10 συνηθισμένα λάθη στο μακιγιάζ που σας κάνουν να δείχνετε μεγαλύτερη

10 συνηθισμένα λάθη στο μακιγιάζ που σας κάνουν να δείχνετε μεγαλύτερη (1)

Το μακιγιάζ μπορεί να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή μας, αναδεικνύοντας τα καλύτερα χαρακτηριστικά του προσώπου μας και κάνοντας το δέρμα μας να φαίνεται λαμπερό και προσεγμένο. Όμως, έχετε ποτέ παρατηρήσει ότι μερικές φορές μπορεί πραγματικά να μας κάνει να φαινόμαστε μεγαλύτερη; Αυτό συμβαίνει λόγω μερικών απλών λαθών στον τρόπο εφαρμογής του μακιγιάζ, τα οποία μπορεί να αποβούν μοιραία για το τελικό αποτέλεσμα! Προκειμένου λοιπόν να τα αποφύγετε, το Bright Side δημιούργησε μια λίστα με 10 από τα πιο συνηθισμένα λάθη στο μακιγιάζ τα οποία μπορεί να σας προσθέσουν παραπάνω χρόνια!

1. Υπερβολική εφαρμογή concealer

10 συνηθισμένα λάθη στο μακιγιάζ που σας κάνουν να δείχνετε μεγαλύτερη (2)

Επιθυμώντας να δημιουργήσουμε ένα τέλειο ματ αποτέλεσμα, πολλές από εμάς κάνουμε το λάθος να εφαρμόζουμε περισσότερη ποσότητα concealer. Η λάθος επιλογή χρώματος και το πολύ παχύ στρώμα, θα κάνει τις ρυτίδες πιο εμφανείς και το πρόσωπο πιο γερασμένο. Προκειμένου λοιπόν να μην κάνουμε αυτό το λάθος, οι κορυφαίοι makeup artists προτείνουν να αποφεύγουμε τα παχιά foundation. Αν’ αυτού θα πρέπει να επιλέξουμε ένα προϊόν σε υγρή μορφή που περιέχει φωτεινά σωματίδια και θα κάνει το δέρμα μας να φαίνεται υγιές και φυσικά όχι υπερφορτωμένο.

2. Υπερβολική εφαρμογή μάσκαρας στις κάτω βλεφαρίδες

10 συνηθισμένα λάθη στο μακιγιάζ που σας κάνουν να δείχνετε μεγαλύτερη (3)

Χρησιμοποιώντας μάσκαρα για να βελτιώσουμε τις κάτω βλεφαρίδες και να τονίσουμε τις άκρες των ματιών μπορεί να δώσουμε στο βλέμμα μας επιπλέον εκφραστικότητα. Από την άλλη πλευρά, βάζοντας πάρα πολύ μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες μας θα μετατοπιστεί η προσοχή όλων στις ρυτίδες γύρω από τα μάτια μας. Δεν έχει σημασία πόσο μικρές είναι αυτές οι ρυτίδες, αφού μια παχιά στρώση μάσκαρας θα τις κάνει να ξεχωρίζουν!

3. Λάθος επιλογή απόχρωσης κραγιόν

10 συνηθισμένα λάθη στο μακιγιάζ που σας κάνουν να δείχνετε μεγαλύτερη (4)

Το κραγιόν μπορεί να κάνει θαύματα στην συνολική εικόνα μας! Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως αν τα χείλη μας είναι από φυσικού τους στενά και μικρά, θα πρέπει να αποφεύγουμε τις σκούρες αποχρώσεις, αφού τα σκούρα χρώματα κάνουν τα χείλη να δείχνουν ακόμα πιο λεπτά.

Εάν λοιπόν θέλουμε τα χείλη μας να δείχνουν πιο γεμάτα, χρησιμοποιούμε το κραγιόν ως βοηθό και βάφουμε τα χείλη μας έξω από την γραμμή τους.

4. Εφαρμόζουμε με λάθος τρόπο τις σκούρες σκιές

10 συνηθισμένα λάθη στο μακιγιάζ που σας κάνουν να δείχνετε μεγαλύτερη (5)

Δεν πρέπει να απλώνουμε ποτέ μια σκούρα σκιά σε ολόκληρο το βλέφαρο, διότι θα μας κάνει να δείχνουμε φαινομενικά μεγαλύτερη! Το σωστό είναι να απλώνουμε την σκούρα σκιά μόνο σε ένα σημείο της εξωτερικής γωνίας του ματιού.

5. Υπερβολική γραμμή στο κάτω βλέφαρο

10 συνηθισμένα λάθη στο μακιγιάζ που σας κάνουν να δείχνετε μεγαλύτερη (6)

Εφαρμόζοντας σκούρο μολύβι στο κάτω βλέφαρο κάνουμε τα μάτια μας να δείχνουν πιο στενά. Για να εξουδετερώσουμε το αποτέλεσμα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα ανοιχτόχρωμο μολύβι, κάτι το οποίο θα κάνει τα μάτια μας να δείχνουν πιο ανοιχτά και πιο μεγάλα!

6. Εφαρμογή ρουζ στα μήλα των ζυγωματικών

10 συνηθισμένα λάθη στο μακιγιάζ που σας κάνουν να δείχνετε μεγαλύτερη (7)

Θα πρέπει να αποφεύγουμε τα σκούρα και έντονα χρώματα, αφού ήρθε η ώρα να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στους ανοιχτούς τόνους, όπως το παλ ροζ ή το ροδακινί. Επίσης, θα πρέπει να προσέξουμε να απλώνουμε το ρουζ στο πάνω μέρος των ζυγωματικών μας και όχι στο κέντρο τους. Το να τονίσουμε τα μήλα των ζυγωματικών μας ήταν μια καλή ιδέα όταν ήμασταν μικρότερες, αλλά μιας και ωριμάζουμε, θα πρέπει να προσαρμοστούμε στις αλλαγές που έχει η επιδερμίδα μας. Αντί λοιπόν να προσπαθούμε να τονίσουμε την κεντρική ζώνη, θα πρέπει να δοκιμάσουμε να ταμπονάρουμε το ρουζ στο επάνω μέρος των ζυγωματικών μας, χωρίς να πλησιάζουμε την περιοχή της μύτης. Χρησιμοποιώντας ώριμες και φυσικές αποχρώσεις θα κάνουμε το πρόσωπό μας να φαίνεται νεότερο και θα του δώσουμε μια ρομαντική λάμψη. Επίσης, η εφαρμογή του ρουζ στα ζυγωματικά μας θα πρέπει να έχει μια ανοδική πορεία.

7. Υπερβολικό βάψιμο των φρυδιών

10 συνηθισμένα λάθη στο μακιγιάζ που σας κάνουν να δείχνετε μεγαλύτερη (8)

Χρησιμοποιώντας έντονα σκούρα χρώματα για να βάψουμε τα φρύδια μας μπορεί να κάνουμε το πρόσωπο μας να δείχνει απεριποίητο και πιο μεγάλο σε ηλικία. Γι’ αυτό θα πρέπει να κάνουμε μια πιο σοφή επιλογή χρωμάτων με πιο ανοιχτούς τόνους από το φυσικό χρώμα των φρυδιών μας.

8. Παραμελούμε να χρησιμοποιούμε corrector

10 συνηθισμένα λάθη στο μακιγιάζ που σας κάνουν να δείχνετε μεγαλύτερη (9)

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια είναι ένα σύνηθες πρόβλημα για πολλούς ανθρώπους. Η χρήση του concealer θα κάνει τα πράγματα χειρότερα. Από την άλλη μεριά, η εφαρμογή ενός corrector θα κάνει θαύματα! Ας δοκιμάσουμε λοιπόν την εφαρμογή του στους μαύρους κύκλους, απλώνοντας το όσο πιο λεπτό μπορούμε.

9. Περίγραμμα χειλιών

10 συνηθισμένα λάθη στο μακιγιάζ που σας κάνουν να δείχνετε μεγαλύτερη (10)

Η χρήση ενός μολυβιού χειλιών είναι απαραίτητη για ένα επιτυχημένο μακιγιάζ. Μας επιτρέπει να κάνουμε το περίγραμμα του στόματος πιο συγκεκριμένο και ελκυστικό. Ωστόσο, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικές στην προσπάθεια να κάνουμε τα χείλη μας να φαίνονται μεγαλύτερα, κάνοντας το περίγραμμα έξω από τα φυσικά σύνορα των χειλιών. Θα πρέπει πάντα να βάφουμε προς την κατεύθυνση του κέντρου των χειλιών, αλλιώς διακινδυνεύουμε να καταλήξουμε με εμφανές «μουστάκι»!

10. Υπερβολική εφαρμογή πούδρας

10 συνηθισμένα λάθη στο μακιγιάζ που σας κάνουν να δείχνετε μεγαλύτερη (11)

Η πούδρα μπορεί να διορθώσει κάποιες ατέλειες της επιδερμίδας μας μόνο όταν απλώνεται σε μικρές ποσότητες. Αν είμαστε υπερβολικά γενναιόδωρες με την εφαρμογή της, τότε και μόνο η μεγάλη ποσότητα αποτελεί πρόβλημα από μόνη της! Καλό είναι λοιπόν να εφαρμόζουμε την πούδρα μας στην ζώνη T για να απαλλαγούμε από την λιπαρή και γυαλιστερή όψη και να αποφεύγουμε τις περιοχές γύρω από τα μάτια, για να μην τονίσουμε τις ρυτίδες και κάνουμε το δέρμα μας να δείχνει πιο ξηρό.