Μπλε μακιγιάζ ματιών: Ιδέες και συμβουλές για τέλειο αποτέλεσμα

Μπλε μακιγιάζ ματιών (23)

Το μπλε μακιγιάζ στα μάτια αποτελεί μια πολύ ξεχωριστή και για πολλές γυναίκες τολμηρή επιλογή βαψίματος. Ωστόσο, πρόκειται για ένα χρώμα που έχει κάνει δυναμικό come back από τη δεκαετία των 80s τα τελευταία χρόνια και κατέχει κορυφαία θέση στις τάσεις του μακιγιάζ για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι 2021.

Το αποτέλεσμα της χρήσης μπλε σκιάς, μολυβιού ή eyeliner είναι εκθαμβωτικό. Διαλέξτε τον κατάλληλο τόνο ανάμεσα σε ένα ανοιχτόχρωμο γαλάζιο, ένα έντονο τιρκουάζ ή ηλεκτρίκ, είτε το σκούρο μπλε – μωβ ή το blue navy και θα κάνετε ένα μακιγιάζ που θα κερδίσει τις εντυπώσεις. Αν όμως προτιμάτε ένα πιο διακριτικό μπλε βάψιμο μπορείτε να περιορίσετε τη χρήση του έντονου αυτού χρώματος στη μάσκαρα.

Άλλωστε το μπλε ταιριάζει με όλα τα χρώματα ματιών και ιδιαίτερα με τα καστανά και τα μπλε. Στα πράσινα μάτια συνήθως πηγαίνουν περισσότερο οι αποχρώσεις της ακουαμαρίνας, δηλαδή οι πιο ανοιχτόχρωμες – γαλάζιες, χωρίς αυτό να περιορίζει τη χρήση πιο σκούρων ή έντονων μπλε καλλυντικών.

Επομένως, κάνοντας τη σωστή επιλογή απόχρωσης και συνδυάζοντας το μπλε με τα ρούχα σας, μπορείτε να τραβήξετε τα βλέμματα με πολύ απλό τρόπο. Μάλιστα το μακιγιάζ σε αυτούς τους τόνους αποτελεί την ιδανική επιλογή για ένα μπλε φόρεμα σε ρουά ή ηλεκτρίκ χρώμα.

Επειδή όμως το μπλε μακιγιάζ είναι ιδιαίτερο, χρειάζεται να προσέξουμε κάποιες μικρές λεπτομέρειες προκειμένου να τελειοποιήσουμε το αποτέλεσμα. Ας δούμε λοιπόν μερικούς κανόνες για το μακιγιάζ ματιών με μπλε και μερικές φωτογραφίες με προτάσεις για να το υιοθετήσουμε.

Tips για τέλειο μακιγιάζ ματιών σε μπλε αποχρώσεις

  • Η ιδανική εφαρμογή μιας μπλε σκιάς γίνεται με το κατάλληλο πινέλο, σβήνοντας πάντα ομοιόμορφα τα τελειώματα.
  • Το μπλε στα μάτια συνδυάζεται πολύ ωραία με ουδέτερα χρώματα σκιών, αλλά και με το ροζ για ένα πιο έντονο και παιχνιδιάρικο αποτέλεσμα.
  • Η επιλογή ματ υφής στη μπλε σκιά ματιών δίνει διάσταση και δημιουργεί αντίθεση με τα ουδέτερα χρώματα.
  • Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε μικρή ποσότητα μπλε σκιάς για να μπορέσετε να τη δουλέψετε καλύτερα και να μην δείχνει ανακατεμένη. Αν χρειαστεί, μπορείτε να προσθέσετε σιγά σιγά περισσότερη για να κάνετε πιο έντονο το αποτέλεσμα.
  • Λόγω της έντασης της, η μπλε σκιά μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το κινητό βλέφαρο και ελαφρώς στην πτυχή του.
  • Αν θέλετε να κάνετε ένα διαφορετικό smokey eyes, αντί για γκρι, καφέ ή μαύρο χρησιμοποιήστε μπλε. Βέβαια το μπλε μπορεί κάλλιστα να συνδυαστεί με τις κλασσικές αυτές αποχρώσεις των smokey eyes.
  • Το μπλε μακιγιάζ συνδυάζεται τέλεια με έντονο περίγραμμα χρησιμοποιώντας μαύρο μολύβι ή eyeliner. Σε αυτή την περίπτωση όμως είναι προτιμότερο να μην τραβήξετε τη σκιά και το μολύβι έξω από την γωνία του ματιού σας.
  • Αν κάνετε ένα μακιγιάζ σε μπλε αποχρώσεις, φροντίστε το υπόλοιπο βάψιμο να είναι σε ουδέτερους τόνους. Συνδυάστε το λοιπόν με nude ή ροδακινί χείλη και απαλό ρουζ.

Μακιγιάζ με μπλε σκιά ματιών

Μπλε μακιγιάζ ματιών (1)
Μπλε μακιγιάζ ματιών (2)
Μπλε μακιγιάζ ματιών (3)
Μπλε μακιγιάζ ματιών (4)

Το μπλε χρώμα σκιάς έχει την ικανότητα να τονίσει το βλέμμα κάθε γυναίκας. Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το κινητό βλέφαρο, δημιουργώντας ένα εκθαμβωτικό μακιγιάζ ματιών ή να περιοριστεί σε ένα μικρό μέρος αυτού.

Αν σκοπός σας είναι να κάνετε τα μάτια σας να δείχνουν μεγαλύτερα, περιορίστε την μπλε σκιά στη μέση του βλεφάρου, ενώ για να τα κάνετε πιο αστραφτερά εφαρμόστε γκλίτερ κατά μήκος των βλεφαρίδων.

Σε περίπτωση που θεωρείτε παράτολμο το να απλώσετε μπλε σκιά σε όλο το βλέφαρο, μπορείτε να περιορίσετε την εφαρμογή της μόνο στην κάτω γραμμή του.

Σαγηνευτικά μπλε smokey eyes

Μπλε μακιγιάζ ματιών (5)
Μπλε μακιγιάζ ματιών (6)
Μπλε μακιγιάζ ματιών (7)
Μπλε μακιγιάζ ματιών (8)

Όταν ακούμε smokey eyes το μυαλό μας πάει συνήθως σε γήινες, καφέ, γκρι και μαύρες αποχρώσεις. Ωστόσο, χρησιμοποιώντας μια μπλε σκούρα ή έντονη σκιά όπως η navy blue ή η μωβ μπλε μπορείτε να δημιουργήσετε εξίσου εντυπωσιακά μακιγιάζ ματιών. Αυτό που θα πρέπει να φροντίσετε βέβαια είναι να κάνετε πολύ καλή ανάμειξη των χρωμάτων με το blending brush για να πετύχετε το τέλειο σμόκι εφέ.

Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μόνο μπλε τόνους σκιών, δοκιμάστε να τις συνδυάσετε με καφέ ή μαύρο, είτε με λευκό. Το αποτέλεσμα θα σας μαγέψει!

Μακιγιάζ με μπλε γραμμή eyeliner

Μπλε μακιγιάζ ματιών (9)
Μπλε μακιγιάζ ματιών (10)
Μπλε μακιγιάζ ματιών (11)

Η γραμμή του eyeliner μπορεί να μεταμορφώσει το βλέμμα κάθε γυναίκας κάνοντας το σαγηνευτικό και μυστήριο, ειδικά αν πρόκειται για ένα winged eye. Αν μάλιστα αντί για το κλασσικό μαύρο χρώμα χρησιμοποιήσετε ένα έντονο μπλε ηλεκτρίκ ή ρουά, τότε το μακιγιάζ των ματιών σας θα είναι άκρως εντυπωσιακό.

Συνδυάστε την χρωματιστή αυτή γραμμή με ένα μακιγιάζ σε γήινους τόνους και θα τραβήξετε τα βλέμματα! Εναλλακτικά μην χρησιμοποιήσετε καθόλου σκιές και εφαρμόστε μόνο το μπλε eyeliner.

Μπλε μολύβι για εκθαμβωτικό βλέμμα

Μπλε μακιγιάζ ματιών (15)
Μπλε μακιγιάζ ματιών (16)
Μπλε μακιγιάζ ματιών (17)
Μπλε μακιγιάζ ματιών (18)

Εξίσου εντυπωσιακό με το μπλε eyeliner είναι και το χρωματιστό μολύβι ματιών. Είναι πιο εύκολο στην χρήση και μπορεί να δημιουργήσει το ίδιο εφέ.

Μπλε μάσκαρα για εντυπωσιακά μακιγιάζ ματιών

Μπλε μακιγιάζ ματιών (12)
Μπλε μακιγιάζ ματιών (13)
Μπλε μακιγιάζ ματιών (14)

Τις τελευταίες σεζόν οι χρωματιστές μάσκαρα έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς. Άλλωστε η χρήση τους δεν δίνει μόνο χρώμα στο βλέμμα, αλλά το κάνει πιο φωτεινό, αναδεικνύοντας περισσότερο το λευκό τους.

Ακόμη και η χρήση μιας έντονης μπλε μάσκαρας χωρίς καθόλου σκιά μπορεί να σας κάνει εντυπωσιακή. Το βλέμμα σας θα φαίνεται πιο φρέσκο και νεανικό, δίνοντας ένα αποτέλεσμα άξιο θαυμασμού.

Μπλε μακιγιάζ για γαλάζια μάτια

Μπλε μακιγιάζ ματιών (19)
Μπλε μακιγιάζ ματιών (20)
Μπλε μακιγιάζ ματιών (21)
Μπλε μακιγιάζ ματιών (22)

Το μπλε είναι ένα χρώμα που μπορεί να απογειώσει και να τονίσει τα γαλανά σας μάτια. Δοκιμάστε λοιπόν το μπλε μακιγιάζ σε όλες του τις εκδοχές και δεν θα το μετανιώσετε.

Ανακαλύψτε περισσότερες προτάσεις με μακιγιάζ για γαλάζια μάτια.

Βίντεο με μπλε μακιγιάζ βήμα βήμα

Κι αν οι παραπάνω προτάσεις δεν είναι αρκετές για να σας πείσουν να δοκιμάσετε ένα μακιγιάζ σε μπλε τόνους, τα βίντεο που ακολουθούν ίσως σας δώσουν μια παραπάνω ώθηση…