Πλεκτά νύχια: 30 ανάγλυφα χειμωνιάτικα σχέδια που θυμίζουν πουλόβερ

Πλεκτά νύχια

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα και εντυπωσιακά σχέδια για χειμωνιάτικα νύχια είναι τα knitted nails. Πρόκειται για ένα ανάγλυφο σχέδιο που είναι ιδανικό για τα νύχια το Φθινόπωρο και το Χειμώνα, μιας και αποπνέει τη ζεστασιά του πουλόβερ.

Τα πλεκτά νύχια έχουν γίνει πολύ δημοφιλή τα τελευταία χρόνια, ενώ στο Pinterest και το Instagram κυκλοφορεί πληθώρα 3d σχεδίων για μονόχρωμα ή πολύχρωμα νύχια πουλόβερ. Εμείς συλλέξαμε μερικά και θα σας τα παρουσιάσουμε στις φωτογραφίες που ακολουθούν.

Πριν όμως προχωρήσουμε στις εικόνες με τα τρισδιάστατα νύχια που αποτυπώνουν την χαρακτηριστική πλέξη, ας ρίξουμε μια ματιά στον τρόπο δημιουργίας για τα συγκεκριμένα σχέδια.

Τι είναι τα πλεκτά νύχια και πως γίνονται:

Πλεκτά νύχια (31)

Η τεχνική δημιουργίας των knitted nails δεν είναι δύσκολη, αλλά έχει μερικές ιδιαιτερότητες. Πιο συγκεκριμένα, τα ανάγλυφα σχέδια στα νύχια πουλόβερ γίνονται με τζελ βερνίκι ή πιο ιδανικά με το ειδικό χοντρό 3D gel νυχιών που χρησιμοποιείται στην πρωτότυπη τεχνική. Το τρισδιάστατο αυτό υλικό δημιουργεί μεγαλύτερο πάχος από το απλό προϊόν που χρησιμοποιείται στα τεχνητά νύχια με τζελ.

Βάλτε λοιπόν την φαντασία σας να δουλέψει και φτιάξτε εντυπωσιακά πλεκτά σχέδια στα νύχια σας σε όποια απόχρωση προτιμάτε. Μπορείτε μάλιστα να χρησιμοποιήσετε περισσότερες από μία αποχρώσεις για να κάνετε τα ανάγλυφα ή καπιτονέ νύχια που σας αρέσουν. Παράλληλα, μπορείτε να περιορίσετε το τρισδιάστατο σχέδιο σε ένα νύχι ή σε όσα επιθυμείτε.

Για να κάνετε όμως τα νύχια πλεκτά, πέρα από το gel βερνίκι θα χρειαστείτε ένα πινελάκι σχεδίου νυχιών ή ένα εργαλείο για πουά μανικιούρ. Αν δεν έχετε, μπορείτε να αγοράσετε από τα καταστήματα καλλυντικών ή να δημιουργήσετε το δικό σας. Μια πολύ απλή εναλλακτική λύση για εντυπωσιακά 3d σχέδια είναι και η οδοντογλυφίδα.

Το φινίρισμα στα πλεκτά νύχια μπορεί να είναι γυαλιστερό, ματ ή να έχει βελουτέ, ζαχαρώδη υφή.

Βήμα βήμα η τεχνική για ανάγλυφα πλεκτά νύχια:

Πλεκτά νύχια (32)

Θα χρειαστείτε:
– 1 βάση τζελ
– 1 ή περισσότερα βερνίκια τζελ και το αντίστοιχο 3d gel νυχιών
– 1 gel top coat
– Ακρυλική σκόνη (προαιρετικά)
– 1 πινέλο μανικιούρ ή εργαλείο για πουά νύχια

Τα βήματα δημιουργίας για νύχια πουλόβερ:

1. Αφού ολοκληρώσετε τον καθαρισμό και τον σχηματισμό των νυχιών, εφαρμόστε την gel βάση. Μετά βάλτε τα νύχια κάτω από την UV λάμπα για 30 δευτερόλεπτα, προκειμένου να στεγνώσουν.

2. Βάψτε τα νύχια στα χρώματα της επιλογής σας και τοποθετήστε τα στο ειδικό φουρνάκι για 1 λεπτό.

3. Επαναλάβετε με μια δεύτερη στρώση χρώματος για να κάνετε πιο έντονο το εφέ στα sweater nails σας.

4. Μετά πάρτε ένα κομμάτι χαρτί και αναμείξτε μια ποσότητα του τζελ βερνικιού που θα χρησιμοποιήσετε για να κάνετε τα ανάγλυφα σχέδια στα πλεκτά νύχια σας με το 3d gel.

5. Χρησιμοποιήστε το μείγμα με ένα πινελάκι ή dotting tool και σχεδιάστε το ανάγλυφο σχήμα που θέλετε να έχουν τα πλεκτά νύχια. Προσέξτε όμως, θα πρέπει να πάρετε μια μικρή ποσότητα του 3d gel μείγματος και να κάνετε απαλές κινήσεις ακουμπώντας ελαφρώς το εργαλείο μανικιούρ που έχετε επιλέξει πάνω στην επιφάνεια του νυχιού σας. Αφού ολοκληρώσετε τα σχέδια, τοποθετήστε τα νύχια κάτω από την UV λάμπα για 1-2 λεπτά μέχρι να ψηθούν.

6. Προαιρετικά, πριν βάλετε το χέρι σας στο φουρνάκι μπορείτε να ρίξετε λίγη ακρυλική σκόνη πάνω στο υγρό ακόμη μείγμα 3d τζελ για να σφραγίσετε και να δώσετε όγκο στο σχέδιο των knitted nails.

7. Τέλος, μπορείτε αν θέλετε να εφαρμόσετε ένα τοπ coat με γυαλιστερή ή ματ υφή και να ψήσετε τα νύχια σας στην UV λάμπα για 1 ακόμη λεπτό.

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν την τεχνική για πλεκτά νύχια πουλόβερ:

Φωτογραφίες με σχέδια για πλεκτά νύχια:

Πάρτε ιδέες από την συλλογή με τρισδιάστατα νύχια πουλόβερ που συνδυάζονται και με κλασσικά μη ανάγλυφα μανικιούρ. Πρόκειται για απλά σχέδια νυχιών αλλά και για πιο περίτεχνα, διακοσμημένα με στρας, glitter και ότι άλλο εσείς επιθυμείτε.

Πλεκτά νύχια (1)

Πλεκτά νύχια (2)

Πλεκτά νύχια (3)

Πλεκτά νύχια (5)

Πλεκτά νύχια (6)

Πλεκτά νύχια (7)

Πλεκτά νύχια (11)

Πλεκτά νύχια (12)

Πλεκτά νύχια (13)

Πλεκτά νύχια (15)

Πλεκτά νύχια (16)

Πλεκτά νύχια (17)

Πλεκτά νύχια (18)

Πλεκτά νύχια (9)

Πλεκτά νύχια (19)

Πλεκτά νύχια (20)

Πλεκτά νύχια (21)

Πλεκτά νύχια (22)

Πλεκτά νύχια (23)

Πλεκτά νύχια (24)

Πλεκτά νύχια (25)

Πλεκτά νύχια (26)

Πλεκτά νύχια (27)

Πλεκτά νύχια (28)

Πλεκτά νύχια (29)

Πλεκτά νύχια (30)