Χάστε κιλά χορεύοντας

Χάστε κιλά χορεύοντας (1)

Αποκτήστε θανατηφόρο κορμί με πολύ χορό. Ανακαλύψτε σε ποια σημεία του σώματος βοηθάει κάθε είδος χορού και πόσες θερμίδες μπορείτε να κάψετε!

Ballroom

Χάστε κιλά χορεύοντας (2)

Για τόνωση και ενδυνάμωση των μηρών και των γλουτών.

Καίει 200-400 θερμίδες σε 30′.

Swing

xaste-kila-xoreuontas-03

Ιδανικό για ζευγάρια, απαιτεί πολλή ενέργεια και κάνει την καρδιά να χτυπά, βελτιώνει τις τεχνικές αναπνοής και γυμνάζει όλο το σώμα και, για τους πιο προχωρημένους, με τις πιο περίπλοκες κινήσεις του, τους ώμους και το στήθος.

Salsa

xaste-kila-xoreuontas-04

Ο καταλληλότερος χορός για να κάψετε θερμίδες εξαιτίας του γρήγορου ρυθμού του και μια πολύ καλή εναλλακτική στο (βαρετό) γυμναστήριο.

Τονώνει γλουτούς, μηρούς και βελτιώνει τη στάση του σώματος.

Hip-hop/street

xaste-kila-xoreuontas-05

Αυτός ο γεμάτος ενέργεια χορός δυναμώνει το σώμα, βελτιώνει την ισορροπία και γυμνάζει το στομάχι.

Μπαλέτο

xaste-kila-xoreuontas-06

Οι μελετημένες, όλο χάρη κινήσεις του μπαλέτου βοηθούν στο να χτίσει κανείς τους μύες και να ενδυναμώσει τα πόδια ενώ οι γρήγορες κινήσεις του κλασικού χορού είναι μια πολύ καλή άσκηση cardio.

Pole dancing

xaste-kila-xoreuontas-07

Ένας από τους πιο δύσκολους χορούς, τονώνει το σώμα, βελτιώνει τη στάση του και καίει θερμίδες, όσες και μια επίσκεψη στο γυμναστήριο. Γυμνάζει το πάνω μέρος του σώματος αλλά και τους μηρούς, τα μπράτσα και το στομάχι, μαζί με τους γλουτούς.

Tango

xaste-kila-xoreuontas-08

Επειδή οι κινήσεις είναι εξαρτώμενες από τη μουσική της οποίας ο ρυθμός αλλάζει διαρκώς απαιτείται εξαιρετική ισορροπία, στάση σώματος και συγχρονισμός. Τα πόδια γυμνάζονται και δυναμώνουν ενώ οι μύες του πάνω μέρους του σώματος γυμνάζονται επαρκως επίσης.

Flamenco

xaste-kila-xoreuontas-09

Τα ρυθμικά μοτίβα του flamenco είναι όχι μόνο ευχάριστα αλλά και πολύ καλά για το σώμα, εξίσου αποτελεσματικά με την αεροβική γυμναστική.

Zumba

xaste-kila-xoreuontas-10

Zumba, ένας από τους δημοφιλέστερους τρόπους γυμναστικής αυτόν τον καιρό, διασκεδαστικός και έντονος, κατάλληλος χορός για να καίγονται θερμίδες και να τονώνει μηρούς, γλουτούς ως τέλεια εναλλακτική στην αεροβική άσκηση.

Jazz

xaste-kila-xoreuontas-11

Εξαιρετικό είδος χορού για αρχάριους.

Χορός της κοιλιάς

xaste-kila-xoreuontas-12

Οι κυκλικές κινήσεις της λεκάνης, της μέσης, του στήθους, των ώμων και των γλουτών είναι η καλύτερη εκγύμναση όλου του σώματος.

Burlesque

xaste-kila-xoreuontas-13

Το burlesque τονώνει το σώμα και είναι εξαιρετικό για αρχάριους.

Samba

xaste-kila-xoreuontas-14

Καίει θερμίδες διασκεδαστικά μια που πρόκειται για ένα χορό με τον οποίο είναι κανείς διαρκώς σε κίνηση.

Bollywood

xaste-kila-xoreuontas-15

Δύσκολος χορός μια που επικεντρώνεται στη στάση του σώματος και χρειάζεται πιο έμπειρους χορευτές για να καταφέρουν να αντεπεξέλθουν στη δύσκολη χορογραφία του αλλά πολύ καλός τρόπος γυμναστικής.

Foxtrot

xaste-kila-xoreuontas-16

Πολλές ήρεμες κινήσεις που παρόλα αυτά βοηθούν στην τόνωση του σώματος και ειδικά των ποδιών και των αστραγάλων. Είναι περισσότερο ‘περπατητός’ χορός και ιδανικός για αρχάριους.

Κλακέτες

xaste-kila-xoreuontas-17

Άλλο ένα είδος χορού ιδανικό για πρωτάρηδες μια που είναι πολύ εύκολο να μάθει κανείς τα βασικά και, φυσικά, να γυμναστεί διασκεδάζοντας.

Πηγή: msn.com