10 λάθη ομορφιάς που κάνετε χωρίς να το καταλαβαίνετε

Λάθη ομορφιάς που κάνετε χωρίς να το καταλαβαίνετε

Όλες οι γυναίκες έχουμε τις καθημερινές μας συνήθειες στον τρόπο που ετοιμαζόμαστε ή βαφόμαστε και πολλές φορές φαίνεται αδιανόητο να τις αλλάξουμε. Όμως πολλές από αυτές μπορεί να επηρεάζουν αρνητικά την εμφάνισή μας χωρίς ούτε καν να το καταλαβαίνουμε. Διαβάστε παρακάτω ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη ομορφιάς και πως να τα αποφύγετε.

1. Βγάζετε υπερβολικά τα φρύδια σας: Αν θέλετε να δείτε μια δραστική βελτίωση στην εμφάνιση του προσώπου σας, επισκεφτείτε έναν επαγγελματία. Πολλές φορές είναι δύσκολο να βρούμε το σωστό σχήμα για τα φρύδια μας, ειδικά αν έχουμε συνηθίσει να τα βγάζουμε επί χρόνια με συγκεκριμένο τρόπο, γι’ αυτό η συμβουλή κάποιου ειδικού που θα κοιτάξει το πρόσωπό μας αντικειμενικά είναι ανεκτίμητη.

2. Λούζετε τα μαλλιά σας καθημερινά: Μην υποτιμάτε τη δύναμη ενός ξηρού σαμπουάν. Όχι μόνο μπορεί να καθυστερήσει το λάδωμα των μαλλιών σας, αλλά επιπλέον θα σας αποτρέψει να λούζεστε καθημερινά, συνήθεια που δεν κάνει και τόσο καλό στα μαλλιά. Προσπαθήστε να λούζεστε κάθε τρεις ημέρες αν αυτό είναι δυνατό.

3. Παραλείπετε τη βάση όταν βάφετε τα νύχια σας: Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε μια βάση πριν βάψετε τα νύχια σας καθώς όχι μόνο διατηρεί το μανικιούρ ή το πεντικιούρ σας περισσότερο, αλλά ταυτόχρονα προστατεύει τα νύχια σας από τη φθορά.

4. Φοράτε υπερβολικό make-up: Αφού εφαρμόσετε το make-up, αν έχετε σπυράκια ή δυσχρωμίες, χρησιμοποιήστε ένα κονσίλερ κι ένα μικρό βουρτσάκι για να καλύψετε το κάθε σημάδι ξεχωριστά και στη συνέχεια εφαρμόστε την πούδρα σας. Αν το δέρμα σας είναι σε γενικές γραμμές καθαρό, αναδείξτε την όμορφη επιδερμίδα σας χρησιμοποιώντας ένα ελαφρύ make-up ή ακόμα καλύτερα μια κρέμα ημέρας με λίγο χρώμα.

5. Χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα λαμπερά καλλυντικά: Εκτός κι αν είστε καλεσμένη σε disco πάρτυ, καλό είναι να αποφεύγετε τις γυαλιστερές σκιές ματιών, τα lip gloss και τα γυαλιστερά ρουζ. Εστιάστε τη λάμψη στα σωστά σημεία, όπως την κορυφή των ζυγωματικών και το κόκκαλο των φρυδιών.

6. Παραλείπετε τη βάση: Όπως ακριβώς είπαμε και για τα νύχια, είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε βάση η οποία προετοιμάζει το έδαφος για μια ομαλή, άψογη στρώση make-up και το βοηθάει να διατηρηθεί όλη μέρα.

7. Παραμελείτε τα πινέλα σας: Παρόλο που τα χρησιμοποιούμε αμέτρητες φορές μέσα στο μήνα, δεν τα πλένουμε τόσο συχνά όσο θα έπρεπε ή δεν τα πλένουμε καθόλου. Μπορείτε πολύ εύκολα να χρησιμοποιήσετε ένα baby shampoo για να τα πλύνετε και να απομακρύνετε τα χρώματα, τη σκόνη και κυρίως τα βακτήρια που έχουν συσσωρευτεί στα πινέλα σας κι έτσι να προστατέψετε το δέρμα σας από πιθανή μόλυνση.

8. Βάζετε eyeliner γύρω από ολόκληρο το μάτι: Με αυτό τον τρόπο κάνετε τα μάτια σας να δείχνουν μικρότερα απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα. Για καλύτερα αποτελέσματα, βάλτε eyeliner στο βλέφαρο πάνω από το μάτι και για το κάτω μέρος μπορείτε να αντικαταστήσετε το eyeliner με μία σκιά ματιών στην εξωτερική γωνία της κάτω γραμμής των βλεφαρίδων για να εξισορροπήσετε το μακιγιάζ σας.

9. Επιλέγετε το λάθος make-up: Η επιλογή του σωστού make-up δεν έχει να κάνει μόνο με το χρώμα που ταιριάζει στο δέρμα σας αλλά και με τον τύπο του make-up. Αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα προσπαθήστε να βρείτε ένα make-up που δίνει ματ αποτέλεσμα ή ένα δροσερό φινίρισμα αν έχετε ξηρό δέρμα.

10. Δεν ξεκουράζετε τα μαλλιά σας: Προσπαθήστε να αποφεύγετε το ίσιωμα των μαλλιών σας και το πιστολάκι σε καθημερινή βάση γιατί ταλαιπωρούν τα μαλλιά. Αντί για αυτό, αναζητήστε έξυπνα και μοντέρνα χτενίσματα που θα σας δείχνουν όμορφες και κομψές χωρίς να χρησιμοποιήσετε καυτό αέρα.