Πως να χάσω κιλά στην κοιλιά

Πως να χάσω κιλά στην κοιλιά

Η απώλεια βάρους και ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς είναι ένα πρόβλημα που βασανίζει πολλές γυναίκες και ειδικότερα τώρα που οι παραλίες μας καλούν να απολαύσουμε το μπάνιο μας, επιλέγοντας πάντα το ιδανικό μαγιό για το σωματότυπο μας. Πως λοιπόν μπορείτε να χάσετε κιλά στην κοιλιά; Ο καλύτερος τρόπος είναι ο συνδυασμός διατροφής και γυμναστικής!

Μια απλή δίαιτα όμως δεν μπορεί να έχει τα ίδια αποτελέσματα με μια πιο στοχευμένη στο πρόβλημα διατροφή, η οποία θα σας βοηθήσει να χάσετε κιλά στην κοιλιά και να αποκτήσετε αυτό που χρόνια ονειρεύεστε! Ποιες είναι οι τροφές που θα πρέπει να επενδύσετε; Οι τροφές που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε την τέλεια επίπεδη κοιλιά, χωρίς να στερείστε ακόμα και το γλυκό σας;

Σίγουρα η μείωση των μερίδων και η κατανάλωση τουλάχιστον 5 μικρών γευμάτων την ημέρα είναι η ιδανική αρχή για την απόκτηση της επίπεδης κοιλιάς. Επιπλέον, η μείωση και αν είναι δυνατόν η αποφυγή εντελώς της ζάχαρης και των αναψυκτικών, όπως επίσης και του αλατιού που δημιουργεί κατακράτηση υγρών η οποία έχει ως αποτέλεσμα το φούσκωμα στην περιοχή της κοιλιάς, θα πρέπει να αποτελούν τα πρώτα και σημαντικότερα βήματα προς την επίτευξη του στόχου σας. Επίσης, μια διατροφή που περιλαμβάνει περιορισμένους υδατάνθρακες συμβάλει στο κάψιμο λίπους της κοιλιάς και σε συνδυασμό με αυξημένη κατανάλωση πρωτεϊνών, εγγυάται ορατά αποτελέσματα με απώλεια κιλών στην περιοχή της κοιλιάς.

Πέρα όμως από όλα τα παραπάνω υπάρχουν τροφές που είναι ιδανικές για να χάσετε κιλά στην κοιλιά. Δείτε τη λίστα:

► Ροφήματα

1. Πράσινο τσάι: Βελτιώνει τον μεταβολισμό και ενεργοποιεί τις καύσεις του.

2. Χυμός cranberry: Διαθέτει υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικής βιταμίνης C, και είναι ένα καταπληκτικό φυσικό διουρητικό.

3. Γάλα καρύδας και λάδι καρύδας: Εξαιρετικά πλούσια σε βιταμίνες C, Ε, Β1, Β3, Β5 και Β6 και υψηλή ποσότητα σε φυτικές ίνες με αποτέλεσμα να προκαλεί κορεσμό, γεγονός που οδηγεί στην μείωση της συνολικής κατανάλωσης θερμίδων.

4. Σοκολατούχο γάλα: Θα σας βοηθήσει να χτίσετε τους μύες σας, βοηθώντας παράλληλα και στην πέψη.

► Τροφές

1. Φασόλια: Κάθε φασόλι έχει πολύ λίγες θερμίδες, αλλά είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανόμενων πρωτεϊνών και φυτικών ινών, γεγονός που σας χαρίζει ενέργεια.

2. Πράσινα λαχανικά: Το σπανάκι ή το μαρούλι είναι και τα δύο εξαιρετικά χαμηλά σε θερμίδες, γεμάτα φυτικές ίνες και προσφέρουν πολλές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

3. Σπαράγγια: Τα σπαράγγια περιέχουν βιταμίνη A, B-complex, C και E, καθώς και υψηλά επίπεδα ψευδάργυρου και καλίου. Ο ψευδάργυρος βοηθάει στον καθαρισμό του δέρματος, ενώ το κάλιο απομακρύνει τα περιττά υγρά από το σώμα.

4. Πλιγούρι: Συρρικνώνει τα λιποκύτταρα.

5. Γιαούρτι: Βοηθάει στην καύση του κοιλιακού λίπους, αφού περιέχει ασβέστιο, το οποίο ενεργοποιεί τον μεταβολισμό.

6. Μπρόκολο, κουνουπίδι και λάχανο: Περιέχουν φυτοθεραπευτικά συστατικά που θα ισορροπήσουν τυχόν ορμονικές ανισορροπίες.

7. Πρωτεΐνες: Κοτόπουλο, φιλέτο ή ψαρονέφρι και κομμάτια άπαχου κρέατος αποτελούν καλούς σύμμαχους στη μείωση του κοιλιακού λίπους και στο ξεφούσκωμα του σωσιβίου.

► Φρούτα

1. Μύρτιλο: Έχει έντονη αντιοξειδωτική δράση.

2. Αβοκάντο: Έχει έντονη δράση κατά της συσσώρευσης του λίπους και προσφέρει κορεσμό.

3. Αποξηραμένα φρούτα: Η περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες είναι μεγαλύτερη απ’ αυτή των φρέσκων.

► Σνακ – Γλυκά

1. Super μαύρη σοκολάτα: Η σοκολάτα με περιεκτικότητα 70% σε κακάο έχει τεράστια επιρροή στη συνολική φυσική κατάσταση και τα επίπεδα υγείας, ενώ παράλληλα μειώνει την αρτηριακή πίεση και αυξάνει την ενέργεια σας.

2. Φυστικοβούτυρο: Έχει μονοακόρεστα λίπαρα και βοηθάει πολύ στην δημιουργία ενός επίπεδου στομαχιού. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι να είναι «φυσικό», αλλιώς δεν λειτουργεί.

3. Αμύγδαλα: Τα αμύγδαλα περιέχουν βιταμίνη Ε και πρωτεΐνες, ενώ οι φυτικές ίνες τους σας κρατάνε χορτάτη.

Η παραπάνω όμως λίστα με τις θαυματουργές τροφές που βοηθούν στην απώλεια κιλών στην κοιλιά και την απόκτηση μιας επίπεδης κοιλιάς δεν είναι από μόνες τους αρκετές για να σας βοηθήσουν να φτάσετε γρήγορα στον στόχο σας. Συνδυάστε την διατροφή με ένα πρόγραμμα γυμναστικής και επωφεληθείτε από τα ευεργετικά αποτελέσματα του συνδυασμού αυτού.

► Μπάνιο στην θάλασσα

Η εποχή της παραλίας έχει φτάσει και είναι η ιδανική περίοδος για να γυμνάσετε συνολικά το σώμα σας, βοηθώντας το να χάσει τα περιττά κιλά και να αποκτήσει το ιδανικό σχήμα. Γι’ αυτό μην κάθεστε με τις ώρες στην ξαπλώστρα προκειμένου να αποκτήσετε το υπέροχο σοκολατένιο χρώμα που θα σας κάνει να δείχνετε λεπτότερη, μπαίνοντας στην θάλασσα μόνο για να βραχείτε και να δροσιστείτε. Επενδύστε στο κολύμπι, το οποίο θα σας βοηθήσει να ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας και να γυμνάσετε κάθε μυ του σώματος σας.

► Αεροβικές ασκήσεις

Οι αεροβικές ασκήσεις είναι ιδανικές για την απώλεια βάρους και ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς. Έχουν την ικανότητα να αυξάνουν τις καύσεις και να μειώνουν το λίπος, γι’ αυτό επενδύστε σε ένα πρόγραμμα γυμναστικής με αεροβικές ασκήσεις τις οποίες μπορείτε να κάνετε και στην ύπαιθρο.

► Yoga

Η Yoga μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απώλεια κιλών από την περιοχή της κοιλιάς.

Τέλος, μην αμελείτε να πίνετε αρκετό νερό, να μασάτε καλά το φαγητό σας, να μην τρώτε γρήγορα, να ξεκουράζεστε και να κοιμάστε 7-9 ώρες καθημερινά.