Πως να επιλέξετε τα σωστά παπούτσια για το φόρεμά σας

Πως να επιλέξετε τα σωστά παπούτσια για το φόρεμά σας (1)

Όταν είμαστε καλεσμένες σε ένα πάρτι ή σε κάποιο κοινωνικό γεγονός, ένα από τα πρώτα πράγματα που έρχονται στο μυαλό μας είναι «τι θα φορέσω», ερώτηση που είναι συνδεδεμένη με το «που θα βρω το κατάλληλο φόρεμα». Και αφού λοιπόν βρούμε το κατάλληλο φόρεμα για την περίσταση, αρχίζουμε να σκεφτόμαστε τα παπούτσια που θα φορέσουμε νομίζοντας ότι αυτό θα είναι το εύκολο μέρος της υπόθεσης αλλά μετά από ώρες ψαξίματος στις ντουλάπες και τις παπουτσοθήκες μας διαπιστώνουμε ότι τελικά δεν είναι καθόλου εύκολο. Μην ανησυχείτε όμως, γιατί εμείς εδώ θα σας καθοδηγήσουμε στις προσπάθειές σας να βρείτε το τέλειο ζευγάρι παπουτσιών για το φόρεμά σας.

  • Σπορ φορέματα:

Όταν χρησιμοποιούμε τη λέξη “σπορ φορέματα”, δεν εννοούμε μόνο τα αθλητικά αλλά και τα τζιν και τα πλεκτά φορέματα που πολλές φορές είναι η πρώτη μας επιλογή καθώς είναι αρκετά άνετα. Όχι πολύ καιρό πριν, ήταν της μόδας να φοράμε αυτού του είδους τα φορέματα με ψηλοτάκουνα παπούτσια, αλλά σήμερα οι σχεδιαστές μας προτρέπουν να τα συνδυάζουμε με πάνινα ή αθλητικά παπούτσια. Μπορείτε επίσης να τα φορέσετε με μπαλαρίνες, πλατφόρμες ή με φλατ μπότες.

  • Casual φορέματα:

Τα casual φορέματα είναι ένα σημαντικό κομμάτι της γυναικείας γκαρνταρόμπας επειδή είναι ζωτικής σημασίας για όλες μας να νιώθουμε άνετα και ασφαλείς στα καθημερινά μας ρούχα. Αυτό, ωστόσο, δε σημαίνει ότι τα ψηλοτάκουνα είναι αυστηρά απαγορευμένα. Είστε ελεύθερη να τα φορέσετε εφόσον νιώθετε σίγουρη και άνετη σε ψηλά τακούνια. Αν όμως δεν είστε τόσο σίγουρη, υπάρχουν οι πλατφόρμες που θα σας προσθέσουν ύψος χωρίς να πονάνε τα πόδια σας από τα τακούνια. Τα φλατ παπούτσια, τα μοκασίνια και τα μποτάκια μέχρι τον αστράγαλο θα συμπληρώσουν τέλεια το casual λουκ σας.

  • Ρομαντικά φορέματα:

Συστήνεται συνήθως να μη συνδυάζετε τα θηλυκά φορέματα με παπούτσια που μοιάζουν πάρα πολύ εορταστικά. Οι σκληρές μπότες δεν ταιριάζουν και τα γυαλιστερά παπούτσια ή σανδάλια θα κάνουν το φόρεμά σας να φαίνεται πολύ γιορτινό και όλο το λουκ κάπως υπερβολικό. Γι’ αυτό μας μένουν λίγες επιλογές, όπως τα καστόρινα μποτάκια μέχρι τον αστράγαλο ή τα κλειστά παπούτσια με χαμηλό τακούνι.

  • Για το γραφείο:

Ακριβώς όπως το ντύσιμο της δουλειάς, έτσι και τα παπούτσια πρέπει να είναι έξυπνα και σοβαρά, όχι πολύ πομπώδη ή πολύ εντυπωσιακά. Κλειστά παπούτσια και τακούνια όχι ψηλότερα από 10 πόντους είναι η καλύτερη επιλογή.

  • Βραδινά φορέματα:

Ανάλογα με το φόρεμα που έχετε επιλέξει για την περίσταση, τα παπούτσια που ταιριάζουν μπορεί να ποικίλουν. Αν το φόρεμά σας αφήνει ακάλυπτο μεγάλο μέρος του σώματός σας, συνήθως προτείνονται ανοιχτά σανδάλια με λουριά. Φορέστε επίσης σανδάλια κλειστά στο μπροστινό μέρος ή γόβες με φορέματα που έχουν ντεκολτέ στρογγυλό ή σχήματος V. Αν φοράτε καλσόν, σιγουρευτείτε ότι θα φορέσετε κλειστά παπούτσια.

Πως να επιλέξετε τα σωστά παπούτσια για το φόρεμά σας (2)

  • Τι γίνεται με τα χρώματα;

Το χρώμα επίσης έχει μεγάλη σημασία για να προσδιορίσετε τα κατάλληλα παπούτσια. Πρώτο και κυριότερο, όταν συνδυάζετε το φόρεμα με τα παπούτσια σας σιγουρευτείτε ότι έχουν τον ίδιο τόνο χρώματος. Οι αντιθέσεις μεταξύ των χρωμάτων των παπουτσιών και του φορέματος επιτρέπονται μόνο όταν συνδυάζετε τα παπούτσια με το χρώμα των αξεσουάρ. Για τα λευκά φορέματα, επιλέξτε λευκά, μπεζ ή σε φωτεινά χρώματα παπούτσια όπως επίσης και χρωματιστά μοτίβα. Για μαύρα φορέματα είστε ελεύθερη να επιλέξετε παπούτσια σε ότι χρώμα προτιμάτε. Αν το φόρεμά σας είναι πολύχρωμο, φορέστε παπούτσια που έχουν το ίδιο χρώμα με κάποιο από αυτά του φορέματος. Τα μαύρα παπούτσια δείχνουν καλύτερα με σκούρα φορέματα, ενώ τα λευκά με ανοιχτόχρωμα φορέματα.