Πως να κάνετε τις μπούκλες σας να διαρκέσουν περισσότερο

Πως να κάνετε τις μπούκλες σας να διαρκέσουν περισσότερο

Κάθε γυναίκα επιθυμεί να διατηρούνται τα μαλλιά της υπέροχα μέχρι το τέλος της νύχτας, όπως ακριβώς συμβαίνει όταν βγαίνει από το κομμωτήριο. Δυστυχώς όμως οι περισσότερες δεν το καταφέρνουν αυτό και ενώ έχουν κάνει 45 ολόκληρα λεπτά για να δημιουργήσουν τις υπέροχες μπούκλες που θέλουν, τα μαλλιά τους ισιώνουν πριν καν προλάβουν να βγουν από την πόρτα του σπιτιού τους.

Δείτε μερικές απλές συμβουλές για να δημιουργήσετε άψογες και με διάρκεια μπούκλες.

Προτιμήστε να μην έχετε λουστεί την ίδια μέρα

Τα φυσικά έλαια των μαλλιών σας, προσφέρουν την επιθυμητή υφή που θα κάνει τις τούφες σας να μορφοποιούνται πιο εύκολα. Έτσι, εάν σκοπεύετε να κάνετε τα μαλλιά σας μπούκλες, μην τα λούσετε για μια δυο μέρες. Αν ωστόσο το τριχωτό της κεφαλής σας είναι αρκετά λαδωμένο, μην τα λούσετε, αλλά χρησιμοποιήστε λίγο ξηρό σαμπουάν στις ρίζες τους, αφήνοντας το υπόλοιπο σκέλος της τρίχας άλουστο.

Αποφύγετε το βαθύ conditioner

Το βαθύ conditioner έχει την τάση να βαραίνει τα μαλλιά με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να τα φτιάξεις. Έτσι, αποφύγετε τη χρήση ενός βαριού condiotioner και επιλέξτε ένα πιο ελαφρύ για εκείνες τις μέρες.

Επιλέξτε τα σωστά προϊόντα

Πολλές γυναίκες επιλέγουν να βάζουν τα προϊόντα μετά τη δημιουργία των μπουκλών και όχι πριν. Αλλά οι δύσκαμπτες, σκληρές μπούκλες δεν είναι ο στόχος σας. Έτσι, πριν πάρετε το σίδερο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν για θερμική προστασία ώστε να μην καταστρέψετε τις τρίχες. Μόλις τελειώσετε με το styling σε ολόκληρο το κεφάλι σας, ψεκάστε λίγο με μια ελαφριά λακ ειδική για μπούκλες, έτσι ώστε να διατηρήσετε την ελαστικότητα τους.

Χρησιμοποιήστε τα σωστά εργαλεία

Το να έχετε τα κατάλληλα εργαλεία κάνει όλη τη διαφορά. Ξεκινώντας, σιγουρευτείτε πως έχετε ένα σίδερο με το κατάλληλο μέγεθος για τις μπούκλες που θέλετε να κάνετε. Αξίζει να σημειωθεί πως αν τα μαλλιά σας δεν κρατάνε αρκετά το styling τους, προτιμήστε ένα σίδερο με διάμετρο 2 εκατοστά, ενώ αν διατηρούν το χτένισμα σας, προτιμήστε ένα με διάμετρο 2,5 εκατοστών για μπούκλες παραλίας.

Δοκιμάστε να κρατήσετε κάθε μπούκλα με ένα τσιμπιδάκι

Εάν έχετε αμφιβολία για το αν θα κρατήσουν οι μπούκλες σας, μαγκώστε με τσιμπιδάκι κάθε τούφα που φτιάχνετε. Μόλις τελειώσετε, ψεκάστε με λίγη λακ και στη συνέχεια βγάλτε προσεκτικά ένα ένα τα τσιμπιδάκια και χτενίστε τις μπούκλες με τα δάχτυλα σας.

Πιάστε τα μαλλιά σας πλεξούδα πριν τον ύπνο

Αυτό το τρικ θα σας εξοικονομήσει χρόνο. Έτσι, εάν έχετε σκοπό να κάνετε τα μαλλιά σας μπούκλες την επόμενη μέρα, κοιμηθείτε έχοντας πιάσει τα μαλλιά σας μια ή δυο πλεξούδες. Το επόμενο πρωί, όταν ξυπνήσετε και λύσετε τα μαλλιά σας, θα έχετε δημιουργήσει τον τέλειο καμβά για να φτιάξετε τις μπούκλες σας.