Πώς να βγάλω το self tan από τα χέρια μου;

Πώς να βγάλω το self tan από τα χέρια μου;

Μια από τις πιο συνηθισμένες αναζητήσεις στο Google είναι το «Πώς να βγάλω το self tan από τα χέρια μου;», γι’ αυτό ήρθε η ώρα να λύσουμε μια και καλή το συγκεκριμένο πρόβλημα δίνοντας την απάντηση.

► Λύση:

Αν είστε λοιπόν από τις γυναίκες, που προκειμένου να αποκτήσετε το σοκολατένιο μαύρισμα που τόσο πολύ επιθυμείτε, επιλέγετε την χρήση self tan προϊόντων και αναρωτιέστε πως να το βγάλετε από τα χέρια σας, η λύση είναι πολύ απλή και βρίσκεται μπροστά στα μάτια σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναμείξετε λίγη μαγειρική σόδα με νερό και να τρίψετε τα χέρια σας απαλά με μια ελαφρόπετρα.

► Πρόληψη:

Βέβαια προκειμένου να μην ξαναφτάσετε σε αυτό το σημείο, καλό θα ήταν την επόμενη φορά που θα απλώσετε το self tan με τα χέρια, να τα ξεπλύνετε αμέσως μετά το άπλωμα. Επίσης, μια πολύ καλή λύση είναι και το άπλωμα του προϊόντος αυτομαυρίσματος με γάντια μιας χρήσης.

► Άλλα μικροπροβλήματα με το self tan:

Πέρα λοιπόν από το ατύχημα με το λέρωμα των χεριών από το self tan, μπορεί να προκληθούν και άλλα μικροατυχήματα, όπως για παράδειγμα οι λεκέδες ή το υπερβολικό χρώμα. Πως λοιπόν θα διορθώσετε αυτά τα μικροπροβληματάκια; Υπάρχουν πολλοί τρόποι, οι οποίοι εξαρτώνται και από την ένταση του προβλήματος.

Σε περίπτωση που θέλετε μια γρήγορη και άμεση λύση, η οποία όμως δεν θα είναι μόνιμη, αλλά θα σας λύσει τα χέρια σε περιπτώσεις που βιάζεστε να βγείτε έξω, χρησιμοποιήστε υγρό bronzer σώματος ή προσώπου. Πιο συγκεκριμένα, εφαρμόστε το μπρόνζερ σας πάνω στους ανοιχτόχρωμους λεκέδες απλώνοντας το πολύ καλά πάνω την επιδερμίδα σας, έτσι ώστε να σβήσετε τη διαφορά και να την κάνετε αόρατη.

Αν πάλι δεν σας πιέζει ο χρόνος, μπορείτε να κάνετε απολέπιση με ένα πήλινγκ σώματος ή με ένα σκληρό σφουγγάρι, δίνοντας μεγαλύτερη προσοχή και ένταση στα σημεία με τις διχρωμίες, έτσι ώστε να απαλύνετε την διαφορά και να εξισορροπήσετε το χρώμα.

Ωστόσο, αν και πάλι το χρώμα δεν σας ικανοποιεί, αφήστε 1-2 μέρες και στη συνέχεια απλώστε ξανά με πολύ προσοχή αυτή τη φορά λίγο ακόμη self tan.

Από την άλλη μεριά, αν το χρώμα που αποκτήσατε είναι πολύ σκούρο, προκειμένου να το ανοίξετε, κάντε ντους με ζεστό νερό ή αν μπορείτε μουλιάστε στη μπανιέρα με ζεστό νερό (το οποίο έχει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα) και στη συνέχεια κάντε ένα scrub σώματος. Καλό θα είναι ανά τακτά διαστήματα να ξεπλένεστε για να δείτε ποιος είναι ο νέος τόνος χρώματος που έχει αποκτήσει η επιδερμίδα σας και να σταματήσετε εκεί που θέλετε. Επαναλάβετε όσες φορές χρειαστεί.

Σε περίπτωση που οι παλάμες και τα πέλματα έχουν πάρει ένα πορτοκαλί χρώμα, πάρτε λίγο λεμόνι και τρίψτε για να επανέλθει το φυσικό σας χρώμα. Προσοχή όμως, μην βάλετε λεμόνι και στο υπόλοιπο σώμα γιατί είναι πολύ πιθανό να πάθετε και άλλο μικροατύχημα.

Επίσης, υπάρχει περίπτωση να χρωματιστούν τα νύχια σας από το self tan. Προκειμένου λοιπόν να τα επαναφέρετε στο φυσιολογικό τους χρώμα θα χρειαστεί να τα τρίψετε με μια βούρτσα νυχιών, ζεστό νερό και σαπούνι.

Τέλος, αν δεν είστε έμπειρες στην εφαρμογή του self tan, καλό θα ήταν να ξεκινήσετε με μια κρέμα σώματος καθημερινής χρήσης με χρώμα και μετά από μερικές μέρες εφαρμογής να αρχίσετε το κανονικό self tan.