8 συνήθειες ομορφιάς που πρέπει να υιοθετήσετε κάθε βράδυ

8 συνήθειες ομορφιάς που πρέπει να υιοθετήσετε κάθε βράδυ

Η ώρα του ύπνου μπορεί να φανεί ευεργετική τόσο για το σώμα όσο και για την επιδερμίδα του προσώπου σας, αφού είναι η ώρα που τα κύτταρα αναζωογονούνται, γι’ αυτό θα πρέπει να ακολουθήσετε κάποιες μικρές συμβουλές που θα σας κάνουν να ξυπνήσετε ανανεωμένη και υπέροχη.

  • 1) Αφαιρέστε πολύ καλά το μακιγιάζ

Το πιο σημαντικό για να ξυπνήσετε φρέσκια και όμορφη είναι η σωστή και ολοκληρωτική αφαίρεση του μακιγιάζ πριν πέσετε για ύπνο, έτσι ώστε οι πόροι σας να είναι καθαροί.

  • 2) Χρησιμοποιήστε 2 μαξιλάρια

Στηρίξτε το κεφάλι σας σε ένα έξτρα μαξιλάρι προκειμένου να προλάβετε το πρήξιμο. Επίσης, μπορείτε να υψώσετε λίγο το στρώμα σας στο σημείο όπου βάζετε το κεφάλι σας, τοποθετώντας ίσως μια σανίδα ακόμη. Με αυτό τον τρόπο, σύμφωνα με τον makeup artist Dimitri James, η βαρύτητα θα βοηθήσει τους λεμφαδένες και την ροή του αίματος, έτσι ώστε να μην συσσωρευτούν τα υγρά κάτω από τα μάτια σας.

  • 3) Χρησιμοποιήστε μια κρέμα χεριών

Η σωστή ενυδάτωση των χεριών σας το βράδυ, θα τα κάνει να δείχνουν όμορφα και μαλακά το πρωί. Απλώστε λοιπόν την κρέμα στα χέρια σας πριν κοιμηθείτε και αν είναι δυνατόν φορέστε βαμβακερά γάντια.

  • 4) Κοιμηθείτε σε μεταξωτές ή σατέν μαξιλαροθήκες

Λουστείτε με ένα σαμπουάν χωρίς σιλικόνη και χρησιμοποιήστε μεταξωτές ή σατέν μαξιλαροθήκες, έτσι ώστε να προστατεύσετε τα μαλλιά σας από την φθορά και το φριζάρισμα.

  • 5) Πιάστε τα μαλλιά σας κοτσίδα

Τα μαλλιά περιέχουν λιπαρότητα και βρωμιά η οποία μπορεί να μεταδοθεί στο πρόσωπο σας και στην μαξιλαροθήκη, προκαλώντας ερεθισμούς. Επομένως, πιάστε τα μαλλιά σας κοτσίδα ή πλεξούδα ή κότσο και πέστε για ύπνο. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε την επαφή τους με το πρόσωπο σας.

  • 6) Κοιμηθείτε 8 ώρες

Ένας καλός ύπνος μπορεί να έχει πολύ καλή επιρροή στην εξωτερική σας εμφάνιση.

  • 7) Δοκιμάστε ένα προϊόν απολέπισης που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα

Κατά την διάρκεια του ύπνου τα κύτταρα μας ανανεώνονται, γι’ αυτό είναι και η καλύτερη στιγμή για να εφαρμόσετε μια μάσκα απολέπισης που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα. Με αυτό τον τρόπο θα της δώσετε το μεγαλύτερο δυνατό χρονικό περιθώριο για να δράσει και να διορθώσει την ζημιά που υπέστη το δέρμα σας από τον ήλιο και τους ρύπους κατά την διάρκεια της ημέρας.

  • 8) Χρησιμοποιήστε κρέμα ματιών

Μην αμελείτε να βάζετε κρέμα ματιών και μην αμφιβάλετε για το πόσο απαραίτητη είναι, ακόμα κι αν είστε 20 ετών. Η χρήση της θα κάνει το δέρμα σας να φαίνεται όμορφο και ενυδατωμένο μόλις ξυπνήσετε!