Πως να φορέσετε ένα σκούρο κραγιόν

Πως να φορέσετε ένα σκούρο κραγιόν

Μια από τις κορυφαίες τάσεις του Φθινοπώρου και του Χειμώνα στο μακιγιάζ είναι τα σκούρα έντονα χείλη. Δυστυχώς όμως πολλές γυναίκες δυσκολεύονται στην εφαρμογή αυτών των κραγιόν με αποτέλεσμα να τα αποφεύγουν και να αναγκάζονται να περιοριστούν σε άλλα χρώματα. Τίποτα ωστόσο δεν είναι δύσκολο, αν γνωρίζετε τον σωστό τρόπο εφαρμογής του. Δείτε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε προκειμένου να έχετε ένα υπέροχο αποτέλεσμα.

Σύμφωνα λοιπόν με τις συμβουλές της διάσημης make up artist, Michelle Phan, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να προσέξετε είναι την απόχρωση που ταιριάζει στον τόνο της επιδερμίδας σας. Αν δεν γνωρίζετε τον τόνο, μια πολύ καλή λύση είναι να κοιτάξετε τι χρώμα είναι οι φλέβες σας στην περιοχή του καρπού. Αν είναι μπλε ή μωβ, τότε η επιδερμίδα σας είναι ψυχρή, αν είναι πράσινες, τότε είναι θερμή και αν δεν μπορείτε να τις ξεχωρίσετε είναι ουδέτερη.

  • Πως θα διαλέξετε τον τόνο που σας ταιριάζει;

Αν θέλετε να διαλέξετε ένα σκούρο κόκκινο κραγιόν στο χρώμα του κρασιού και έχετε ψυχρή επιδερμίδα, προτιμήστε κάποιο που βασίζεται στο ροζ. Αν πάλι έχετε θερμή επιδερμίδα, προτιμήστε ένα λίγο πιο σκούρο χρώμα που ταιριάζει με χρυσά αξεσουάρ. Τέλος, αν έχετε ουδέτερο τόνο δέρματος, χρησιμοποιήστε ένα ακόμα πιο σκούρο κόκκινο. (Οι ακριβείς αποχρώσεις για κάθε τόνο επιδερμίδας φαίνονται στο παρακάτω βίντεο).

  • Ποιος είναι ο σωστός τρόπος εφαρμογής;

Αφού βάλετε τη βάση του μακιγιάζ σας, το makeup, το concealer και την πούδρα σας, συνεχίστε με το μακιγιάζ των ματιών σας, το οποίο πρέπει να κρατήσετε ουδέτερο. Γι’ αυτό χρησιμοποιήστε μια nude σκιά ματιών και ένα μαύρο eyeliner.

Σειρά έχει τώρα το κραγιόν σας. Βάλτε αρχικά ένα περίγραμμα στο χρώμα του κραγιόν ή το πολύ ένα τόνο διαφορετικό και γεμίστε τα χείλη σας με το μολύβι. Με αυτό τον τρόπο θα εμποδίσετε το κραγιόν να ξεφύγει από τα όρια που του θέσατε. Στη συνέχεια πάρτε λίγο concealer και περάστε την περιοχή γύρω από τα χείλη σας, έτσι ώστε να δημιουργήσετε καθαρά όρια. Έπειτα, βάλτε το κραγιόν σας, αλλά προσοχή, όχι απευθείας. Χρησιμοποιήστε ένα πινελάκι χειλιών, έτσι ώστε να το απλώσετε πιο προσεκτικά και πιο ομοιόμορφα.

Ολοκληρώστε το μακιγιάζ σας με το γέμισμα των φρυδιών και το ρουζ σας και είστε έτοιμη να εντυπωσιάσετε τα πλήθη!