10 τάσεις στα μαλλιά και το μακιγιάζ που δίνουν την θέση τους σε νέες το 2017

10 τάσεις στα μαλλιά και το μακιγιάζ που δίνουν την θέση τους σε νέες το 2017 (1)

Οι τάσεις της μόδας στα ρούχα συνεχώς ανανεώνονται και αλλάζουν. Κάποιες μπορεί να διατηρηθούν ίδιες και άλλες να αλλάξουν ριζικά. Το ίδιο συμβαίνει και με τις τάσεις στα μαλλιά και το μακιγιάζ που επικράτησαν το 2016 και πλέον δίνουν την θέση τους σε νέες για το 2017.

Η βάση ενός μακιγιάζ, αλλά και οι αποχρώσεις που θα χρησιμοποιηθούν διαφοροποιούνται, όπως ακριβώς γίνεται και με τα χτενίσματα και τις βαφές μαλλιών.

Τα πυκνά μεν αλλά όχι βαμμένα φρύδια, το έντονο eyeliner, οι πιο ήπιες αποχρώσεις στις βαφές των μαλλιών και τα πιο στυλιζαρισμένα χτενίσματα είναι μόλις μερικές από τις τάσεις που θα δούμε να κυριαρχούν το 2017.

Φυσικά φρύδια αντί για βαμμένα

10 τάσεις στα μαλλιά και το μακιγιάζ που δίνουν την θέση τους σε νέες το 2017 (2)

Αν το 2016 ήταν η χρονιά που θα αγωνιούσατε για το αν θα βάψετε ή όχι τα φρύδια σας, πλέον μπορείτε να ησυχάσετε ξεχνώντας το. Το 2017, τα φυσικά και τα ελαφρώς ανέμελα φρύδια θα αντικαταστήσουν τα τέλεια σχηματισμένα του παρελθόντος. Από την άλλη πλευρά, τα παχιά φρύδια θα εξακολουθήσουν να είναι ιδανικά.

Βλεφαρίδες σαν αυτές της κούκλας θα είναι στη μόδα, ενώ οι φυσικές όχι

10 τάσεις στα μαλλιά και το μακιγιάζ που δίνουν την θέση τους σε νέες το 2017 (3)

Το 2017 θεωρείται πως θα είναι η χρονιά με τις μεγάλες, πυκνές και σαν κούκλας βλεφαρίδες. Καλό θα είναι λοιπόν να έχετε αρκετό eyeliner και ψεύτικες βλεφαρίδες σε περίπτωση που χρειαστεί.

Φωτεινή μάσκαρα αντί για παστέλ τόνους

10 τάσεις στα μαλλιά και το μακιγιάζ που δίνουν την θέση τους σε νέες το 2017 (4)

Το nude μακιγιάζ που ήταν στην κορυφή της μόδας φέτος δίνει σταδιακά την θέση του σε κάτι εντελώς διαφορετικό. Αντί για όλες τις αποχρώσεις του ροζ και του ροδακινί, του χρόνου θα δούμε αρκετά φωτεινές μάσκαρα και eyeliner που θα κατέχει κυρίαρχη θέση.

Φυσικό τόνο προσώπου αντί για countouring

10 τάσεις στα μαλλιά και το μακιγιάζ που δίνουν την θέση τους σε νέες το 2017 (5)

Αν δεν μπήκατε στον κόπο να μάθετε την τεχνική του contouring, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αφού το 2017 οι φυσικές αποχρώσεις του προσώπου χωρίς πολύπλοκα σχήματα και πολλαπλά στρώματα makeup θα είναι must. Ωστόσο, μπορείτε να τονίσετε το φυσικό χρώμα του δέρματός σας με τη χρήση glitter ή ρουζ με ιριδίζον χρώμα.

Τα γυαλιστερά κραγιόν αντικαθιστούν τα ματ

10 τάσεις στα μαλλιά και το μακιγιάζ που δίνουν την θέση τους σε νέες το 2017 (6)

Τα ματ χείλη, που έκαναν αισθητή την παρουσία τους στις πασαρέλες του 2016, αντικαθίστανται το 2017 από τα γυαλιστερά κραγιόν, τα οποία θα δώσουν όγκο και θα κάνουν τα χείλη να δείχνουν πιο σαγηνευτικά.

Χείλη στα χρώματα του μούρου αντί για τις αποχρώσεις του κόκκινου κρασιού

10 τάσεις στα μαλλιά και το μακιγιάζ που δίνουν την θέση τους σε νέες το 2017 (7)

Τα κραγιόν στα χρώματα του μούρου πρόκειται να αποτελέσουν μια ακόμα κορυφαία τάση για το 2017. Το ζουμερό βατόμουρο, το πλούσιο μαύρο του φραγκοστάφυλου ή το φωτεινό κόκκινο της φράουλας είναι όλα στη μόδα. Από την άλλη μεριά οι αποχρώσεις του κόκκινου κρασιού μπορούν να μείνουν στην άκρη για την ώρα.

Καλοσχηματισμένες μπούκλες αντί για retro waves

10 τάσεις στα μαλλιά και το μακιγιάζ που δίνουν την θέση τους σε νέες το 2017 (8)

Μια από τις κύριες τάσεις, στον τομέα των μαλλιών του επόμενου έτους λέγεται ότι θα είναι οι μικρές μπούκλες και τα κυματιστά μαλλιά που δημιουργούνται χρησιμοποιώντας λαβίδες ή σίδερα μικρής διαμέτρου. Αυτό βέβαια κάνει τα μεγάλα κυματιστά ρετρό στυλ στην άκρη!

Ήπια χρώματα στα μαλλιά αντί για έντονες και υπερβολικά φωτεινές αποχρώσεις

10 τάσεις στα μαλλιά και το μακιγιάζ που δίνουν την θέση τους σε νέες το 2017 (9)

Η τρέλα με τα έντονα και εκτυφλωτικά φωτεινά μαλλιά που τα τελευταία χρόνια αγαπήθηκαν πολύ, σιγά σιγά ξεθωριάζει. Οι φούξια και μπλε αποχρώσεις αντικαθίστανται από τις πιο απαλές μεταβάσεις και εξίσου όμορφες αποχρώσεις, όπως το σοκολατί μωβ.

Σφιχτό πιάσιμο μαλλιών αντί για ανέμελο στυλ

10 τάσεις στα μαλλιά και το μακιγιάζ που δίνουν την θέση τους σε νέες το 2017 (10)

Οι ανέμελοι κότσοι που τόσο πολύ λατρεύτηκαν το 2016, του χρόνου δεν θα είναι στην μόδα. Το 2017 οι κότσοι και τα χτενίσματα θα είναι πιο σφιχτά και καλοφτιαγμένα, ενώ στην κορυφή θα είναι τα χτενίσματα σε σχήμα κοχυλιού.

Ένα φωτεινό γαλλικό μανικιούρ αντί του «moon» μανικιούρ

10 τάσεις στα μαλλιά και το μακιγιάζ που δίνουν την θέση τους σε νέες το 2017 (11)

Το λεγόμενο «moon» μανικιούρ (στο οποίο η βάση του νυχιού είναι διαφορετικό χρώμα ή και καθόλου βαμμένη) ήταν το 2016 μια από τις κορυφαίες επιλογές. Όμως το 2017, αυτό το σχέδιο νυχιών θα αντικατασταθεί με κάτι εντελώς διαφορετικό – ένα χαρούμενο, φωτεινό γαλλικό μανικιούρ.