Πως να επιλέξετε το ιδανικό χρώμα σκιάς για τα μάτια σας

Πως να επιλέξετε το ιδανικό χρώμα σκιάς για τα μάτια σας (1)

Η εφαρμογή της κατάλληλης σκιάς ματιών μπορεί να τονίσει το χρώμα των ματιών σας και να δημιουργήσει ένα άκρως σαγηνευτικό βλέμμα. Ωστόσο η επιλογή του κατάλληλου χρώματος πολλές φορές είναι δύσκολη υπόθεση. Οι makeup artists του Body Shop της Αγγλίας εξηγούν τον τρόπο για να επιλέξετε το ιδανικό χρώμα σκιάς για τα μάτια σας.

Η Helen ξεκινάει λέγοντας πως πρέπει να σκεφτόμαστε το μακιγιάζ ως μια μορφή τέχνης. Θα πρέπει λοιπόν να έχουμε υπόψιν μας τα 3 βασικά χρώματα, δηλαδή το κόκκινο, το κίτρινο και το μπλε. Αυτά τα χρώματα θα αποτελέσουν τα δομικά στοιχεία για την δημιουργία ενός εκπληκτικού μακιγιάζ.

Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζουμε πως τα 3 βασικά χρώματα μπορούν να αναμιχθούν μεταξύ τους και να δημιουργήσουν δευτερεύοντα χρώματα. Αυτά είναι το πορτοκαλί, το μωβ και το πράσινο. Όλα αυτά τα χρώματα συνθέτουν την χρωματική – φασματική παλέτα. Όταν συνδυαστούν, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να συμπληρώσουν το χρώμα των ματιών μας.

Πως να επιλέξετε το ιδανικό χρώμα σκιάς για τα μάτια σας (2)

Εσείς είχατε σκεφτεί ποτέ το μακιγιάζ με αυτό τον τρόπο;

Μάλλον όχι! Όταν λοιπόν έρθει η στιγμή να επιλέξετε το ιδανικό χρώμα σκιάς για τα μάτια σας, είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα συμπληρωματικό ή αντίθετο χρώμα από αυτό που έχουν τα μάτια σας.

Οι συμπληρωματικές αποχρώσεις είναι χρώματα που είναι παρόμοια με τον φυσικό τόνο των ματιών σας. Για παράδειγμα, αν έχετε μπλε μάτια, τότε θα πρέπει να επιλέξετε μια σκιά ματιών που βασίζεται σε μια μπλε απόχρωση.

Κοιτάζοντας την φασματική παλέτα θα βρείτε το χρώμα των ματιών σας και το ιδανικό χρώμα σκιάς για τα μάτια σας σε γειτονικά κουτάκια.

Από την άλλη μεριά, τα μάτια σας θα δείχνουν εξίσου εντυπωσιακά αν επιλέξετε μια σκιά ματιών με αντίθετη απόχρωση από αυτή των ματιών σας. Η επιλογή αυτή μπορεί να είναι λίγο δύσκολη. Οπότε καλό θα είναι να βασιστείτε σε έναν εμπειρικό κανόνα. Προσδιορίστε το φυσικό χρώμα των ματιών σας και ρίξτε μια ματιά σε αυτό που είναι στο αντίθετο άκρο του χρωματικού τροχού.

Για παράδειγμα αν τα μάτια σας είναι πράσινα, το μωβ, το κόκκινο και το πορτοκαλί θα τα τονίσουν πολύ όμορφα!

► Οδηγός για να επιλέξετε το ιδανικό χρώμα σκιάς για τα μάτια σας:

Για μπλε μάτια, επιλέξτε:

Συμπληρωματικά χρώματα: μπλε, μπλε-μωβ, μπλε-πράσινο
Αντίθετες αποχρώσεις: πορτοκαλί, πορτοκαλί-κίτρινο, πορτοκαλί-κόκκινο

Για πράσινα μάτια, επιλέξτε:

Συμπληρωματικά χρώματα: πράσινο, πράσινο-κίτρινο, πράσινο-μπλε
Αντίθετες αποχρώσεις: μωβ, κόκκινο, πορτοκαλί

Για καστανά μάτια, επιλέξτε:

Συμπληρωματικά χρώματα: πράσινο, σκούρο πράσινο, φθορίζον πράσινο
Αντίθετες αποχρώσεις: χρυσό, ροζ, πορτοκαλί

Για καφέ και γκρι μάτια:

Εξετάστε προσεκτικά τις ίριδες των ματιών σας και προσδιορίστε τις ελαφρύτερες κηλίδες του χρώματος. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να βρείτε το χρώμα βάσης σας και τα χρώματα των σκιών που σας ταιριάζουν. Αν έχετε πολύ σκούρα μάτια, τότε είστε τυχερή διότι σας ταιριάζουν τα περισσότερα χρώματα σκιών!