5 φανταστικές χρήσεις της μπύρας στην ομορφιά που πιθανότατα δεν έχετε ξανακούσει

Φανταστικές χρήσεις της μπύρας στην ομορφιά (1)

Όταν ακούμε την λέξη μπύρα, στο μυαλό μας έρχεται αυτό το αλκοολούχο ποτό με το χρυσαφένιο χρώμα και τον κατάλευκο αφρό στην κορυφή του. Ένα ποτό που πίνεται κατεξοχήν το καλοκαίρι, αλλά όχι μόνο.

Αυτό όμως το τόσο δροσιστικό ποτό είναι πολύ θρεπτικό τόσο για τον οργανισμό μας, όσο και για το δέρμα ή τα μαλλιά μας. Τα φυσικά συστατικά της όπως ο λυκίσκος και η μαγιά την καθιστούν ιδανική για την περιποίηση του προσώπου, του σώματος, αλλά και των μαλλιών σας.

Ποιες είναι όμως οι φανταστικές χρήσεις της μπύρας στην ομορφιά που δεν γνωρίζουμε όλοι; Και τι ακριβώς μπορούν να κάνουν στην επιδερμίδα και την τρίχα μας;

1. Ενυδατώνει τα μαλλιά και βοηθάει στην γρήγορη ανάπτυξη τους

Φανταστικές χρήσεις της μπύρας στην ομορφιά (2)

Η μπύρα είναι πλούσια σε βιταμίνη Β και σιλικόνη, το κλειδί των συστατικών για υγιή μαλλιά που ενεργοποιούν την ανάπτυξη της τρίχας.

Απλά ρίξτε ένα ποτήρι μπύρας πάνω στα μαλλιά σας, κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και αφήστε το για 5 λεπτάκια. Ξεπλυθείτε με κρύο νερό και τα μαλλιά σας θα λάμπουν όσο ποτέ άλλοτε.

2. Κάνει το δέρμα σας σφιχτό και απαλό

Φανταστικές χρήσεις της μπύρας στην ομορφιά (3)

Η μπύρα αποτελείται από αντιοξειδωτικά που προλαμβάνουν την γήρανση της επιδερμίδας. Αλλά, παραδόξως, αυτό το αλκοολούχο ποτό έχει ένα άλλο καταπληκτικό πλεονέκτημα. Ενισχύει τις ικανότητες του δέρματος σας να κάνει αποκατάσταση από μόνο του, βοηθά στην σύσφιξη και μειώνει τις μικρές ρυτίδες.

Δοκιμάστε αυτή τη μάσκα προσώπου. Ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας μπύρα, 1 ασπράδι αυγού και 3 σταγόνες αμυγδαλέλαιο. Απλώστε το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο και αφήστε το για 10 λεπτά.

3. Σας βοηθάει να κοιμηθείτε καλύτερα

Φανταστικές χρήσεις της μπύρας στην ομορφιά (4)

Ο λυκίσκος (λουλούδι) είναι ένα από τα βασικά συστατικά της μπύρας και ένα φυσικό ηρεμιστικό γνωστό ως μια αποτελεσματική βοτανική θεραπεία για την αϋπνία.

Μπορείτε να δοκιμάσετε αυτό το απλό τρικ. Πλύντε τις μαξιλαροθήκες σας με ίση ποσότητα νερού και μπύρας. Το ύφασμα θα απορροφήσει το άρωμα του λυκίσκου και θα σας κάνει να κοιμηθείτε πιο γρήγορα.

4. Θεραπεύει τα κουρασμένα σας πόδια

Φανταστικές χρήσεις της μπύρας στην ομορφιά (5)

Γεμίστε ένα μπολ με κρύα μπύρα και βουτήξτε μέσα τα πόδια σας για μερικά λεπτά. Η αναζωογονητική αναβράζουσα επίδραση της μπύρας θα βοηθήσει τα πονεμένα πόδια σας να χαλαρώσουν μετά από μια μεγάλη και δύσκολη μέρα.

5. Αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας σας

Φανταστικές χρήσεις της μπύρας στην ομορφιά (6)

Εκτός από την τόνωση της επιδερμίδας σας, η μπύρα βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Ως αποτέλεσμα, ο τόνος του δέρματος σας γίνεται πιο ομοιόμορφος και λαμπερός.

Πάρτε μια χούφτα φράουλες και μερικές κουταλιές της σούπας μπύρα και ανακατέψτε τα υλικά μαζί μέχρι να πάρετε μια πάστα. Απλώστε τη στο πρόσωπό σας για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα και τις ακαθαρσίες, τονώνοντας παράλληλα την αναγέννηση των κυττάρων.