6 τρικ στο μακιγιάζ που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε

Makeup tricks που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε (1)

Κάθε χρόνο οι makeup artists παρουσιάζουν μια σειρά από makeup trends που έρχονται στο προσκήνιο και γίνονται mainstream. Ωστόσο, το γεγονός πως ένα makeup trick είναι δημοφιλές δεν σημαίνει πως ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες και πως όλες πρέπει να το υιοθετήσουν.

Υπάρχουν τρικ στο μακιγιάζ που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε ακόμα κι αν οι κορυφαίες τάσεις της μόδας τα προστάζουν. Κι αυτό διότι μπορεί να σας κάνουν να δείχνετε μεγαλύτερη, πιο άγρια και να κρύβουν τα υπέροχα χαρακτηριστικά του προσώπου σας.

Πάρτε για παράδειγμα τις ψεύτικες βλεφαρίδες ή τα υπερβολικά έντονα smokey eyes. Είναι δυο τάσεις της μόδας που δεν έχουν δημιουργηθεί για όλες τις γυναίκες και για όλες τις περιστάσεις. Κάθε makeup trick έχει την κατάλληλη στιγμή που θα πρέπει να φορεθεί.

Τα 6 τρικ στο μακιγιάζ που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε:

Υπερβολικά έντονα smokey eyes

Makeup tricks που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε (2)

Υπάρχουν πολλά λάθη που γίνονται στην εφαρμογή του smokey eyes. Ένα από τα τρικ στο μακιγιάζ που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε είναι και το να φοράτε υπερβολικά βαρύ και έντονο smokey eyes. Αυτό το λάθος όχι μόνο αποτυγχάνει στο να σας κάνει να δείχνετε πιο σέξι, αλλά θα δώσει στα μάτια σας ένα άξεστο και διόλου κολακευτικό look. Στην πραγματικότητα, ένα τέτοιο μακιγιάζ ματιών μπορεί να καταστρέψει το όμορφο πρόσωπο σας, κάνοντας το να δείχνει αφύσικο και επιθετικό.

Χείλη που ξεφεύγουν από τα όρια τους για να δείχνουν πιο γεμάτα

Makeup tricks που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε (3)

Τα ζουμερά και σαρκώδη χείλη είναι πάντα μια από τις επιθυμίες των γυναικών στο μακιγιάζ. Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό φαίνεται πως το γέμισμα των χειλιών έχει γίνει πιο δημοφιλές από ποτέ. Το makeup trick που θέλει τον σχεδιασμό του περιγράμματος των χειλιών να ξεφεύγει από τα όρια τους πρωτοεμφανίστηκε από την Kylie Jenner. Όμως, στις περισσότερες περιπτώσεις, η εφαρμογή ενός περιγράμματος και του κραγιόν πέρα από τα φυσικά όρια του στόματος καταλήγει να είναι μια αποτυχία. Αν θέλετε να τονίσετε το τόξο στην μέση του πάνω χείλους σας, κάντε το χωρίς να ξεφύγετε πολύ από το σχήμα των χειλιών σας, αλλιώς θα δείχνετε σαν κλόουν.

Ψεύτικες βλεφαρίδες

Makeup tricks που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε (4)

Οι ψεύτικες βλεφαρίδες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε το μακιγιάζ σας να δείχνει πιο εντυπωσιακό και glamorous. Αλλά η υπερβολική τους χρήση μπορεί να είναι καταστροφική. Δυστυχώς, πολλές γυναίκες έχουν ενστερνιστεί αυτό το τρικ στο μακιγιάζ και το έχουν υιοθετήσει με υπερβολικό ζήλο. Οι βλεφαρίδες σας σε ένα καθημερινό μακιγιάζ δεν πρέπει να δείχνουν έτοιμες να πετάξουν ή να βαραίνουν τα βλέφαρα σας. Αν δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτές, σιγουρευτείτε πως έχετε επιλέξει ένα ζευγάρι ψεύτικων βλεφαρίδων που έχει φυσικό αποτέλεσμα.

Υπερβολικά παχιά ή λεπτά φρύδια

Makeup tricks που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε (5)

Τα όμορφα και καλοσχηματισμένα φρύδια μπορούν να πλαισιώσουν με υπέροχο τρόπο το πρόσωπο σας και να κάνουν το βλέμμα σας εκθαμβωτικό. Όταν όμως είναι πολύ λεπτά, πολύ σκούρα ή πολύ χοντρά μπορούν να δώσουν άσχημο αποτέλεσμα και καθόλου κολακευτικό. Τα άσχημα σχηματισμένα φρύδια δεν δείχνουν απλά αφύσικα, αλλά μπορούν να καταστρέψουν τελείως το πρόσωπο σας. Επομένως, θα πρέπει να αποφύγετε τα υπερβολικά παχιά ή λεπτά φρύδια τα οποία αποτελούν ένα από τα τρικ στο μακιγιάζ που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε. Ένα φυσικό look είναι αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ελκυστικό. Ωστόσο, μπορείτε να συνεχίσετε να κάνετε τα φρύδια σας να δείχνουν πιο παχιά ή πιο λεπτά, αλλά μην το παρακάνετε. Δοκιμάστε να τους δώσετε μια όσο το δυνατόν πιο φυσική όψη.

Ψεύτικο μαύρισμα

Makeup tricks που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε (6)

Οι περισσότερες γυναίκες επιθυμούν ένα τέλειο, υγιές και ηλιοκαμένο look. Αν όμως η ηλιοθεραπεία με τις ώρες δεν είναι μια από τις αγαπημένες σας ασχολίες, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ψεύτικο «μαύρισμα». Απλά μην το παρακάνετε και μην επιλέξετε ένα self tan με πολύ σκούρο, πολύ καφέ ή πολύ πορτοκαλί χρώμα. Το υπερβολικά ψεύτικο μπορεί να οδηγήσει σε ένα άνισο ξεθώριασμα του χρώματος, κάνοντας έτσι το αποτέλεσμα άσχημο.

Vamp makeup

Makeup tricks που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε (7)

Μπορεί το vamp makeup να είναι ιδανικό για την πασαρέλα ή τα περιοδικά μόδας. Στην πραγματική ζωή όμως συνήθως δείχνει πιο πρόστυχο και φτηνό. Γι’ αυτό και αποτελεί ένα από τα τρικ στο μακιγιάζ που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε. Στην πραγματικότητα, μόνο ελάχιστες γυναίκες μπορούν να το φορέσουν στην καθημερινή τους ζωή. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ωστόσο, τα burlesque και vamp style μακιγιάζ κάνουν τις κυρίες να φαίνονται μεγαλύτερες, προσθέτοντας μια νότα επιθετικότητας και σκληράδας στο βλέμμα τους.

Μυστικά ομορφιάς που θα κάνουν όλη την διαφορά

Makeup tricks που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε (8)

Οι τέσσερις απλοί κανόνες για να δείχνετε υπέροχη κάθε ώρα και στιγμή είναι οι εξής:

– Παραμείνετε φυσική
– Χρησιμοποιήστε ελάχιστο μακιγιάζ
– Τονίστε τα καλύτερα χαρακτηριστικά σας
– Και, βέβαια, έχετε αυτοπεποίθηση!

Αν ακολουθήσετε αυτούς τους βασικούς κανόνες στο μακιγιάζ σας, τότε θα κρατάτε το κλειδί την αληθινής ομορφιάς.