Ιδέες και μυστικά για καθημερινό μακιγιάζ ανάλογα με το χρώμα μαλλιών

Καθημερινό μακιγιάζ (1)

Η πρωινή ρουτίνα προετοιμασίας για το σχολείο ή τη δουλειά περιλαμβάνει και το καθημερινό μακιγιάζ. Για να κάνετε όμως ένα όμορφο και απλό καθημερινό μακιγιάζ σε πολύ λίγο χρόνο, πετυχαίνοντας ένα τέλειο αποτέλεσμα, θα πρέπει να γνωρίζετε τα βασικά βήματα για την δημιουργία του.

Ποια είναι η τέλεια βάση για ένα εντυπωσιακό πρωινό καθημερινό μακιγιάζ που θα δείχνει φυσικό και φρέσκο; Τι χρώματα σκιών να επιλέξετε και ποιο κραγιόν να φορέσετε;

Ακολουθεί μια λίστα με τα βήματα για την δημιουργία ενός καθημερινού μακιγιάζ ιδανικού για όλες τις γυναίκες, αλλά και προτάσεις καθημερινών μακιγιάζ ανάλογα με το χρώμα μαλλιών.

Δείτε τις φωτογραφίες για καστανές – μελαχρινές, ξανθιές και κοκκινομάλλες, καθώς και τα βιντεάκια μακιγιάζ από το YouTube που παρουσιάζουν βήμα βήμα την δημιουργία ενός απλού και εύκολου καθημερινού μακιγιάζ για κάθε απόχρωση μαλλιών.

Τα βασικά βήματα για καθημερινό μακιγιάζ:

Καθημερινό μακιγιάζ (20)

1. Αρχικά καθαρίστε καλά το πρόσωπο σας αφαιρώντας κάθε ίχνος λιπαρότητας και ρύπου, πλένοντας το.

2. Εφαρμόστε την ενυδατική κρέμα προσώπου σας.

3. Μην ξεχνάτε την αντιηλιακή σας κρέμα, ακόμη κι αν είναι Χειμώνας. Πρόκειται για ένα καλλυντικό προϊόν που θα σας προστατεύσει από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου και θα προλάβει την δημιουργία πανάδων και πρόωρης γήρανσης.

4. Μπορείτε αν θέλετε να εφαρμόσετε ένα ακόμη ενυδατικό στοιχείο ή ένα primer.

5. Στη συνέχεια εφαρμόστε κατά προτίμηση μια BB Cream, διότι θα κάνει το αποτέλεσμα πιο φυσικό και όχι τόσο βαρύ όσο το makeup. Αν ωστόσο προτιμάτε το makeup, δεν υπάρχει πρόβλημα.

6. Μην αμελείτε την εφαρμογή του concealer για να καλύψετε τους μαύρους κύκλους, αλλά και για να προσθέσετε μια δόση φρεσκάδας στο βλέμμα σας.

► Δείτε περισσότερα για τους μαύρους κύκλους και μυστικά για την κάλυψη τους

Καθημερινό μακιγιάζ (21)

7. Έπειτα εφαρμόστε με ένα πινέλο μακιγιάζ μια διάφανη πούδρα, δίνοντας βάση στην ζώνη Τ. Με αυτό τον τρόπο σφραγίζετε την βάση του μακιγιάζ σας, δημιουργείτε ένα πιο ματ φινίρισμα και αποφεύγετε την σύντομη εμφάνιση λιπαρότητας.

8. Κάντε πιο φυσικό και φρέσκο το αποτέλεσμα προσθέτοντας ένα ρουζ σε ροζ ή ροδακινί απόχρωση.

9. Η ιδανική επιλογή σκιάς ματιών που ταιριάζει σε κάθε γυναίκα είναι η ματ μπεζ. Εφαρμόστε τη στο κινητό βλέφαρο, ή αν θέλετε να δώσετε βάθος στο βλέμμα, χρησιμοποιήστε την τεχνική του cut crease. Απλώστε δηλαδή στην πτυχή του ματιού, εκεί που τελειώνει το κινητό βλέφαρο και ξεκινάει το κόκκαλο του φρυδιού, μια πιο σκούρα καφέ σκιά ματιών.

► Δείτε την τεχνική του cut crease

10. Μετά εφαρμόστε μια στρώση μάσκαρα για να τονίσετε τις βλεφαρίδες σας και να κάνετε τα μάτια σας σαγηνευτικά και όμορφα.

11. Γεμίστε τα φρύδια σας με όποια μέθοδο προτιμάτε (μολύβι, gel, σκιά, μάσκαρα).

► Μάθετε τα πάντα σχετικά με το τζελ φρυδιών

12. Τέλος, βάψτε τα χείλη σας. Η εφαρμογή ενός απλού balm σε απαλή ροζ απόχρωση, όχι μόνο θα δώσει φυσικό αποτέλεσμα και φρεσκάδα στο καθημερινό μακιγιάζ σας, αλλά θα διατηρήσει τα χείλη σας ενυδατωμένα.

Μπορείτε, αν θέλετε, να προσθέσετε μια λεπτή γραμμή με μαύρο eyeliner.

Καθημερινό μακιγιάζ για μελαχρινές – καστανές:

Καθημερινό μακιγιάζ (2)

Καθημερινό μακιγιάζ (4)

Καθημερινό μακιγιάζ (3)

Καθημερινό μακιγιάζ (7)

Καθημερινό μακιγιάζ (6)

Καθημερινό μακιγιάζ (5)

Για να δημιουργήσετε ένα πρωινό καθημερινό μακιγιάζ για το σχολείο, το γραφείο ή τη βόλτα σας χρησιμοποιήστε σκιές ματιών σε γήινες αποχρώσεις. Για ένα πιο εντυπωσιακό και σαγηνευτικό αποτέλεσμα μπορείτε να προσθέσετε λίγο μαύρο με ένα μολύβι ή με μια λεπτή γραμμή eyeliner. Στα χείλη μπορείτε να επιλέξετε ένα απαλό κερασί χρώμα ή και ένα ροζ μπεζ / ροδακινί κραγιόν.

Δείτε ένα βίντεο με βήμα βήμα το πως να κάνετε ένα απλό καθημερινό μακιγιάζ για καστανές – μελαχρινές:

Καθημερινό μακιγιάζ για ξανθιές:

Καθημερινό μακιγιάζ (12)

Καθημερινό μακιγιάζ (8)

Καθημερινό μακιγιάζ (11)

Καθημερινό μακιγιάζ (13)

Καθημερινό μακιγιάζ (9)

Καθημερινό μακιγιάζ (10)

Για τις ξανθιές ιδανικό είναι το ελαφρύ καθημερινό μακιγιάζ ματιών σε γήινους τόνους, με μπεζ, ροζ ή ροδακινί σκιές. Το συγκεκριμένο μακιγιάζ ματιών συνδυάζεται εκπληκτικά με αντίστοιχα απαλές ροζ ή μπεζ αποχρώσεις στα χείλη και απαλό ρουζ.

Το βίντεο που θα δείτε δείχνει τον τρόπο για να κάνετε ένα όμορφο καθημερινό μακιγιάζ για ξανθιές:

Καθημερινό μακιγιάζ για κοκκινομάλλες:

Καθημερινό μακιγιάζ (19)

Καθημερινό μακιγιάζ (18)

Καθημερινό μακιγιάζ (16)

Καθημερινό μακιγιάζ (15)

Καθημερινό μακιγιάζ (17)

Καθημερινό μακιγιάζ (14)

Ιδανικές αποχρώσεις σκιών για το καθημερινό μακιγιάζ ματιών μιας κοκκινομάλλας είναι οι χρυσές, οι γήινες και οι παστέλ. Αυτά τα χρώματα ταιριάζουν υπέροχα με απαλές ροζ, κερασί ή nude αποχρώσεις στα χείλη, όμως εξίσου εντυπωσιακά είναι και τα χείλη σε ζεστούς τόνους του κόκκινου.

Ακολουθεί ένα βίντεο που παρουσιάζει τα βήματα για να κάνετε ένα εύκολο καθημερινό μακιγιάζ για κοκκινομάλλες:

► Δείτε επίσης ιδέες και μυστικά για τέλειο βραδινό μακιγιάζ ανάλογα με το χρώμα μαλλιών ή ματιών