Σχοινάκι: Το όπλο για τέλειο σώμα και 5 λόγοι για να το επιλέξετε

Σχοινάκι: Η λύση στο τέλειο σώμα και 5 λόγοι για να το επιλέξετε

Όλες έχουμε παίξει μικρές με το σχοινάκι, κάνοντας μόνη μας ή με τις φίλες μας, ωστόσο λίγες είναι οι γυναίκες που γνωρίζουν πως αυτό το παιδικό παιχνίδι μπορεί να οδηγήσει στην δημιουργία ενός τέλειου και καλά σμιλευμένου σώματος. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι διότι η συγκεκριμένη άσκηση έχει την ικανότητα να γυμνάζει όλες τις μυικές ομάδες μαζί, ενώ παράλληλα καίει το λίπος και πολλές θερμίδες.

Αν λοιπόν θέλετε να αποκτήσετε σώμα που «σκοτώνει», με μια αδύνατη και υγιή σιλουέτα, τότε θα πρέπει να αφιερώσετε τον χρόνο σας σε λίγο σχοινάκι, το οποίο αποτελεί και μια από τις κορυφαίες cardio ασκήσεις αυτή την εποχή. Ακολουθήστε ένα σωστό πρόγραμμα γυμναστικής με απλές ασκήσεις με σχοινάκι και δείτε άμεσα αποτελέσματα στο σώμα σας.

► Οι 5 λόγοι που θα σας κάνουν να το επιλέξετε ως βασική άσκηση για την απώλεια βάρους, αλλά και για ένα υπέροχο σμιλευμένο σώμα:

1. Μια υπέροχη άσκηση που γυμνάζει όλες τις μυικές ομάδες

Κάνοντας σχοινάκι γυμνάζετε τόσο τα χέρια, όσο και τα πόδια τα οποία είναι σε συνεχή κίνηση. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως μόνο αυτές οι μυικές ομάδες γυμνάζονται, αφού κάνοντας τις κινήσεις θα δείτε πως και η κοιλιά σας είναι ενεργή. Επομένως, το σχοινάκι είναι μια πολύ καλή άσκηση που γυμνάζει όλους τους μύες, χωρίς εξαιρέσεις, βοηθάει στο κάψιμο περισσότερων θερμίδων και στην απομάκρυνση του περιττού λίπους.

2. Μια άσκηση με πολλές παραλλαγές

Μπορεί η συγκεκριμένη άσκηση να γυμνάζει όλο το σώμα, ωστόσο αν θέλετε να εστιάσετε την προσοχή σας σε κάποια συγκεκριμένη μυική ομάδα, μπορείτε να κάνετε το κλασσικό σχοινάκι με κάποια παραλλαγή. Αν για παράδειγμα θέλετε να εστιάσετε στην εκγύμναση των μηρών ή των γλουτών σας κάντε πιο βαθιά καθίσματα ή αν θέλετε να γυμνάσετε τους κοιλιακούς κάντε μικρές περιστροφές του κορμού.

3. Η cardio άσκηση με τα πιο γρήγορα και εμφανή αποτελέσματα

Κάνοντας μόλις 5 λεπτά σχοινάκι μπορείτε να αντικαταστήσετε κάτι παραπάνω από το τρέξιμο 1,5 χιλιομέτρου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως είναι μια άσκηση που μπορεί να γίνει ακόμα και μέσα στο σπίτι.

4. Αυξάνει την συγκέντρωση

Προκειμένου να κάνετε σωστά και αποτελεσματικά το σχοινάκι χρειάζεται να είστε απόλυτα συγκεντρωμένη στις κινήσεις και στον συγχρονισμό αυτών, γεγονός που σας βοηθάει επίσης να δείτε αν τα αντανακλαστικά σας είναι καλά.

5. Αυξάνει τις καύσεις, λόγω των αυξημένων παλμών που προκαλεί

Το σχοινάκι πέρα από μια αποτελεσματική και γρήγορη cardio άσκηση από μόνο του μπορεί να συνδυαστεί με οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα ασκήσεων κάνετε, αφού έχει την ικανότητα να διατηρεί τους παλμούς σας σε υψηλά επίπεδα, γεγονός που οδηγεί στις διπλάσιες καύσεις του οργανισμού σας.

► Η άσκηση που πρέπει να ακολουθήσετε:

1. Αρχικά πάρτε το σχοινάκι σας και κάντε πηδηματάκια με ένα ένα πόδι για 60 δευτερόλεπτα.
2. Στη συνέχεια, κάντε μεγάλα πηδήματα με τα γόνατα να φτάνουν έως τον αφαλό για 30 δευτερόλεπτα.
3. Έπειτα, για 5 λεπτά κάντε συγχρονισμένα πηδήματα και με τα δυο πόδια ταυτόχρονα.
4. Και τέλος, ολοκληρώστε την άσκηση σας κάνοντας σχοινάκι για 60 δευτερόλεπτα με ένα ένα πόδι.

► Δείτε επίσης μερικά προγράμματα ασκήσεων με σχοινάκι στα βίντεο που ακολουθούν:

Σχοινάκι για κάψιμο του λίπους:

Οι 14 καλύτερες ασκήσεις εκγύμνασης με σχοινάκι:

10λεπτο πρόγραμμα ασκήσεων με σχοινάκι: