7 tips για να διαρκέσει περισσότερο το μακιγιάζ σας

7 tips για να αντέξει περισσότερο το μακιγιάζ σας (1)

Ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους για να κάνετε το μακιγιάζ σας να διαρκέσει είναι το να χρησιμοποιήσετε τα σωστά προϊόντα. Οι περισσότερες γυναίκες πιστεύουν πως όσο περισσότερο μακιγιάζ βάλουν, τόσο περισσότερο θα μείνει, αλλά ουσιαστικά αυτό δεν είναι σωστό. Στην πραγματικότητα δεν χρειάζεστε περισσότερο μακιγιάζ, απλά πρέπει να αγοράσετε τα κατάλληλα προϊόντα και να τα βάζετε με την σωστή σειρά.

Δείτε λοιπόν μια λίστα με τα 7 σημαντικότερα tips που πρέπει να ακολουθήσετε προκειμένου να κρατήσει περισσότερο το μακιγιάζ σας.

1. Χρησιμοποιήστε πρώτα το concealer

7 tips για να αντέξει περισσότερο το μακιγιάζ σας (2)

Πολλές γυναίκες χρησιμοποιούν το concealer αφού πρώτα έχουν βάλει make up, αλλά ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κάνετε το μακιγιάζ σας να διαρκέσει περισσότερο είναι να το βάλετε πρώτο. Χρησιμοποιήστε το για να φτιάξετε το περίγραμμα του προσώπου σας, απλώνοντας το κάτω από τα μάτια σας, στην κορυφή των βλεφάρων, κάτω από τη μύτη και στις κορυφές του πάνω χείλους σας. Με αυτό τον τρόπο θα φωτίσετε το πρόσωπό σας και θα σας βοηθήσει να χρειαστείτε λιγότερο make up, για να κάνετε το πρόσωπο σας να φαίνεται λιγότερο ανομοιόμορφο. Επίσης, θα καλύψετε τους μαύρους κύκλους και τις σκιές του προσώπου σας, έτσι ώστε να χρειάζεστε λιγότερη ποσότητα από τα υπόλοιπα προϊόντα. Με το που θα βάλετε το foundation από πάνω του, δεν θα βλέπετε καθόλου το concealer, αλλά θα φαίνεται σα να έχετε φωτίσει συγκεκριμένα σημεία του προσώπου σας. Αυτό το τρικ θα σας βοηθήσει επίσης να κάνετε την σκιά των ματιών σας να κρατήσει περισσότερο, σημείο που πολλές γυναίκες δυσκολεύονται να καταφέρουν.

2. Απλώστε ένα πολύ καλό make up

7 tips για να αντέξει περισσότερο το μακιγιάζ σας (3)

Το make up είναι πάρα πολύ σημαντικό στο να κάνει το μακιγιάζ σας να διαρκέσει. Κάντε λοιπόν μια εξονυχιστική έρευνα και καταλήξτε σε αυτό που είναι καλύτερο για εσάς.

3. Απλώστε μια ουδέτερη απόχρωση σκιάς στα βλέφαρα σας

7 tips για να αντέξει περισσότερο το μακιγιάζ σας (4)

Ένα πολύ καλό τρικ για να κάνετε το eyeliner σας να κρατήσει όλη μέρα, είναι το να βάλετε με τον δείκτη σας στα βλέφαρα μια σκιά σε ουδέτερη απόχρωση, όπως μπεζ, κρεμ, άσπρο κλπ, στο σημείο που θα βάλετε στη συνέχεια το eyeliner σας. Αυτό όχι μόνο θα βοηθήσει το eyeliner να σταθεί καλύτερα στα μάτια σας, αλλά όταν θα βάλετε την πούδρα, πάνω από το concealer που είχατε βάλει προηγουμένως, θα φωτίσει και το βλέμμα σας. Δεν χρειάζεστε παρά μόνο μια πολύ μικρή εφαρμογή για να το κάνετε να δουλέψει, οπότε μην το παρακάνετε. Ουσιαστικά το μόνο που θέλετε να πετύχετε είναι να δώσετε το eyeliner σας μια πάρα πολύ καλή βάση για να σταθεί στο μάτι σας.

4. Επιλέξτε το σωστό eyeliner

7 tips για να αντέξει περισσότερο το μακιγιάζ σας (5)

Μπορεί με το παραπάνω τρικ της σκιάς να κάνετε το eyeliner σας να σταθεί καλύτερα, αλλά πολύ σημαντικό είναι επίσης και το να βρείτε το κατάλληλο eyeliner για εσάς. Αυτό που θα σας βολεύει στην εφαρμογή του και θα σας βοηθάει να έχετε το τέλειο αποτέλεσμα.

Δείτε επίσης το σχετικό άρθρο: «Υγρό eyeliner: Εύκολοι τρόποι εφαρμογής – Μυστικά για τέλειο αποτέλεσμα»

5. Βάλτε στα χείλη σας ένα primer

7 tips για να αντέξει περισσότερο το μακιγιάζ σας (6)

Μια πάρα πολύ καλή συμβουλή που δίνουν οι make-up artists είναι η εφαρμογή ενός primer στα χείλη σας πριν από το κραγιόν ή το lipgloss σας. Βάλτε μια πάρα πολύ μικρή ποσότητα από ένα κρεμώδες concealer ως βάση, ίσα ίσα για να καλύψετε τα χείλη σας. Μπορεί να σας ακούγεται περίεργο, αλλά πραγματικά έχει αποτέλεσμα! Στη συνέχεια απλά βάλτε το κραγιόν σας. Το concealer δεν θα φαίνεται καθόλου, αλλά το κραγιόν σας θα κρατήσει πολύ περισσότερο από το συνηθισμένο.

6. Χρησιμοποιήστε πινέλα, όχι τα χέρια σας

7 tips για να αντέξει περισσότερο το μακιγιάζ σας (7)

Τα χέρια σας μπορεί να μεταφέρουν φυσικά έλαια, γεγονός που μπορεί να φαίνεται καλύτερο αν έχετε ξηρό δέρμα, αλλά δεν θα βοηθήσει το μακιγιάζ σας να κρατήσει τόσο όσο με το εάν χρησιμοποιούσατε πινέλα για να βάλετε το bronzer, την πούδρα, την σκιά ή το ρουζ σας. Δεν θέλετε να μεταφέρετε οποιοδήποτε επιπλέον έλαιο σε εκείνα τα σημεία, δεδομένου ότι μπορεί να μειώσει το μήκος της αποτελεσματικότητας. Σιγουρευτείτε επίσης πως χρησιμοποιήσατε το κατάλληλο μέγεθος πινέλου για κάθε προϊόν και όχι το ίδιο για όλα. Υπάρχουν ειδικά πινέλα για τις σκιές που βάζετε μέσα στις πτυχές των ματιών σας, τα οποία δεν πρέπει να αγγίζουν άλλα μέρη του προσώπου σας και ειδικά πινέλα για το ρουζ ακόμη και υπό γωνία για να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός ανασηκωμένου βλέμματος. Τα πινέλα για την πούδρα είναι τα μεγαλύτερα τα πιο αφράτα που οι περισσότερες από εμάς πιστεύουμε ότι είναι τόσο μεγάλα, επειδή μας επιτρέπουν να απλώσουμε τη σκόνη απαλά σε ολόκληρο το πρόσωπό, ενώ τα μικρά πινέλα τοποθετούν το χρώμα πιο έντονο σε ένα σημείο, όπως για παράδειγμα μόνο στα μάγουλα ή τα βλέφαρα.

Δείτε επίσης: «Τα βασικά πινέλα του μακιγιάζ» και «Το κατάλληλο πινέλο ρουζ για κάθε περίπτωση».

7. Χρησιμοποιήστε μια ελαφριά ενυδατική κρέμα

7 tips για να αντέξει περισσότερο το μακιγιάζ σας (8)

Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι η σωστή ενυδάτωση του προσώπου, η οποία είναι ιδανική το βράδυ πριν από τον ύπνο και το πρωί όταν βγείτε από το ντουζ. Εκείνες τις στιγμές προτιμήστε να βάλετε ένα ελαφρύ ενυδατικό προϊόν και όχι κάποιο βαρύ.

Προσοχή, μην παραμελείτε την ενυδάτωση πριν το μακιγιάζ σας, φοβούμενη τη λιπαρότητα που μπορεί να προκαλέσει. Αντιθέτως, αν δεν βάλετε κάποια κρέμα, το μακιγιάζ σας δεν θα κάτσει σωστά και θα σπάσει, δημιουργώντας έτσι όχι μόνο ένα αντιαισθητικό αποτέλεσμα, αλλά και κάνοντας κακό στην επιδερμίδα σας.