10 συνηθισμένα λάθη στο μανικιούρ και πως να τα διορθώσετε

Συνηθισμένα λάθη στο μανικιούρ και πως να τα διορθώσετε (1)

Όσο ωραίο κι αν είναι να μας κάνουν μασάζ και να μας βάφουν με περίτεχνα σχέδια τα νύχια, πολλές φορές αυτό δεν είναι εφικτό. Είτε λόγω του κόστους του μανικιούρ από κάποιον ειδικό, είτε λόγω χρόνου. Ωστόσο μπορούμε να φτιάξουμε τα νύχια μας μόνες μας στο σπίτι!

Το κάνουμε όμως σωστά; Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο καλό και με την ίδια διάρκεια;

Σίγουρα το αποτέλεσμα ενός ινστιτούτου είναι πιο σωστό, διότι οι μανικιουρίστες που θα μας αναλάβουν έχουν περισσότερες γνώσεις και εμπειρία από εμάς. Ωστόσο μπορούμε να φτάσουμε σε ένα επίπεδο πολύ κοντά στο δικό τους ακολουθώντας μικρά και απλά κόλπα, αποφεύγοντας τα συνηθισμένα λάθη στο μανικιούρ και διορθώνοντας τα.

Δείτε λοιπόν τα 10 συνηθισμένα λάθη στο μανικιούρ, καθώς και το πως να τα διορθώσετε!

1. Αποθήκευση βερνικιών

Συνηθισμένα λάθη στο μανικιούρ και πως να τα διορθώσετε (2)

Ποτέ μην αποθηκεύετε τα βερνίκια των νυχιών σας σε πλάγια θέση, διότι με αυτό τον τρόπο το μανό μπορεί να πάει προς το καπάκι και να το κάνει πιο δύσκολο στο άνοιγμα. Αν λοιπόν θέλετε να ξαναχρησιμοποιήσετε τα βερνίκια των νυχιών σας, φροντίστε να τα αποθηκεύετε με τέτοιο τρόπο ώστε να στέκονται όρθια.

2. Απευθείας επαφή με το φως του ήλιου

Προσπαθήστε να αποφύγετε την απευθείας επαφή των μανό σας με το φως του ήλιου ή ακόμα και την αποθήκευση τους σε ένα ηλιόλουστο δωμάτιο. Το φως του ήλιου θα αλλάξει τη συνοχή των βερνικιών σας με αρνητικό τρόπο, γι’ αυτό κρατήστε τα μπουκάλια σας σε ένα δροσερό και σκοτεινό μέρος.

3. Σωστό λιμάρισμα

Συνηθισμένα λάθη στο μανικιούρ και πως να τα διορθώσετε (3)

Όταν βλέπετε κάποιον να λιμάρει τα νύχια του, συνήθως κάνει μια κίνηση μπρος πίσω. Αυτή όμως η κίνηση κάνει κακό στα νύχια σας. Καλό θα είναι λοιπόν να λιμάρετε τα νύχια σας προς μια κατεύθυνση, έτσι ώστε να αποφύγετε το ξεφλούδισμα και το σπάσιμο τους.

4. Μην κουνάτε το μανό

Μπορεί να έχετε δει πολλές γυναίκες να κουνάνε το μπουκαλάκι του βερνικιού νυχιών πριν την χρήση του έτσι ώστε να ομογενοποιήσουν την συνοχή του, αυτό όμως είναι στην ουσία μια πολύ κακή συνήθεια. Κουνώντας το μπουκαλάκι δημιουργούνται φυσαλίδες αέρα, που είναι πολύ κακές για το μανό σας και στη συνέχεια θα δημιουργήσουν φουσκάλες στο μανικιούρ σας. Αντί λοιπόν να κουνήσετε το μπουκαλάκι, δοκιμάστε να το ζεστάνετε κουνώντας το απαλά ανάμεσα στα χέρια σας δεξιά και αριστερά, σα να το τρίβετε (Δείτε τη συγκεκριμένη κίνηση στο βίντεο που ακολουθεί στο τέλος του άρθρου).

5. Χρησιμοποιήστε αραιωτικό βερνικιών

Συνηθισμένα λάθη στο μανικιούρ και πως να τα διορθώσετε (4)

Αν το βερνίκι των νυχιών σας έχει πήξει, μην χρησιμοποιήσετε ασετόν για να το αραιώσετε διότι θα το καταστρέψετε. Αντ’ αυτού πάρτε ένα ειδικό αραιωτικό προϊόν που θα βρείτε στα καταστήματα καλλυντικών και το οποίο διατηρεί την σύσταση του μανό σας στα κανονικά του επίπεδα.

6. Εφαρμόστε το Top Coat

Το top coat χρησιμοποιείται για να «κλειδώσει» το μανικιούρ σας και να το διατηρήσει σε τέλεια κατάσταση. Ωστόσο η εφαρμογή του top coat δεν γίνεται μόνο στην επιφάνεια του νυχιού. Σφραγίστε το μανικιούρ σας κάνοντας μια επιπλέον κάθετη γραμμή στο τελείωμα του νυχιού σας, η οποία θα προλάβει το ξεφλούδισμα.

7. Βάλτε το glitter ταμποναριστά

Συνηθισμένα λάθη στο μανικιούρ και πως να τα διορθώσετε (5)

Αν σας αρέσει να βάζετε glitter στα νύχια σας, δοκιμάστε να το τοποθετήσετε με ταμποναριστές κινήσεις αντί για ευθείες γραμμές. Με αυτό τον τρόπο το glitter σας θα σταθεί καλύτερα και θα είναι πιο εντυπωσιακό.

8. Πάντα να κλείνετε το καπάκι του μανό

Να κλείνετε πάντα το μπουκαλάκι μεταξύ των στρώσεων που περνάτε στα νύχια σας, διότι αν δεν το κάνετε, επιτρέπετε στο μανό να στεγνώσει πιο γρήγορα και επομένως μειώνετε την διάρκεια ζωής του.

9. Καθαρισμός

Συνηθισμένα λάθη στο μανικιούρ και πως να τα διορθώσετε (6)

Καθαρίστε τον λαιμό κάθε μπουκαλιού από το βερνίκι νυχιών που χρησιμοποιήσατε, έτσι ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να κολλήσει το καπάκι και να σας δυσκολέψει στο άνοιγμά του, αλλά ούτε και να εισαχθούν φυσαλίδες αέρα μέσα στο μπουκάλι. Χρησιμοποιήστε ασετόν και ένα βαμβάκι και καθαρίστε το.

10. Εύκολο κόψιμο με νυχοκόπτη

Αν χρησιμοποιείτε νυχοκόπτη και τα νύχια σας πετάγονται εδώ κι εκεί όταν τα κόβετε, αυτό σημαίνει ότι είναι ξηρά. Για να το αποφύγετε, βρέξτε τα νύχια σας και το νυχοκόπτη πριν ξεκινήσετε το κόψιμο.