Πως να διορθώσετε τα λάθη που έχετε κάνει στο μακιγιάζ σας

Πως να διορθώσετε τα λάθη που έχετε κάνει στο μακιγιάζ σας

Πολλές φορές και ιδίως όταν βιαζόμαστε τυχαίνει να κάνουμε κάποιες μουτζούρες στο μακιγιάζ. Πως τις διορθώνουμε όμως χωρίς να χρειαστεί να το ξανακάνουμε από την αρχή ή να χάσουμε πολύ χρόνο; Η makeup artist, Sam Chapman, μας δείχνει τον τρόπο για να τελειοποιήσουμε το μακιγιάζ μας, διορθώνοντας σε πολύ λίγο χρόνο τα λάθη και τις μουτζούρες που έχουμε κάνει.

Αν σας έχει πέσει σκιά ματιών ή glitter σε όλο το πρόσωπο: Απλά παίρνετε ένα πινέλο μακιγιάζ και κολλάτε στο κάτω του σημείο λίγο σελοτέιπ από την ανάποδη πλευρά, έτσι ώστε η πλευρά που κολλάει να είναι προς τα έξω. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ταινία διπλής όψεως. Στη συνέχεια απλά ακουμπήστε την ταινία στο σημείο όπου έχει πέσει η σκιά και κυλώντας το πάνω στην επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε μαζεύετε την σκόνη που έχει πέσει. Κάντε το όσες φορές χρειαστεί προκειμένου να φύγει όλο το περισσευούμενο προϊόν. Με αυτό τον τρόπο καθαρίζετε την περιοχή χωρίς να μουτζουρωθείτε. (Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ακριβώς τον τρόπο με τον οποίο το κάνει)

Αν μουτζουρωθείτε με μάσκαρα: Όσο είναι ακόμα υγρή η μάσκαρα πάρτε μια μπατονέτα και ρολάροντας την πάνω στην επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε, απαλλαγείτε από τις μουτζούρες της μάσκαρα.

Αν βάψατε τα φρύδια σας πολύ έντονα: Πάρτε το βουρτσάκι των φρυδιών, αυτό που μοιάζει με της μάσκαρας και χτενίστε τα, αφαιρώντας την περίσσεια ποσότητα του μακιγιάζ που έχετε βάλει. Καλό είναι ανά τακτά διαστήματα να σκουπίζετε σε ένα καθαρό χαρτί το βουρτσάκι για να φεύγει το πλεονάζον προϊόν. Αφού λοιπόν απαλύνετε την όψη τους, πάρτε ένα πινέλο με concealer και περάστε με αυτό το πάνω μέρος του φρυδιού σας για να σβήσετε τυχόν μουτζούρες και να δώσετε στα φρύδια σας πιο ωραίο σχήμα.

Αν έχετε μουτζουρωθεί με την σκιά ματιών σας πάνω από τα βλέφαρα: Πάρτε και πάλι ένα πινέλο με concealer και περάστε το πάνω από το βλέφαρο προκειμένου να σβήσετε το μουτζούρωμα και να απαλύνετε λίγο το τελείωμα της σκιάς ματιών σας. Καλό θα είναι να έχετε και ένα καθαρό χαρτί για να σκουπίζετε το πινελάκι σας που και που και να αφαιρείτε την πλεονάζουσα σκιά που έχει μαζέψει.

Αν πάλι έχετε μουτζουρωθεί κάτω από τα μάτια: Πάρτε το πινέλο με το concealer και απλώστε το από κάτω, τραβώντας το μέχρι την εξωτερική γωνία του ματιού σας για να σβήσετε και πάλι ωραία την σκιά σας. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να μην βάλετε concealer πριν τελειώσετε όλο το μακιγιάζ των ματιών σας. Να το αφήσετε τελευταίο, έτσι ώστε να σβήσετε όλα τα λάθη χωρίς να χρειαστεί να βάλετε πολλές στρώσεις.

Αν το countouring στα ζυγωματικά σας είναι πολύ σκούρο: Χρησιμοποιήστε το πινέλο με το concealer και σβήστε το στις άκρες του.

Αν το foundation είναι πολύ σκούρο: Απλά απλώστε σε όλο σας το πρόσωπο μια ανοιχτόχρωμη πούδρα.

Αν έχει βγει το κραγιόν πέρα από το όριο των χειλιών σας: Πάρτε μια μπατονέτα και ρολάρετε την από έξω προς τα χείλη σας για να βγάλετε το περισσευούμενο lipstick. Στη συνέχεια πάρτε ένα λεπτό πινελάκι με concealer και κάντε ένα περίγραμμα γύρω από τα χείλη σας. Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα λάθη, καλό θα είναι να έχετε ένα χαρτί για να καθαρίζετε που και που το πινελάκι. Τέλος, ξαναπεράστε προσεκτικά το κραγιόν σας και είστε έτοιμη!