6 μυστικά για να λιμάρετε σωστά τα νύχια σας

Μυστικά για να λιμάρετε σωστά τα νύχια σας (1)

Αν είστε από τις γυναίκες που προτιμάτε να κάνετε μόνη σας μανικιούρ στο σπίτι ή πολύ απλά τυγχάνει να χρειαστεί να λιμάρετε κάποιο νύχι, καλό θα είναι να γνωρίζετε τον σωστό τρόπο για να το κάνετε.

Ως γνωστόν η ομορφιά δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο. Γνωρίζοντας λοιπόν πως πρέπει να λιμάρετε τα νύχια σας μπορείτε να έχετε ένα υπέροχο σχήμα χωρίς να χρειαστεί να πάτε σε κάποιο ινστιτούτο ομορφιάς.

Ποια είναι τα βασικά μυστικά που πρέπει να γνωρίζετε προκειμένου να λιμάρετε σωστά τα νύχια σας;

1. Όταν λιμάρετε φυσικά νύχια, επιλέξτε μια μαλακή λίμα (που σημαίνει πως θα πρέπει να έχει υψηλότερο βαθμό σκληρότητας) για να αποφύγετε το σπάσιμο των νυχιών. Μια λίμα με σκληρότητα 240 είναι πολύ καλή για να ξεκινήσετε.

2. Η κίνηση του λιμαρίσματος θα πρέπει να γίνεται προς μια κατεύθυνση. Αποφεύγοντας το λιμάρισμα με μια κίνηση δεξιά αριστερά, προλαμβάνετε το ξεφλούδισμα των νυχιών σας. Σύμφωνα με την μανικιουρίστ των διασήμων, Jenna Hipp: «Αντ ‘αυτού, κάντε μια κίνηση από το πλάι προς το κέντρο, περνώντας την λίμα πάνω από το τελείωμα του νυχιού προς μία κατεύθυνση και στη συνέχεια δώστε το ανάλογο σχήμα νυχιών».

3. Κρατήστε τη λίμα κάθετα στο τελείωμα του νυχιού όταν λιμάρετε. Αν η λίμα έχει κλίση σε σχέση με το νύχι, τότε θα το κάνετε πιο λεπτό και επομένως πιο κοφτερό.

4. Αν τα νύχια είναι ξερά, εύθραυστα και έχουν την τάση να σπάνε εύκολα, παραλείψτε να μουσκέψετε τα δάχτυλά με νερό και σαπούνι πριν από το μανικιούρ. Αυτή η διαδικασία μπορεί να αφυδατώσει ακόμη περισσότερο τα νύχια σας.

5. Μην λιμάρετε πολύ βαθιά στα πλαϊνά του νυχιού σας. Αυτή η κίνηση θα αποδυναμώσει στο κρίσιμο σημείο του, προκαλώντας έτσι το σπάσιμο του.

6. Αν τύχει και λιμάρετε πολύ κοντά τα νύχια σας κατά λάθος, μην τα βάζετε με τον εαυτό σας. Νύχια είναι και θα μακρύνουν ξανά! Βάψτε τα νύχια σας με ένα ουδέτερο χρώμα προκειμένου να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση πως είναι μακρύτερα μέχρι να μεγαλώσουν ξανά.

Ποιες είναι οι 3 βασικές κινήσεις που πρέπει να κάνετε για να λιμάρετε σωστά τα νύχια σας;

Μυστικά για να λιμάρετε σωστά τα νύχια σας (2)

1. Λιμάρετε αρχικά το τελείωμα, δηλαδή το κεντρικό μέρος του νυχιού σας, κρατώντας την λίμα κάθετα στο νύχι.

2. Όταν λιμάρετε τα πλάγια του νυχιού, κρατήστε την λίμα παράλληλα με το πλαϊνό μέρος του νυχιού. Μην κάνετε γωνία με λίμα στις γωνίες, αυτό μπορεί να κάνει τα νύχια σας πιο εύθραυστα.

3. Τέλος, απαλύνετε ή στρογγυλέψτε τις γωνίες για να δημιουργήσετε ένα squoval (τετράγωνο με στρογγυλεμένες άκρες) ή oval σχήμα, λιμάροντας απαλά τις άκρες με μια μικρή γωνία.

Δείτε ακόμη – Όμορφα μακριά νύχια: Φυσικοί τρόποι για να μεγαλώσουν πιο γρήγορα