Αναπλαστική κρέμα για μετά το ξύρισμα

Αναπλαστική κρέμα για μετά το ξύρισμα

Πολλές φορές το ξύρισμα προκαλεί ερεθισμούς ή και μικρά κοψίματα. Γι’ αυτό θα πρέπει να απλώσετε μια ενυδατική, θρεπτική και αναπλαστική κρέμα μετά το τέλος του.

Θα χρειαστείτε:

– 2 κάψουλες βιταμίνη Ε
– 3-4 σταγόνες αιθέριο έλαιο γεράνι
– 1/2 μισό κουταλάκι του γλυκού βαζελίνη
– 1/2 μισό κουταλάκι του γλυκού Βούτυρο Καριτέ
– 100ml τζελ αλόης (περίπου)
– 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο κερί μέλισσας
– 3 κουτάλια της σούπας αμυγδαλέλαιο
– 4 κουτάλια της σούπας σπαθόλαδο (βαλσαμέλαιο)
– 1 μικρό κι 1 μεγάλο σκεύος για μπεν μαρί
– 1 χτυπητήρι αυγών ή μιξεράκι του φραπέ
– 1 άδειο βαζάκι

Αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε για την παρασκευή της κρέμας έχουν ενυδατικές και αναπλαστικές ιδιότητες, ενώ χρησιμοποιούνται ευρέως στη δημιουργία καλλυντικών τόσο σε συνδυασμό με άλλα υλικά, όσο και μόνα τους.

Πιο συγκεκριμένα, η βιταμίνη Ε έχει αντιφλεγμονώδη δράση, βοηθά στην ανάπλαση των ουλών και αποτρέπει τον σχηματισμό κηλίδων και πανάδων, ενώ παράλληλα συντηρεί το καλλυντικό.

Το αιθέριο έλαιο γερανιού έχει την ικανότητα να αφαιρεί τη θερμότητα και τη φλεγμονή, σταματώντας παράλληλα την αιμορραγία και επουλώνοντας την οποιαδήποτε πληγή ταχύτατα. Επίσης, μειώνει το πρήξιμο που προκαλείται από μώλωπες και οιδήματα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία δερματικών μολύνσεων.

Η βαζελίνη φυλακίζει στο εσωτερικό της επιδερμίδας την απαραίτητα υγρασία, ενώ το βούτυρο Καριτέ αποκαθιστά την ελαστικότητα της. Και τα δυο αυτά συστατικά όταν συνδυαστούν βοηθούν στην ομογενοποίηση μιας κρέμας.

Η αλόη ενυδατώνει, αποτοξινώνει το δέρμα, αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου, ενισχύει τη φυσική άμυνα του δέρματος, βοηθά στην καταπολέμηση φλεγμονών και κάνει την κρέμα μας πιο ανάλαφρη και δροσερή.

Το κερί μέλισσας στερεοποιεί την κρέμα.

Το αμυγδαλέλαιο προσφέρει τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του όπως η βιταμίνη Α, Β1, Β2, Β6 και Ε, είναι λεπτόρρευστο γεγονός που το κάνει να απορροφάται εύκολα χωρίς να αφήνει αίσθηση λιπαρότητας και είναι μαλακτικό για το δέρμα.

Τέλος, το σπαθόλαδο είναι γνωστό αντισηπτικό και αντιφλεγμονώδες με άριστες στυπτικές και επουλωτικές ιδιότητες.

Τρόπος παρασκευής:

Αρχικά διαλέξτε ένα αποστειρωμένο βαζάκι για να τοποθετήσετε την κρέμα σας. Αν δεν έχετε κάποιο, μπορείτε να αγοράσετε ή να χρησιμοποιήσετε κάποιο παλιό, αφού πρώτα το βράσετε. Επίσης, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία καλά πλυμένα ή καλύτερα αποστειρωμένα.

Ξεκινώντας την παρασκευή της κρέμας σας λιώστε σε μπεν μαρί το κερί. Στη συνέχεια, προσθέστε το σπαθόλαδο και το αμυγδαλέλαιο και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σβήστε το μάτι της κουζίνας, τρυπήστε με μια βελόνα την κάψουλα της βιταμίνης Ε και αδειάστε το περιεχόμενο στο μείγμα. Μετά, πάρτε το χτυπητήρι, προσθέστε τη βαζελίνη και το βούτυρο καριτέ και ανακατέψτε ξανά. Έπειτα, αφαιρέστε το κατσαρολάκι του μπεν μαρί από το νερό στο οποίο επέπλεε, έτσι ώστε να μειώσετε την θερμοκρασία του και προσθέστε σιγά-σιγά το τζελ αλόης και το αιθέριο έλαιο γερανιού. Ανακατέψτε και πάλι πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και η κρέμα σας είναι έτοιμη. Το μόνο που απομένει πριν την χρησιμοποιήσετε είναι να την αφήσετε να κρυώσει.

► Δείτε επίσης: Μυστικά για τέλειο ξύρισμα ποδιών με μεγάλη διάρκεια