Τα 7 κορυφαία ροφήματα που λειτουργούν ως λιποδιαλύτες!

Τα 7 κορυφαία ροφήματα που λειτουργούν ως λιποδιαλύτες!

Η απώλεια βάρους είναι μια δύσκολη υπόθεση που «βασανίζει» πολλές γυναίκες. Ωστόσο, χρησιμοποιώντας κάποια από τα όπλα που μας χάρισε απλόχερα η φύση, μπορείτε να φτάσετε στο στόχο σας πολύ πιο εύκολα.

Ο λόγος για κάποια γευστικά και πολύ αποτελεσματικά ροφήματα – λιποδιαλύτες που η κατανάλωση τους θα βοηθήσει στην ενεργοποιήσει του μεταβολισμού σας, στην αποβολή των τοξινών και εν κατακλείδι στην απώλεια βάρους!

Κι επειδή δεν είναι καλό σε μια δίαιτα να μην υπάρχει ποικιλία, σας παρουσιάζουμε 7 από τα κορυφαία ροφήματα που λειτουργούν ως λιποδιαλύτες. Τα συγκεκριμένα ροφήματα σε συνδυασμό με σωστή διατροφή και άσκηση μπορούν να σας χαρίσουν το σώμα που επιθυμείτε!

► Ποια είναι τα 7 κορυφαία ροφήματα – λιποδιαλύτες;

1. Καφές:

Ο καφές αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα ροφήματα όλων, είτε πρόκειται για ελληνικό, γαλλικό, νες ή φραπέ, εσπρέσσο ή καπουτσίνο ή και οποιοδήποτε άλλο είδος. Ωστόσο, έχει κυκλοφορήσει ένας μύθος που λέει πως ο καφές κάνει κακό και εμποδίζει την απώλεια βάρους. Κι όμως, κάτι τέτοιο δεν ισχύει! Ίσα ίσα που ως αποτέλεσμα της αύξησης των παλμών της καρδιάς που προκαλεί, αυξάνει άμεσα τον μεταβολισμό σας. Επίσης, διαθέτει πολλά αντιοξειδωτικά. Βέβαια, παν μέτρον άριστον! Πράγμα που σημαίνει πως θα πρέπει να αποφεύγετε όσο το δυνατόν την κατανάλωση της ζάχαρης και να μην κάνετε υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης.

2. Πράσινο τσάι:

Το πράσινο τσάι ως γνωστόν αποτελεί το πιο συνηθισμένο ρόφημα που προτείνουν στις δίαιτες. Κι αυτό δεν είναι τυχαίο, αφού διαθέτει ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό κατά την διάρκεια μιας δίαιτας. Πιο συγκεκριμένα, είναι ένας φυσικός λιποδιαλύτης, που αυξάνει τον μεταβολισμό και δρα κατά της κυτταρίτιδας.

3. Ρόφημα με μέλι, λεμόνι και κανέλα:

Ένα πολύ ενδιαφέρον ρόφημα με υπέροχο άρωμα, αλλά και γεύση είναι αυτό που συνδυάζει την κανέλα με το μέλι και το λεμόνι. Το συγκεκριμένο ρόφημα έχει την ικανότητα να διατηρεί τα επίπεδα του σακχάρου στο επιθυμητό επίπεδο, να θέτει σε εγρήγορση το μυαλό και να βοηθάει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

4. Τσάι με πιπερόριζα / τζίντζερ:

Το τσάι με πιπερόριζα / τζίντζερ έχει την ικανότητα να δημιουργεί κορεσμό, δηλαδή να κόβει την όρεξη. Πίνοντας το λοιπόν 30 λεπτά πριν το φαγητό σας, θα δείτε πως η ποσότητα που καταναλώνετε θα είναι μικρότερη. Πέρα όμως από την αίσθηση του κορεσμού, το συγκεκριμένο ρόφημα αυξάνει τον μεταβολισμό και τονώνει το κυκλοφοριακό σύστημα του οργανισμού σας.

5. Ρόφημα ιβίσκου, τσουκνίδας και λουίζας:

Τα 3 αυτά βότανα είναι πολύ θαυματουργά και διαθέτουν υπέροχα αρώματα και σημαντικές ευεργετικές ιδιότητες. Πιο συγκεκριμένα, ο ιβίσκος έχει την ικανότητα να βοηθά στην σωστή λειτουργία του εντέρου και στην πέψη των υδατανθράκων. Από την άλλη μεριά, η τσουκνίδα ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και βοηθά στην αποβολή των τοξινών, οδηγώντας έτσι στην ευκολότερη απώλεια βάρους. Τέλος, η λουίζα, που είναι γνωστή και ως «βότανο της δίαιτας», μπορεί να ρυθμίσει την όρεξη σας.

6. Χυμός ανανά:

Μπορεί να μην αποτελεί ένα από τα συνηθισμένα ροφήματα, αλλά ο ανανάς θα σας βοηθήσει να ξεφύγετε από τα καθιερωμένα. Καταναλώστε λοιπόν φυσικό χυμό από ανανά και όχι κάποιον έτοιμο και επωφεληθείτε από τις ευεργετικές του ιδιότητες. Ο ανανάς βοηθά στην καλύτερη πέψη των πρωτεϊνών και έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά.

7. Χυμός γκρέιπφρουτ:

Η γεύση του είναι λίγο ιδιαίτερη και δεν αρέσει σε όλους, ωστόσο ο χυμός του γκρέιπφρουτ είναι ιδανικός για δίαιτα. Έχει την ικανότητα να καταπολεμά δραστικά το λίπος, να ενισχύει τις άμυνες του οργανισμού και βέβαια είναι πλούσιο σε βιταμίνη C.