8 κοινά ενδυματολογικά λάθη που κάνουμε συχνά

8 κοινά ενδυματολογικά λάθη που κάνουμε συχνά

Εκτός από τις συμβουλές για τη μόδα και τα κόλπα που σας προτείνουμε, υπάρχουν και κάποιες συνήθειες οι οποίες είναι απαγορευτικές και θα θέλαμε να τις επισημάνουμε, προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν επανάληψή τους. Η λίστα με τις απαγορευμένες συνήθειες είναι η εξής:

  • 1. Δικτυωτό καλσόν

Ένα πολύ σημαντικό πράγμα που πρέπει να προσέξετε με το δικτυωτό καλσόν είναι η στενή του σχέση με τις γυναίκες ελαφρών ηθών, γι’ αυτό καλό είναι να αποφεύγετε να το φοράτε με πολύ προκλητικά ρούχα και μίνι φούστες γιατί υπάρχει κίνδυνος να δείχνετε πολύ προκλητική και να παρεξηγηθείτε. Μπορείτε να επιλέξετε ένα δικτυωτό καλσόν με μικρότερες τρύπες και να το συνδυάσετε με φούστα μέχρι το γόνατο και με σοβαρά παπούτσια.

  • 2. Ανοιχτά παπούτσια με καλσόν

Αυτό είναι ένα λάθος που επαναλαμβάνεται συχνά από πολλές γυναίκες και είναι ιδιαίτερα αντιαισθητικό. Στην πραγματικότητα, αν τα παπούτσια έχουν σχεδιαστεί με ανοιχτά τα δάχτυλα των ποδιών, τότε αυτό το μέρος του σώματος είναι προορισμένο για να φαίνεται! Προσέξτε λοιπόν, να φοράτε τα σωστά ρούχα και παπούτσια ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και ποτέ καλσόν με ανοιχτά παπούτσια.

  • 3. Χωρίς σουτιέν

Δεν έχει σημασία πόσο πολύ σας αρέσει και εμπνέεστε από τα μοντέλα που στις επιδείξεις μόδας περπατούν χωρίς σουτιέν κάτω από τα ενδύματά τους. Η πραγματική ζωή δεν είναι πασαρέλα, οπότε θα πρέπει να ακολουθήσετε τους πιο απλούς κανόνες της εθιμοτυπίας κρύβοντας όλα τα επίμαχα μέρη του σώματός σας με τα κατάλληλα κομμάτια. Δεν έχει σημασία το μέγεθος, ακόμα και γυναίκες με μικρό στήθος είναι ανεπίτρεπτο να κυκλοφορούν χωρίς σουτιέν κι αυτό έχει να κάνει με τους πιο απλούς κανόνες του ενδυματολογικού κώδικα. Προμηθευτείτε λοιπόν το κατάλληλο κομμάτι (χρώμα, σχήμα, σχέδιο) για κάθε ρούχο σας.

  • 4. Κολάν με μπλούζες που έχουν πολλά σκισίματα

Τα κολάν γίνονται όλο και πιο δημοφιλή και οι ποικίλοι συνδυασμοί που μπορούμε να δημιουργήσουμε με αυτά, πραγματικά, δεν μπορεί να περάσουν απαρατήρητοι. Παρόλα αυτά, εκτός από τους ωραίους και πετυχημένους συνδυασμούς, υπάρχουν και κάποιοι που πρέπει να αποφεύγετε όπως το να τα συνδυάσετε με μια μπλούζα που έχει πολλά σκισίματα. Ο βασικός κανόνας για να φοράτε σωστά το κολάν, είναι να επιλέγετε μια μπλούζα ή κάποιο τουνικ που έχουν μακριά φόρμα και θα καλύπτουν τους γλουτούς. Σε αντίθετη περίπτωση, τα κομμάτια αυτά θα δείχνουν χυδαία και προκλητικά αντί για αισθησιακά.

  • 5. Αταίριαστα print και μοτίβα

Η επόμενη απαγορευμένη ενδυματολογική συνήθεια είναι να συνδυάζουμε διάφορα και αταίριαστα μεταξύ τους print και μοτίβα. Τα animal print είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα. Ας πούμε, αν κάποιος συνδυάσει λεοπαρδαλέ με τιγρέ print, το αποτέλεσμα θα είναι τουλάχιστον αστείο. Για να δημιουργήσετε μία κομψή και στυλάτη εικόνα, θα πρέπει να παίρνετε ένα στοιχείο κάθε φορά και να δουλεύετε γύρω από αυτό. Αν ωστόσο, θέλετε να δημιουργήσετε κάτι μοναδικό και στυλάτο με διαφορετικά print στην ίδια εμφάνιση, αναζητήστε συμβουλές από ανθρώπους του χώρου, είτε στο internet, είτε στα περιοδικά.

  • 6. Γουνάκια το καλοκαίρι

Θα μπορούσατε να φανταστείτε κάποιον να φοράει γούνινο σκούφο μέσα στο καλοκαίρι; Προφανώς όχι, το ίδιο όμως ισχύει και για όλα τα γούνινα ρούχα, αξεσουάρ ή ακόμα και τις τσάντες. Όταν λοιπόν φτάσει το καλοκαίρι φροντίστε να απομακρύνετε όλα τα αμιγώς χειμερινά, γούνινα κομμάτια από τη γκαρνταρόμπα σας και φυλάξτε τα για όταν ξανάρθει ο χειμώνας.

  • 7. Ανάμειξη των στυλ

Εκτός από τα διαφορετικά print που αναφέραμε παραπάνω, είναι το ίδιο αντιαισθητικό το να συνδυάζετε διαφορετικά στυλ. Μερικοί αποκαλούν εκλεκτική την ανάμειξη των στυλ, κάτι που προϋποθέτει πειράματα με διάφορα στοιχεία από κάθε στυλ. Παρόλα αυτά, μερικοί επαγγελματίες μπορεί να έχουν επιτυχία με τα πειράματα αυτά, αλλά σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο για το καθημερινό μας λουκ. Θα κινδυνεύσετε να δώσετε λανθασμένη εντύπωση παρά να εντυπωσιάσετε κάποιον φορώντας, για παράδειγμα, παντελόνι φόρμας με ψηλοτάκουνα πέδιλα.

  • 8. Μαύρα εσώρουχα με άσπρα ρούχα

Είναι το τελευταίο αλλά όχι το λιγότερο σημαντικό στυλιστικό λάθος που μπορεί να συναντήσουμε σε αρκετές κυρίες. Το χρώμα των εσωρούχων παίζει σημαντικό ρόλο για το λουκ μιας κυρίας, άρα, πρέπει να έχετε σίγουρα υπόψη οτι αν φοράτε ένα ημιδιάφανο ή κάποιο πλεκτό ρούχο, οπωσδήποτε αποφύγετε να φορέσετε σκουρόχρωμα εσώρουχα. Η καλύτερη επιλογή σε αυτές τις περιπτώσεις είναι τα μπεζ εσώρουχα που μοιάζουν πολύ με το χρώμα του δέρματος και είναι διακριτικά. Επιπλέον, αν φοράτε πολύ στενά ρούχα πρέπει να εξασφαλίσετε οτι δε θα φαίνονται από κάτω οι ραφές των εσωρούχων γιατί το θέαμα αυτό είναι πολύ αντιαισθητικό.