Κίτρινα νύχια: Αντιμετώπιση με φυσικές θεραπείες

Απαλλαγείτε από τα κίτρινα νύχια με φυσικό τρόπο

Τα όμορφα και περιποιημένα νύχια ολοκληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο την εμφάνιση μιας γυναίκας. Εξάλλου, τα νύχια είναι ένα από τα σημεία που προσέχουν περισσότερο όσοι παρατηρούν τα χέρια μας.

Το συνεχές βάψιμο των νυχιών όμως και ειδικότερα με λάθος τρόπο ή με πολύ σκούρα βερνίκια νυχιών μπορεί να οδηγήσει στο κιτρίνισμα της επιφάνειας τους. Για να απαλλαγείτε από τα κίτρινα νύχια λοιπόν θα πρέπει να σταματήσετε να βάφετε τα νύχια σας για κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να επανέλθουν στο φυσιολογικό τους χρώμα.

Μπορείτε όμως να επισπεύσετε την διαδικασία αποκατάστασης του χρώματος με απλούς φυσικούς τρόπους. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε απλά καθημερινά υλικά που υπάρχουν σε όλα σχεδόν τα νοικοκυριά. Έτσι θα καταφέρετε να διώξετε πολύ εύκολα την κιτρινίλα από τα νύχια σας. Δείτε μερικές απλές θεραπείες και δοκιμάστε τις!

Ποιες είναι αυτές; Η λίστα που ακολουθεί παρουσιάζει 5 φυσικούς τρόπους απαλλαγής από τα κίτρινα νύχια.

1. Λεμόνι

Το λεμόνι είναι γνωστό πως είναι πολύ θρεπτικό και έχει λευκαντικές ιδιότητες, γι’ αυτό και χρησιμοποιείται κατά κόρον στον τομέα της ομορφιάς. Χρησιμοποιώντας το στα νύχια σας μπορείτε να απαλλαγείτε από την κιτρινίλα και να επαναφέρετε το φυσικό τους χρώμα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στύψετε ένα λεμόνι και να βάλετε τον χυμό του σε ένα μπολ. Στη συνέχεια, βουτήξτε μέσα στο χυμό λεμονιού τα νύχια σας και αφήστε τα να μουλιάσουν για 10-15 λεπτά. Πρόκειται για μια πολύ απλή, φυσική και παράλληλα ευεργετική θεραπεία που μπορεί να επαναληφθεί καθημερινά μέχρι να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αν θέλετε μπορείτε επίσης να κάνετε επιφανειακή απολέπιση στα νύχια σας με την βοήθεια μιας φέτας λεμονιού. Απλά τρίψτε την στην επιφάνεια τον νυχιών σας και δείτε την διαφορά.

Τέλος, αν δεν θέλετε να μουλιάσετε τα νύχια σας μέσα στον χυμό, μπορείτε να τον εφαρμόσετε στην επιφάνεια τους με τη βοήθεια ενός βαμβακιού.

2. Οξυζενέ

Το οξυζενέ μπορεί να αποτελέσει έναν ακόμη σύμμαχο στο να καταπολεμήσετε τα κίτρινα νύχια. Δημιουργήστε μια φυσική μάσκα – πάστα με 1 κουταλιά της σούπας οξυζενέ και 2 1/4 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα και εφαρμόστε τη στα νύχια σας. Αφήστε τη να δράσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύντε τη.

3. Οδοντόκρεμα

Πλένοντας τα δόντια σας με οδοντόκρεμα μπορείτε να αφαιρέσετε τους λεκέδες και να τα κάνετε πιο λευκά και λαμπερά. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στα νύχια σας. Αν χρησιμοποιήσετε μια οδοντόκρεμα με λευκαντικές ιδιότητες μπορείτε να κάνετε τα κίτρινα νύχια σας και πάλι λευκά.

Η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσετε είναι η εξής:
1. Αρχικά περάστε την επιφάνεια των νυχιών σας με το μπάφερ.
2. Εφαρμόστε την οδοντόκρεμα και αφήστε τη να σταθεί για 10 λεπτά.
3. Τρίψτε την απαλά.
4. Ξεπλύντε τα νύχια σας με άφθονο νερό και βάλτε ένα ενυδατικό λαδάκι.

Αξίζει να σημειωθεί πως μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία όσες φορές χρειαστεί για να έχετε το αποτέλεσμα που θέλετε.

4. Θρεπτικό βερνίκι βάσης

Το βερνίκι βάσης είναι ο Νο 1 σύμμαχος στην προστασία των νυχιών από το κιτρίνισμα. Ωστόσο, αν παρά την σωστή χρήση της αποκτήσετε κίτρινα νύχια, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και ως μέθοδο θεραπείας.

Προμηθευτείτε μια διάφανη βάση με βιταμίνες και ξεκινήστε την εφαρμογή της ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα. Την πρώτη μέρα εφαρμόστε ένα στρώμα βάσης στα νύχια σας. Τη δεύτερη μέρα απλώστε άλλο ένα στρώμα πάνω από το πρώτο. Την τρίτη μέρα βάλτε ένα τρίτο στρώμα θρεπτικής βάσης και την τέταρτη μέρα ένα τέταρτο. Την πέμπτη μέρα ξεβάψτε τα νύχια σας. Έπειτα ξεκινήστε και πάλι το 4ημερο πρόγραμμα θεραπείας για τα κίτρινα νύχια που προαναφέραμε.

Αν θέλετε, μπορείτε να κάνετε όσους κύκλους επιθυμείτε από το 4ημερο πρόγραμμα μέχρι να γίνουν και πάλι τα κιτρινισμένα νύχια σας όμορφα και καθαρά.

5. Λιμάρισμα

Το λιμάρισμα της επιφάνειας των νυχιών είναι μια λύση για την αντιμετώπιση των κίτρινων νυχιών, ωστόσο δεν ενδείκνυται. Ο λόγος είναι πως μπορεί να οδηγήσει στην δημιουργία πολύ λεπτών και αδύναμων νυχιών. Μπορείτε να το επιχειρήσετε, χωρίς όμως να το παρακάνετε και πάντα με την εφαρμογή ενός δυναμωτικού βερνικιού στη συνέχεια.

Bonus tips για να απαλλαγείτε από τα κίτρινα νύχια:

1. Μην αμελείτε να αφήνετε τα νύχια σας άβαφα κάθε ένα ή δύο μήνες για τουλάχιστον μια εβδομάδα προκειμένου να αναπνεύσουν και να ανανεωθούν.

2. Μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε πάντα ένα θρεπτικό – δυναμωτικό βερνίκι βάσης νυχιών (base coat) πριν εφαρμόσετε το χρώμα. Το συγκεκριμένο προϊόν όχι μόνο θα θρέψει σε βάθος τα νύχια σας, αλλά θα τα προστατεύσει από τον χρωματισμό και θα κάνει το μανικιούρ σας να διαρκέσει περισσότερο.