Tips για μεγαλύτερη διάρκεια στο μανικιούρ σας

Tips για μεγαλύτερη διάρκεια στο μανό σας

Κάντε το μανικιούρ σας να διαρκέσει πολύ περισσότερο ακολουθώντας μερικές απλές, μικρές συμβουλές που όμως έχουν μεγάλη σημασία.

Με αυτό τον τρόπο, τα νύχια σας θα είναι πάντα τέλεια, χωρίς να χαλάνε εύκολα και το μανό σας θα έχει μεγάλη διάρκεια και αντοχή.

Ανακαλύψτε λοιπόν στη λίστα που ακολουθεί, όλα τα μυστικά για να αυξήσετε τον χρόνο ζωής του μανικιούρ σας! Αποφεύγοντας παράλληλα τα συνηθισμένα λάθη στην περιποίηση των νυχιών. Γιατί όπως έχουμε πει αρκετές φορές, δεν χρειάζεται κόπος για να πετύχεις κάτι, αλλά ο σωστός τρόπος!

Ποια είναι τα tips για μεγαλύτερη διάρκεια στο μανικιούρ σας;

1. Για ένα επαγγελματικό μανικιούρ στο σπίτι, πρώτα απ’ όλα περιποιηθείτε και καθαρίστε σωστά τα νύχια σας, έτσι ώστε να είναι σε θέση να δεχθούν το βερνίκι. Ένας πολύ καλός τρόπος, τον οποίο προτείνουν και οι ειδικοί, είναι η χρήση μιας οδοντόβουρτσας με λίγη οδοντόκρεμα. Τρίψτε λοιπόν την επιφάνεια του νυχιού σας με αυτήν για να τα καθαρίσετε. Στη συνέχεια, περάστε τα με ένα βαμβάκι εμποτισμένο με ασετόν για να αφαιρέσετε όλη την λιπαρότητα του νυχιού και ξεκινήστε το μανικιούρ.

2. Αποφύγετε να βυθίσετε τα νύχια σας σε νερό και σαπούνι πριν από το βάψιμο τους, διότι έχουν την τάση να απορροφούν το νερό και να διαστέλλεται το φυσικό τους σχήμα. Το αποτέλεσμα είναι πως όταν πάτε να τα βάψετε, το νερό που έχει συσσωρευτεί, εξατμίζεται και το βερνίκι αρχίζει να σπάει.

3. Μην ξεχνάτε ποτέ να βάζετε μια βάση νυχιών πριν από το βερνίκι σας. Πρόκειται για ένα προϊόν που θα προστατεύσει το νύχι από το μανό, ενώ παράλληλα θα του προσδώσει μια υπέροχη λάμψη μεγάλης διάρκειας.

4. Αφού περάσετε τη βάση, απλώστε το μανό με επαγγελματικό τρόπο και πάνω απ’ όλα μην παραλείψετε να σφραγίσετε τις άκρες των νυχιών σας, τόσο με τη βάση, όσο και με το χρώμα και το top coat, κάνοντας μια κάθετη γραμμή στο τελείωμα κάθε νυχιού. Ακολουθώντας αυτό το μικρό μυστικό, μπορείτε να διπλασιάσετε τη διάρκεια ζωής του μανικιούρ σας, μετριάζοντας τις ρωγμές και τις ζημιές που μπορεί να προκαλέσει το νερό.

5. Αν βάψετε τα νύχια σας με το σωστό τρόπο θα έχετε μεγαλύτερη διάρκεια στο μανικιούρ σας. Γι’ αυτό, αφού έχετε περάσει ήδη μια στρώση διάφανης βάσης, απλώστε την πρώτη στρώση χρώματος και αφήστε το για 5-10 λεπτά να στεγνώσει ανάλογα με το βερνίκι. Προσοχή, για να περάσετε το δεύτερο χέρι πρέπει πρώτα να έχει στεγνώσει καλά το πρώτο στρώμα. Έτσι θα κρατήσει περισσότερο το χρώμα στα νύχια σας. Και τέλος, αφού στεγνώσει και η δεύτερη στρώση βάλτε ακόμη μια στρώση top coat, για να αποκτήσει το μανό μεγάλη διάρκεια και υπέροχη λάμψη.

6. Όσο κι αν βιάζεστε, μην χρησιμοποιήσετε θερμότητα για να στεγνώσετε γρηγορότερα τα νύχια σας, διότι δεν επιτρέπει σε όλα τα στρώματα βερνικιού να στεγνώσουν σωστά. Τόσο οι λάμπες UV, όσο και η θέρμανση, το ζεστό νερό, η σάουνα ή οτιδήποτε ζεστό για ένα διάστημα δώδεκα ωρών μετά από ένα μανικιούρ, μπορούν να προκαλέσουν δυσάρεστα αποτελέσματα.

7. Αξίζει να σημειωθεί πως συνήθως τα χρώματα που κρατάνε περισσότερο είναι το έντονο κόκκινο και το βαθύ μωβ.

8. Καλό θα είναι επίσης να ενυδατώνετε τα πετσάκια σε καθημερινή βάση, έτσι ώστε να κρατήσετε τα νύχια σας σε φόρμα. Το ελαιόλαδο και η κρέμα χεριών μπορεί να προστατεύσει και να διατηρήσει το χρώμα των νυχιών σας περισσότερο, γι’ αυτό βάλτε λίγο ελαιόλαδο και μετά κρέμα.

6. Κάθε μια ή δυο ημέρες φροντίστε να ξαναβάζετε λίγο γυαλιστικό, φρεσκάροντας έτσι το χρώμα των νυχιών σας. Έτσι, θα δώσετε μεγαλύτερη διάρκεια στο μανικιούρ σας.

7. Τα κοντά και καλοσχηματισμένα νύχια κρατάνε καλύτερα από τα μακριά που χαλάνε πιο γρήγορα.

8. Προσπαθήστε να αποφεύγετε το άνοιγμα πραγμάτων με τα νύχια σας. Αυτή η κίνηση, σπάει το χρώμα που έχετε περάσει στο κάθετο τελείωμα του νυχιού σας, προκαλώντας έτσι σιγά σιγά το ξεφλούδισμα όλου του μανό από το νύχι.

9. Τέλος, μην κάνετε δουλειές χωρίς γάντια, γιατί η καθημερινή επαφή με το νερό έχει την τάση να ξεθωριάζει το χρώμα των νυχιών μας και να σπάει το μανό. Ειδικά όταν χρησιμοποιείτε καθαριστικά προϊόντα, το μανικιούρ σας θα χαλάσει πιο γρήγορα.

Ακολουθώντας αυτές τις απλές, αλλά σημαντικές συμβουλές, το μανικιούρ σας θα κρατήσει περισσότερο!