είναι να φορέσετε μερικές φορές τα στενά παπούτσια σας μέσα στο σπίτι. Με αυτό τον τρόπο το ύφασμα ή το δέρμα θα ξεχειλώσει και θα γίνουν πιο άνετα για να τα φορέσετε έξω.

2. Φορέστε τις στενές γόβες ή τα σφιχτά παπούτσια με κάλτσες για να ανοίξουν

Στενά παπούτσια (3)

Όχι φυσικά να τις φορέσετε έξω, αλλά μέσα στο σπίτι. Φορώντας τα στενά ψηλοτάκουνα παπούτσια με χοντρές αθλητικές κάλτσες μπορείτε να τα κάνετε να ανοίξουν πιο γρήγορα. Σιγά σιγά το σχήμα της γόβας θα φαρδύνει και θα πάρει μορφή. Κάντε το μια δυο φορές και θα δείτε την διαφορά. Αν χρειαστεί επαναλάβετε την διαδικασία μέχρι τα στενά παπούτσια σας να γίνουν άνετα.

3. Παγώστε τα παπούτσια

Στενά παπούτσια (4)

Η χαμηλή θερμοκρασία μπορεί να γίνει σύμμαχος στο άνοιγμα των στενών παπουτσιών. Γεμίστε λοιπόν δυο σακούλες με παγωμένο νερό ή παγάκια και βεβαιωθείτε πως τις έχετε κλείσει πολύ καλά. Τοποθετήστε τις μέσα στα παπούτσια για λίγο και μετά βγάλτε τις. Θα δείτε πως το υλικό των παπουτσιών θα έχει αρχίσει να ανοίγει λίγο και τα στενά παπούτσια σας να γίνονται άνετα για να τα φορέσετε.

4. Πιστολάκι για να ανοίξετε τις στενές γόβες ή τα στενά παπούτσια

Στενά παπούτσια (5)

Εξίσου αποτελεσματικό τρικ για να ανοίξετε τα στενά παπούτσια είναι και ο θερμός αέρας του σεσουάρ. Φορέστε λοιπόν το στενό ζευγάρι παπουτσιών με χοντρές αθλητικές κάλτσες και ρίξτε τους για 2 λεπτά θερμό αέρα με το πιστολάκι. Όσο ρίχνετε τον αέρα, φροντίστε να λυγίζετε τα δάχτυλα των ποδιών σας και τις πατούσες για να ξεχειλώσετε τις στενές περιοχές του παπουτσιού. Μετά συνεχίστε να φοράτε τα παπούτσια με τις κάλτσες μέχρι να κρυώσουν. Έπειτα, βγάλτε τις κάλτσες και φορέστε σκέτα τα παπούτσια για να δείτε αν έχουν ανοίξει όσο επιθυμείτε. Αν είναι ακόμη στενά, επαναλάβετε την διαδικασία μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

5. Οινόπνευμα και χαρτί ή εφημερίδα και νερό για άνοιγμα παπουτσιών

Στενά παπούτσια (6)

Χρησιμοποιήστε 2-3 χαρτιά οποιουδήποτε τύπου εμποτισμένα με οινόπνευμα ή 2-3 σελίδες εφημερίδας βρεγμένες με νερό για να ανοίξετε τα στενά σας παπούτσια. Κάντε τα χαρτιά μπαλάκια μεσαίου μεγέθους και τοποθετήστε τα στο μπροστινό μέρος των παπουτσιών, κάνοντας το να φουσκώσει. Μετά βάλτε τα στην κατάψυξη και αφήστε τα για λίγη ώρα. Όταν τα βγάλετε, το δέρμα τους θα έχει μαλακώσει και θα έχει ανοίξει.

6. Ανοίξτε τα στενά παπούτσια με οινόπνευμα

Στενά παπούτσια (7)

Μπορείτε επίσης να βάλετε λίγο οινόπνευμα σε ένα μπουκαλάκι με σπρέι και να ψεκάσετε τα σημεία του παπουτσιού που είναι στενά. Έπειτα φορέστε τα παπούτσια για λίγο και περπατήστε τα. Αυτό το απλό τρικ θα τα βοηθήσει να ανοίξουν και να γίνουν πιο άνετα. Μπορείτε επίσης να βάλετε ένα ζευγάρι κάλτσες για να ανοίξετε περισσότερο τα στενά παπούτσια σας.

Προσοχή: Αποφύγετε αυτή τη μέθοδο στα στενά δερμάτινα παπούτσια, διότι το οινόπνευμα ξηραίνει το δέρμα.

7. Άνοιγμα στενών παπουτσιών με… πατάτες

Στενά παπούτσια (8)

Τοποθετήστε μια μεγάλη πατάτα στο άνοιγμα του παπουτσιού για μια ή δύο μέρες, για να ανοίξετε το δέρμα. Βεβαιωθείτε ότι έχουν τοποθετηθεί σωστά, έτσι ώστε να τεντώνουν το παπούτσι για να ανοίξει.

8. Επισκεφθείτε έναν τσαγκάρη

Στενά παπούτσια (9)

Αν καμία από τις παραπάνω λύσεις δεν σας βοήθησε, επισκεφθείτε έναν τσαγκάρη. Αυτός θα βάλει τα στενά παπούτσια στο καλαπόδι και θα τα ανοίξει τόσο σε μήκος, όσο και σε πλάτος.