Πρησμένα μάτια τέλος με 4 απλούς και εύκολους τρόπους

Πρησμένα μάτια τέλος με 4 απλούς και εύκολους τρόπους

Το να ξυπνήσετε με πρησμένα μάτια είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες καθημερινά.

Κάποιες κάνουν ότι μπορούν για να το διορθώσουν και άλλες απλά περιμένουν να ξεπρηστούν τα μάτια τους μετά από κάποιες ώρες.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί φυσικοί τρόποι για να αντιμετωπίστε τα πρησμένα μάτια. Τρόποι που υλοποιούνται πολύ εύκολα και δεν χρειάζονται ακριβά καλλυντικά προϊόντα, αλλά φυσικά συστατικά που όλες έχουμε στο σπίτι. Δοκιμάστε τους και επωφεληθείτε από τις ευεργετικές ικανότητες των συστατικών τους.

► Ποιοι είναι οι 4 απλοί και εύκολοι τρόποι για να διώξετε τα πρησμένα μάτια;

– Νερό:

Προκειμένου να διώξετε τα πρησμένα μάτια από τον ύπνο, θα πρέπει να διατηρήσετε τον οργανισμό σας πολύ καλά ενυδατωμένο όλη μέρα. Οπότε αυξήστε την κατανάλωση του νερού που πίνετε και ρίξτε άφθονο κρύο νερό κάθε πρωί στο πρόσωπο σας. Εναλλακτικά, πάρτε μια πετσέτα με λίγο πάγο και τοποθετήστε τη πάνω στα μάτια σας για λίγα λεπτά. Μια επίσης πολύ καλή λύση είναι το αλατόνερο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βουτήξετε λίγο βαμβάκι σε αλατόνερο και να κάνετε με αυτό για λίγα λεπτά κομπρέσες στα μάτια σας.

– Τσάι:

Το τσάι διαθέτει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές, οι οποίες συμβάλλουν σημαντικά στην μείωση των πρησμένων ματιών κατά τις πρωινές ώρες. Κάνοντας μια θεραπεία με σακουλάκια μαύρου ή πράσινου τσαγιού δυο φορές τη μέρα μπορείτε να δείτε μεγάλη βελτίωση. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι, αφού πιείτε το τσάι σας, να πάρετε τα χρησιμοποιημένα σακουλάκια τσαγιού, να τα βάλετε στο ψυγείο να κρυώσουν και να τα τοποθετήσετε στα μάτια σας σαν κομπρέσες για 10-15 λεπτάκια.

– Ασπράδι αυγού:

Το ασπράδι του αυγού αποτελεί ένα τέλειο φυσικό συσφικτικό προϊόν. Έχει την ικανότητα να συσφίγγει το δέρμα και ειδικά όταν πρόκειται για μια ευαίσθητη περιοχή όπως είναι αυτή των ματιών, το αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό. Πάρτε λοιπόν το ασπράδι ενός αυγού, χτυπήστε το πολύ καλά μέχρι να γίνει μαρέγκα και με τη βοήθεια ενός πανιού, απλώστε το κάτω από τα μάτια σας, εκεί όπου έχετε παρατηρήσει το πρήξιμο. Έπειτα, αφήστε το να στεγνώσει, κάτι που θα πάρει περίπου ένα τέταρτο. Μετά αφαιρέστε το και επωφεληθείτε από τα ευεργετικά του αποτελέσματα.

– Φράουλα:

Το υπέροχο αυτό φρούτο διαθέτει άλφα-υδροξύ σε μεγάλες ποσότητες. Το συγκεκριμένο στοιχείο έχει την ικανότητα να μειώνει το πρήξιμο. Επομένως, πάρτε μερικές φράουλες, κόψτε τις σε φέτες και τοποθετήστε τις κάτω από τα μάτια σας για λίγα λεπτά. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.