7 μυστικά ομορφιάς με πάγο που ίσως δεν γνωρίζατε

Μυστικά ομορφιάς με πάγο που ίσως δεν γνωρίζατε (1)

Λένε πως «το πρόσωπο μας είναι η περιουσία μας»! Ακόμα κι αν δεν συμφωνείτε όμως με αυτή την φράση, σίγουρα θα θέλετε να διατηρήσετε το πρόσωπο σας υγιή και λαμπερό.

Δείτε λοιπόν 7 μυστικά ομορφιάς με πάγο που ίσως δεν γνωρίζατε και απολαύστε τα χαλαρωτικά και ευεργετικά αποτελέσματα αυτής της θεραπείας.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι πάγος και πάλι πάγος, φτιαγμένος από σκέτο νερό, πράσινο τσάι, αγγούρι ή κάποιο άλλο θρεπτικό συστατικό.

1. Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τις θεραπείες με πάγο

Μυστικά ομορφιάς με πάγο που ίσως δεν γνωρίζατε (2)

– Να εφαρμόζετε πάντα μια θεραπεία με πάγο σε καθαρό πρόσωπο.
– Φορέστε γάντια για να κρατήσετε τα παγάκια, έτσι ώστε να προστατεύσετε τα χέρια σας. Ειδικά αν πρόκειται να κάνετε μια μακρά χαλάρωση προσώπου.
– Μην χρησιμοποιείτε τα παγάκια απευθείας στην επιδερμίδα σας για να κάνετε μασάζ στο πρόσωπο σας. Τυλίξτε τα σε ένα μαλακό πανί ή μια πλαστική σακούλα.
– Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παγάκια απευθείας πάνω στο δέρμα αν θέλετε να καταπολεμήσετε την ακμή ή το πρήξιμο γύρω από τα μάτια.
– Προκειμένου να αποφύγετε τα εγκαύματα στην επιδερμίδα σας, μην εφαρμόζετε τα παγάκια στο σώμα σας για περισσότερο από 1 ώρα.
– Μπορείτε να διπλασιάσετε τα ευεργετικά τους αποτελέσματα φτιάχνοντας παγάκια με αγγούρι, πράσινο τσάι ή σκόρδο.

2. Αποκτήστε απαλότερη επιδερμίδα

Μυστικά ομορφιάς με πάγο που ίσως δεν γνωρίζατε (3)

Κάθε απόγευμα ή πριν τον ύπνο δοκιμάστε αυτό: πλύντε το πρόσωπο σας, γεμίστε μια πλαστική σακούλα με παγάκια και κάντε απαλό μασάζ στο πρόσωπο και τον λαιμό σας για περίπου 3 λεπτά. Σε μερικές μέρες, θα δείτε εμφανή τα αποτελέσματα: η επιδερμίδα σας θα έχει γίνει πιο φρέσκια και απαλή. Αξίζει να σημειωθεί πως η θεραπεία με πάγο μπορεί επίσης να προλάβει τις ρυτίδες και να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα.

3. Απαλλαγείτε από την ακμή

Μυστικά ομορφιάς με πάγο που ίσως δεν γνωρίζατε (4)

Η θεραπεία με πάγο είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να επιτεθείτε στην ακμή. Πλύντε το πρόσωπο σας, τυλίξτε ένα παγάκι με ένα καθαρό απαλό πανί ή μια πετσέτα και πιέστε απαλά το σπυράκι για 3-5 λεπτάκια. Τα αποτελέσματα θα σας εντυπωσιάσουν.

4. Μειώστε τις ρυτίδες

Μυστικά ομορφιάς με πάγο που ίσως δεν γνωρίζατε (5)

Αυτή η απλή μέθοδος με το παγάκι βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και προλαμβάνει την πρόωρη γήρανση και τις ρυτίδες. Μπορείτε να κάνετε μασάζ στο πρόσωπο σας για περίπου 1 λεπτό κάθε μέρα πριν την εφαρμογή του μακιγιάζ σας.

5. Καταπολεμήστε τους ανοιχτούς πόρους

Μυστικά ομορφιάς με πάγο που ίσως δεν γνωρίζατε (6)

Περάστε απευθείας ένα παγάκι στην επιδερμίδα σας για 2-3 λεπτάκια και αν είστε αρκετά παρατηρητική, θα προσέξετε πως οι ανοιχτοί και μεγάλοι πόροι σας θα συρρικνωθούν σε λίγες μόλις μέρες. Ένα ακόμη από τα έξυπνα μυστικά ομορφιάς με πάγο.

6. Απαλλαγείτε από το πρήξιμο και τις σακούλες στα μάτια

Μυστικά ομορφιάς με πάγο που ίσως δεν γνωρίζατε (7)

Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι που τα μάτια σας μπορεί να πρηστούν, ωστόσο ο πάγος είναι εδώ για να σας σώσει. Τυλίξτε 2 παγάκια σε ένα καθαρό ύφασμα, τοποθετήστε τα πάνω στα κλειστά σας μάτια και κάντε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις στις πιο ερεθισμένες περιοχές για 2 λεπτάκια.

7. Καταπολεμήστε το λίπος της κοιλιάς

Μυστικά ομορφιάς με πάγο που ίσως δεν γνωρίζατε (8)

Αν δεν μπορείτε να αντεπεξέλθετε οικονομικά σε μια επαγγελματική κρυοθεραπεία, δείτε τι μπορείτε να κάνετε στο σπίτι σας. Τοποθετήστε παγάκια (όσο περιέχει μια παγοθήκη) στην κοιλιά σας για 15 λεπτάκια, αφαιρέστε τα για 3 λεπτά και επαναλάβετε την διαδικασία όσες φορές επιθυμείτε, χωρίς όμως η συνολική θεραπεία να ξεπεράσει την 1 ώρα. Μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήστε παγάκια με πράσινο τσάι, καφέ και δενδρολίβανο.

Ο λόγος που αυτή η θεραπεία έχει αποτέλεσμα είναι πως ο πάγος μετατρέπει τα λευκά κύτταρα λίπους σε καφέ κύτταρα λίπους που μπορούν να καούν με την διαδικασία του μεταβολισμού πιο εύκολα και πιο γρήγορα. Αλλά να θυμάστε: αυτά τα μυστικά έχουν καλύτερα αποτελέσματα αν συνδυαστούν με έναν υγιεινό τρόπο διατροφής και συστηματική άσκηση.