9 επαγγελματικά μυστικά για να δείχνετε υπέροχη στις φωτογραφίες σας

Επαγγελματικά μυστικά για να δείχνετε υπέροχη στις φωτογραφίες σας (1)

Θέλετε οι φωτογραφίες σας να είναι τέλειες και να έχουν επαγγελματικό αποτέλεσμα; Τότε θα πρέπει να μάθετε μερικά μικρά, απλά, αλλά πολύ σημαντικά μυστικά για το πως να στήνεστε σωστά και να τραβάτε την τέλεια λήψη.

Η Roman Zakharchenko, μια επαγγελματίας φωτογράφος, προσφέρει μέσω του Bright Side μερικές πολύτιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να βγάλετε την τέλεια φωτογραφία!

Προσπαθήστε να αποφεύγετε τις λήψεις από χαμηλή γωνία

Επαγγελματικά μυστικά για να δείχνετε υπέροχη στις φωτογραφίες σας (2)

Τραβώντας φωτογραφίες από χαμηλή γωνία, τα πορτραίτα σας θα είναι πιο έντονα και θα σας προσθέτουν κιλά. Είναι καλύτερο να τραβάτε φωτογραφίες του εαυτού σας ή άλλων από το επίπεδο των ματιών, κάτι το οποίο θα εξασφαλίσει το ότι τα άτομα που φωτογραφίζετε δεν θα φαίνονται ογκώδη ή θα έχουν ένα τεράστιο διπλοσάγονο.

Μην επιλέγετε να τραβάτε φωτογραφίες από ψηλή γωνία

Επαγγελματικά μυστικά για να δείχνετε υπέροχη στις φωτογραφίες σας (3)

Οι φωτογραφίες από ψηλή γωνία κάνουν το κεφάλι σας να δείχνει δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα σας. Βέβαια, μπορείτε να το ρισκάρετε, αν θέλετε να τονίσετε κάτι συγκεκριμένο, όπως π.χ. το στήθος σας.

Αναγνωρίστε το «καλό» σας προφίλ

Επαγγελματικά μυστικά για να δείχνετε υπέροχη στις φωτογραφίες σας (4)

Τα χαρακτηριστικά του προσώπου σχεδόν όλων των ανθρώπων είναι ασύμμετρα. Γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει να αναγνωρίσετε το «καλό» προφίλ σας και να σιγουρευτείτε πως είναι αυτό που κοιτάει στην κάμερα καθ’ όλη την διάρκεια της φωτογράφησης.

Μην τονίζετε τα ζυγωματικά σας

Επαγγελματικά μυστικά για να δείχνετε υπέροχη στις φωτογραφίες σας (5)

Αν θέλετε να κάνετε τα ζυγωματικά σας να φαίνονται λιγότερο έντονα, μην τα τονίσετε. Απλά γυρίστε το πρόσωπό σας στα τρία τέταρτα μακριά από την κάμερα και πιέστε τη γλώσσα σας στον ουρανίσκο σας.

Κατακτήστε την τέχνη του κλεισίματος των ματιών

Επαγγελματικά μυστικά για να δείχνετε υπέροχη στις φωτογραφίες σας (6)

Κρατώντας τα μάτια σας ορθάνοιχτα και τα φρύδια σας σηκωμένα δίνετε στο πρόσωπο σας μια έκφραση έκπληξης και λίγο ανησυχίας. Κατά την διάρκεια της φωτογράφησης, είναι καλύτερο να διατηρήσετε τα μάτια σας ελαφρώς κλειστά, έτσι ώστε να κάνετε το βλέμμα σας πιο σίγουρο και συναρπαστικό.

Προσπαθήστε να μην κατσουφιάζετε

Επαγγελματικά μυστικά για να δείχνετε υπέροχη στις φωτογραφίες σας (7)

Το κατσούφιασμα όχι μόνο δημιουργεί μια απειλητική εντύπωση, αλλά μια τέτοια πόζα κάνει πάντα την μύτη σας να δείχνει μακρύτερη! Ο σωστός τρόπος για να παρουσιάσετε τον εαυτό σας στην κάμερα είναι να κοιτάξετε ευθεία προς αυτήν.

Υψώστε το πηγούνι σας

Επαγγελματικά μυστικά για να δείχνετε υπέροχη στις φωτογραφίες σας (8)

Όταν φωτογραφίζετε τον εαυτό σας από το πλάι, υψώστε το πηγούνι σας ελαφρώς, έτσι ώστε να δώσετε στο πρόσωπο σας περισσότερη εκφραστικότητα. Χάρη λοιπόν σε αυτό το απλό τρικ, τα μάγουλα και ο λαιμός σας θα δείχνουν λεπτότερα.

Μην σουφρώνετε τα χείλη σας

Επαγγελματικά μυστικά για να δείχνετε υπέροχη στις φωτογραφίες σας (9)

Όταν στέλνετε φιλάκι στην κάμερα, προσπαθήστε να μην το παρακάνετε με την υποκριτική.

Χαμογελάστε φυσικά

Επαγγελματικά μυστικά για να δείχνετε υπέροχη στις φωτογραφίες σας (10)

Ένα ελαφρύ και επιφυλακτικό χαμόγελο θα κάνει σίγουρα τα χαρακτηριστικά σας πιο ευχάριστα, ενώ ένα πλατύ χαμόγελο θα τονίσει τις ρυτίδες σας.

Και να θυμάστε, η ομορφιά ενός πορτραίτου εξαρτάται εξ’ ολοκλήρου από τις ικανότητες του φωτογράφου!