10 κόλπα για να φαίνεστε πιο αδύνατη

10 κόλπα για να φαίνεστε πιο αδύνατη (1)

Είναι γνωστό πως για να έχετε επιτυχία στην απώλεια κιλών θα πρέπει να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα σωστής διατροφής και άσκησης. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντα τόσο εύκολο όσο ακούγεται!

Υπάρχουν φορές που το πρόγραμμα σας είναι τόσο γεμάτο που δεν υπάρχει χρόνος για γυμναστική. Αν και κάνοντας ένα 4λεπτο πρόγραμμα ασκήσεων που αξίζει όσο 1 ώρα στο γυμναστήριο, μπορείτε να δείτε πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Επίσης, λόγω του άστατου προγράμματος της διατροφής σας πολλές φορές αναγκάζεστε να καταφεύγετε σε κάτι γρήγορο που συνήθως δεν είναι υγιεινό και περιέχει πολλές θερμίδες.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν απλά και έξυπνα κόλπα για να φαίνεστε πιο αδύνατη, κρύβοντας τα ανεπιθύμητα κιλά!

1. Δώστε βάση στη γραμμή σας

Επιλέξτε να φορέσετε φαρδιά ρούχα για να κρύψετε τις ατέλειες του σώματος σας και στενά ρούχα στα σημεία του σώματος σας που θέλετε να αναδείξετε. Για παράδειγμα, αν ο κορμός σας είναι λεπτός και έχετε μεγάλη περιφέρεια, επιλέξτε να φορέσετε ένα στενό μπλουζάκι με μια άνετη παντελόνα.

2. Ιδανικά υφάσματα που δεν προσθέτουν όγκο

Επιλέγοντας τα κατάλληλα υφάσματα στα ρούχα σας μπορείτε να χάσετε κιλά, έστω και φαινομενικά, αφού δεν προσθέτετε έξτρα όγκο στην σιλουέτα σας. Τέτοια υφάσματα είναι το μετάξι, το jean, το καμπαρντινέ και το βαμβάκι. Επίσης, το ζέρσει, το κασμίρ, τα μακό και οι στενές φανέλες μπορούν να δώσουν σχήμα στο σώμα σας.

Από την άλλη μεριά τα υφάσματα που θα πρέπει να αποφεύγετε είναι το βελούδο, το δέρμα, η ανκορά και το σουέντ. Τα συγκεκριμένα υφάσματα έχουν την τάση να διαγράφουν και να αποκαλύπτουν κάθε επιπλέον εκατοστό.

3. Επιλέξτε σκούρα μονοχρωμία ή έντονες αντιθέσεις

10 κόλπα για να φαίνεστε πιο αδύνατη (3)

Όταν αναφερόμαστε σε μια σκούρα μονοχρωμία δεν εννοούμε μόνο την all time classic επιλογή του μαύρου. Μπορείτε να δοκιμάσετε να δημιουργήσετε ένα μονόχρωμο σύνολο σε χρώματα όπως το καφέ, το μπλε σκούρο ή το χακί, τα οποία έχουν επίσης το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πιο συγκεκριμένα, φορώντας ένα σύνολο από ένα σκούρο χρώμα δημιουργείτε την ψευδαίσθηση της ίσιας γραμμής. Αυτό οδηγεί στο να φαίνεστε πιο ψηλή και πιο λεπτή.

Αν όμως δεν σας αρέσουν οι μονοχρωμίες, μπορείτε να παίξετε με τις αντιθέσεις. Επιλέξτε λοιπόν να φορέσετε κάτι σκούρο στο σημείο που θέλετε να κρύψετε, για παράδειγμα στο πάνω μέρος του σώματος σας για να κρύψετε την κοιλίτσα. Συνδυάστε το με κάποιο έντονο χρώμα στο κάτω μέρος και δείτε την διαφορά. Δοκιμάστε πχ να φορέσετε ένα μπορντό παντελόνι για να τονίσετε τα πόδια σας, που είναι το δυνατό σας σημείο. Αξίζει να σημειωθεί πως το μπορντό παντελόνι είναι ένα ρούχο που ταιριάζει στις περισσότερες γυναίκες.

4. Επιλέξτε ίδιο χρώμα παπουτσιών με το παντελόνι, το καλσόν ή την επιδερμίδα σας

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά είναι ένα άκρως αποτελεσματικό κόλπο. Φορώντας παπούτσια που είναι όμοιο χρώμα με το παντελόνι, το καλσόν ή το δέρμα σας δημιουργείτε ένα ενιαίο κάτω μέρος του σώματος σας. Αυτό το τρικ κάνει την σιλουέτα σας να δείχνει επιμηκυσμένη, με αποτέλεσμα να φαίνονται πιο μακριά και πιο λεπτά τα πόδια σας.

Επιλέξτε λοιπόν να φορέσετε για παράδειγμα μαύρα παπούτσια με μαύρο παντελόνι ή καλσόν και nude υποδήματα όταν δεν φοράτε καλσόν με τις φούστες ή τα σορτσάκια σας.

5. Επιλέξτε το σωστό σουτιέν

10 κόλπα για να φαίνεστε πιο αδύνατη (2)

Όσο παράξενο κι αν σας φαίνεται, η λάθος επιλογή σουτιέν μπορεί να σας προσθέσει κιλά. Κι αυτό διότι το στήθος σας δείχνει πεσμένο και γερασμένο. Φροντίστε λοιπόν να επιλέξετε το σωστό νούμερο σουτιέν. Ένα πολύ καλό τρικ για να δείτε αν είναι σωστός ο στηθόδεσμος που επιλέξατε είναι να βάλετε δυο δάχτυλα ανάμεσα στο σουτιέν και την πλάτη σας. Αν το κενό που υπάρχει ανάμεσα στα δυο αυτά σημεία είναι μεγαλύτερο, τότε το σουτιέν σας είναι μεγάλο και θα πρέπει να το αλλάξετε.

6. Μην απορρίπτετε τα φορέματα και τις μακριές φούστες

Αν και υπάρχει μια φήμη πως οι γεμάτες γυναίκες με καμπύλες δεν πρέπει να φορούν φορέματα και μακριές φούστες, αυτό είναι καθαρά ένας μύθος. Στην πραγματικότητα, το κόψιμο που έχουν αυτά τα δυο κομμάτια της γυναικείας γκαρνταρόμπας δημιουργούν φαινομενικά μια ενιαία σιλουέτα, κρύβοντας τις ατέλειες της. Άρα, μπορείτε άφοβα να τα φορέσετε και να κρύψετε κάποια επιπλέον κιλά.

7. Jean παντελόνι με σακάκι από πάνω

10 κόλπα για να φαίνεστε πιο αδύνατη (7)

Η γραμμή που έχει ένα σακάκι μπορεί να κρύψει κάποια επιπλέον κιλά. Αυτό συμβαίνει διότι έχει ίσια γραμμή και στενό πέτο, που δημιουργεί την ψευδαίσθηση πως η σιλουέτα σας είναι μακρόστενη. Είναι προτιμότερο να φορέσετε το σακάκι σας ανοιχτό σε συνδυασμό με ένα παντελόνι ή jean σε στενή γραμμή. Αν πάλι επιλέξετε να το κουμπώσετε, φορέστε ένα παντελόνι σε ίσια γραμμή.

Μπορείτε ωστόσο να δημιουργήσετε μια ακόμη πιο κομψή και λεπτότερη εμφάνιση φορώντας το σακάκι σας με ένα μπλουζάκι που έχει λαιμόκοψη V.

8. Η λαιμόκοψη V στα μπλουζάκια θα γίνει ένας ακόμη σύμμαχος σας

10 κόλπα για να φαίνεστε πιο αδύνατη (5)

Φορώντας μια μπλούζα με λαιμόκοψη V μπορείτε να κάνετε τον κορμό σας να δείχνει πιο μακρύς, έτσι φαίνεστε ψηλότερη και επομένως λεπτότερη! Από την άλλη μεριά οι μπλούζες με λαιμόκοψη χαμόγελου κάνουν τον κορμό σας να δείχνει πιο πλατύς και τους ώμους σας πιο φαρδείς. Με αυτό τον τρόπο σας προσθέτει κιλά και δεν βοηθάει στο να κρύψετε τις ατέλειες, ιδιαίτερα αν ο κορμός σας είναι πιο γεμάτος.

9. Καθαρό πρόσωπο με τα μαλλιά μακριά από αυτό

10 κόλπα για να φαίνεστε πιο αδύνατη (6)

Το να καλύπτετε το πρόσωπο με τα μαλλιά, σας κάνει να δείχνετε πιο γεμάτη, αφού σας προσθέτει όγκο. Δοκιμάστε λοιπόν να απομακρύνετε τα μαλλιά σας από το πρόσωπο πιάνοντας απλά τη φράντζα σας ή δημιουργώντας ένα υπέροχο και εύκολο χτένισμα. Μπορείτε να πειραματιστείτε με τις αλογοουρές, τις πλεξούδες, αλλά και τους κότσους. Ανανεώστε με υπέροχο τρόπο την εμφάνιση σας και κάντε το πρόσωπο σας να δείχνει λεπτότερο.

10. Μην απορρίπτετε τα μακριά και με όγκο αξεσουάρ

10 κόλπα για να φαίνεστε πιο αδύνατη (4)

Τα αξεσουάρ μπορούν να αποτελέσουν ένα μεγάλο ατού στο να κρύψετε τα παραπανίσια κιλά. Πέρα από το γεγονός πως προσθέτουν στυλ στο σύνολο σας, μπορούν να σας κάνουν να δείχνετε λεπτότερη. Αν για παράδειγμα επιλέξετε να φορέσετε ένα μακρύ κολιέ τραβάτε την προσοχή μακριά από τους γοφούς, την μέση και γενικότερα τα σημεία που έχουν ατέλειες και την εστιάζετε στο στέρνο. Επίσης, φορώντας βραχιόλια, ειδικά αν οι καρποί σας είναι λεπτοί, μπορείτε να τραβήξετε την προσοχή σε εκείνο το σημείο και να απομακρύνετε τα βλέμματα από τα περιττά κιλά που μπορεί να διαθέτετε στον κορμό σας.

Τέλος, αν σας αρέσουν οι ζώνες, καλό θα είναι να επιλέξετε κάποια μονόχρωμη και πιο φαρδιά, η οποία μπορεί να κρύψει τα παχάκια και να κάνει την μέση σας να δείχνει πιο λεπτή.