8 συνήθειες για τις οποίες η επιδερμίδα σας θα είναι ευγνώμων

8 συνήθειες για τις οποίες η επιδερμίδα σας θα είναι ευγνώμων (1)

Η όμορφη και υγιής σε όψη επιδερμίδα είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά των γυναικών που προσέχουν την εμφάνιση τους.

Προκειμένου λοιπόν να αποκτήσουν την άψογη εμφάνιση και τέλεια επιδερμίδα, οι γυναίκες χρησιμοποιούν ένα ολόκληρο «οπλοστάσιο» προϊόντων ομορφιάς, από όλα τα είδη μάσκες προσώπου και κρέμες, μέχρι τις μάσκες ενυδάτωσης και τα καθαριστικά scrub. Ωστόσο, αυτά τα ευρέως γνωστά προϊόντα φροντίδας του δέρματος δεν δίνουν πάντα τα αποτελέσματα που επιθυμείτε. Αλλά γιατί συμβαίνει αυτό;

Ο λόγος είναι προφανής, διότι συνήθως δεν χρησιμοποιούνται σωστά και με μέτρο!

Δείτε λοιπόν 8 συνήθειες που αν τις υιοθετήσετε, η επιδερμίδα σας θα είναι ευγνώμων και θα το αποδείξει με τον δικό της όμορφο τρόπο, την υγιή και ζωντανή όψη της!

Καθαρίζετε συστηματικά την οθόνη του κινητού σας με υγρά μαντηλάκια

8 συνήθειες για τις οποίες η επιδερμίδα σας θα είναι ευγνώμων (2)

Έχετε παρατηρήσει ποτέ κάποιο εξάνθημα στα μάγουλα σας; Αν ναι, πρέπει να είστε προσεκτική με το κινητό σας, καθώς μπορεί να είναι η αιτία φαγούρας, κοκκινίλας, ή πρηξίματος κοντά στα ζυγωματικά σας. Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι η οθόνη της συσκευής σας μπορεί να είναι καλυμμένη με 10 φορές περισσότερα βακτήρια από ένα κάθισμα τουαλέτας. Για να αποφευχθεί λοιπόν η μετάδοση όλων αυτών των μικροβίων στο πρόσωπό σας και να εξαπλωθούν τριγύρω, θα πρέπει να καθαρίζετε την οθόνη του smartphone σας με ειδικά μαντηλάκια καθαρισμού.

Καθαρίζετε συστηματικά τα πινέλα του μακιγιάζ

8 συνήθειες για τις οποίες η επιδερμίδα σας θα είναι ευγνώμων (3)

Τα πινέλα του μακιγιάζ, αν χρησιμοποιούνται με λάθος τρόπος, μπορούν να προκαλέσουν ακμή, αλλεργίες και άλλα δερματικά προβλήματα. Γι’ αυτό το λόγο, ο καθαρισμός των πινέλων, σφουγγαριών και όλων των άλλων εργαλείων μακιγιάζ πρέπει να γίνει μέρος της ρουτίνας της ομορφιάς σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τακτικά απολυμαντικά και αντιβακτηριακά μαντηλάκια καθαρισμού για το σκοπό αυτό. Ωστόσο, αν θέλετε να καθαρίσετε σε βάθος τα πινέλα του μακιγιάζ σας, ο καλύτερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε σαμπουάν ή ένα μαλακό αφρώδες καθαριστικό.

Προσέχετε την διατροφή σας

8 συνήθειες για τις οποίες η επιδερμίδα σας θα είναι ευγνώμων (4)

Όλοι γνωρίζουμε πως η ζάχαρη και τα λιπαρά φαγητά είναι #1 εχθροί του υγιούς δέρματος. Ωστόσο, για κάποιους λόγους, οι άνθρωποι συχνά ξεχνούν πως το να διατηρούν ένα αυστηρό πρόγραμμα διατροφής είναι επίσης βλαβερό. Μερικοί αυστηροί περιορισμοί τροφίμων, όπως οι πλέον γνωστές μονοφαγίες, μπορεί να οδηγήσουν στη δημιουργία ενός στεγνού, ζαρωμένου και κουρασμένου δέρματος. Έχετε το λοιπόν υπόψιν σας, και βεβαιωθείτε ότι η διατροφή σας είναι ισορροπημένη με αφθονία των απαραίτητων βιταμινών και ανόργανων συστατικών αν θέλετε να έχετε τέλεια επιδερμίδα.

Δεν το παρακάνετε με την απολέπιση του προσώπου σας

8 συνήθειες για τις οποίες η επιδερμίδα σας θα είναι ευγνώμων (5)

Τα scrub προσώπου κάνουν το δέρμα σας να αισθανθεί φρέσκο, καθαρό, λείο και απαλλαγμένο από κάθε βρωμιά και σπυράκια. Ωστόσο, η υπερβολική απολέπιση μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή. Αν το δέρμα σας έχει την τάση να είναι στεγνό και να αναπτύσσει ακμή, χρησιμοποιώντας προϊόντα απολέπισης το μόνο που θα κάνετε είναι να επιδεινώσετε την κατάσταση. Αντικαταστήστε τα λοιπόν με μια μαλακή λοσιόν απολέπισης. Τα άτομα με λιπαρό δέρμα πάντως θα πρέπει να χρησιμοποιούν το scrub μόνο μια φορά την εβδομάδα.

Βάζετε κρέμα στο πρόσωπο σας πριν και μετά το κολύμπι στην πισίνα

8 συνήθειες για τις οποίες η επιδερμίδα σας θα είναι ευγνώμων (6)

Τα χημικά των πισίνων ξηραίνουν την επιδερμίδα σας, αφήνοντας την αφυδατωμένη. Προκειμένου λοιπόν να προστατεύσετε το δέρμα σας από την έκθεση του στο χλώριο, χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα κάθε φορά που μπαίνετε στην πισίνα. Μετά το κολύμπι, ξεπλύντε το πρόσωπο σας σχολαστικά με νερό και εφαρμόστε ενυδατικά προϊόντα.

Κάνετε ντους αμέσως μετά την γυμναστική

8 συνήθειες για τις οποίες η επιδερμίδα σας θα είναι ευγνώμων (7)

Μπορεί οι ντουζιέρες του γυμναστηρίου να μην είναι τα πιο άνετα μέρη στον κόσμο, αλλά οι φραγμένοι πόροι, τα μαύρα στίγματα και τα σπυράκια που εμφανίζονται αν δεν ξεπλύνετε τον ιδρώτα αμέσως μετά την άσκηση είναι σίγουρα χειρότερα. Επομένως, μην τεμπελιάζετε! Πάρτε μαζί σας στο γυμναστήριο λίγο σαπούνι ή αφρόλουτρο και ξεπλύντε τον ιδρώτα αμέσως μετά την προπόνηση.

Δώστε μεγάλη προσοχή στα σημάδια που σας στέλνει το σώμα σας

8 συνήθειες για τις οποίες η επιδερμίδα σας θα είναι ευγνώμων (8)

Τα συνηθισμένα αισθητικά προβλήματα όπως οι ερεθισμοί, οι κοκκινίλες και το πρήξιμο στο πρόσωπο σας μπορεί να αποδεικνύουν ένα πολύ πιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Δώστε λοιπόν μεγάλη προσοχή στα σημάδια που σας στέλνει το σώμα σας και μην τα αγνοείτε.

Αποφεύγετε το μπάνιο με πολύ ζεστό νερό

8 συνήθειες για τις οποίες η επιδερμίδα σας θα είναι ευγνώμων (9)

Τα πολύ ζεστά μπάνια ή ντους τείνουν να καταστρέφουν το προστατευτικό κάλυμμα λιπιδίων της επιδερμίδας σας που βοηθάει στην διατήρηση της υγρασίας στις βαθύτερες στρώσεις του δέρματος. Η συνήθεια του να πλένεστε με «βραστό» νερό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την πρόωρη γήρανση και ξηρότητα του δέρματος σας. Έχετε λοιπόν στο μυαλό σας πως πρέπει να διατηρείτε την θερμοκρασία του νερού σε θερμοκρασία δωματίου.

Αν θέλετε λοιπόν να έχετε τέλεια επιδερμίδα, ακολουθήστε αυτές τις απλές συνήθειες και θα δείτε σημαντική διαφορά!