10 τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγετε για να έχετε επίπεδη κοιλιά

Φαγητά που πρέπει να αποφεύγετε για να έχετε επίπεδη κοιλιά (1)

Όλες επιθυμούμε να αποκτήσουμε επίπεδη κοιλιά, αλλά ως γνωστόν το κοιλιακό λίπος είναι το πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί.

Υπάρχουν ένα σωρό ασκήσεις για επίπεδη κοιλιά και θαυματουργά smoothie που προκαλούν άμεσο ξεφούσκωμα. Όπως επίσης, λαχταριστές τροφές για επίπεδη κοιλιά, όπως η σοκολάτα, που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε την τέλεια επίπεδη κοιλιά χωρίς να χάνετε σε απόλαυση.

Δείτε λοιπόν 10 τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγετε για να έχετε επίπεδη κοιλιά:

1. Αποφύγετε τα αλκοολούχα ποτά

Φαγητά που πρέπει να αποφεύγετε για να έχετε επίπεδη κοιλιά (2)

Μερικά αλκοολούχα ποτά είναι πλούσια σε θερμίδες, αλλά οι θερμίδες δεν είναι ο κυριότερος παράγοντας στην προκειμένη περίπτωση. Η κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει την όρεξη σας και συγχέει το μέρος του εγκεφάλου σας που είναι υπεύθυνο για το αίσθημα της πληρότητας. Έτσι, ανεξάρτητα το πόσο χορτασμένη είστε, όταν θα πάτε για μια μπύρα συνήθως την συνοδεύετε με κάποιο σνακ, έτσι δεν είναι;

2. Κόψτε τα αναψυκτικά

Φαγητά που πρέπει να αποφεύγετε για να έχετε επίπεδη κοιλιά (3)

Το έχετε ακούσει σίγουρα πολλές φορές, αλλά είναι ακόμα δύσκολο να κόψετε αυτή την συνήθεια. Αν όμως θέλετε πραγματικά να απαλλαγείτε από το κοιλιακό λίπος, θα πρέπει να σταματήσετε να πίνετε αναψυκτικά. Ακόμα και αυτά που έχουν λίγες θερμίδες επιβραδύνουν τον μεταβολισμό και παρακινούν το σώμα σας να συλλέξει λίπος.

3. Μην αγοράζετε τσίχλες

Φαγητά που πρέπει να αποφεύγετε για να έχετε επίπεδη κοιλιά (4)

Όταν μασάτε μια τσίχλα, το μυαλό και το στομάχι σας λαμβάνουν εντολές πως τα προετοιμάζετε για μια εισερχόμενη τροφή. Επιπλέον, τα ούλα προκαλούν την παραγωγή επιπλέον οξέος στο στομάχι, κάτι που οδηγεί στην αίσθηση πείνας.

4. Υιοθετήστε μια διατροφή χαμηλή σε αλάτι

Φαγητά που πρέπει να αποφεύγετε για να έχετε επίπεδη κοιλιά (5)

Να θυμάστε, η ζάχαρη και το αλάτι θα πρέπει να περιορίζονται σε μικρές ποσότητες, ειδικά αν πάσχετε από υψηλή πίεση του αίματος. Τα τρόφιμα που είναι υψηλά σε αλάτι δεν είναι επιβλαβή μόνο για το σώμα σας, αλλά προκαλούν επίσης κατακράτηση υγρών, κάτι που σας εμποδίζει από το να χάσετε αποτελεσματικά λίπος από την κοιλιά.

5. Πείτε αντίο στα fast food

Φαγητά που πρέπει να αποφεύγετε για να έχετε επίπεδη κοιλιά (6)

Δεν είναι μυστικό πως το fast food έχει πάρα πολλές θερμίδες που μπορούν να οδηγήσουν σε ένα σωρό προβλήματα υγείας. Αλλά αν αυτό δεν είναι αρκετά πειστικό για να δώσετε ένα τέλος στην κατανάλωση αυτού του φαγητού, απλά να θυμάστε ότι ευθύνονται για την κοιλιά σας, που θέλετε απεγνωσμένα να απαλλαγείτε.

6. Ξεχάστε την μαγιονέζα

Φαγητά που πρέπει να αποφεύγετε για να έχετε επίπεδη κοιλιά (7)

Αν είστε λάτρης της μαγιονέζας και των σαλατών που βασίζονται σε αυτή, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε πως αυτό το dressing περιέχει τουλάχιστον 80% λίπος. Η καλύτερη επιλογή είναι να αντικαταστήσετε τη μαγιονέζα με πουρέ λαχανικών ή φυσική πάστα ντομάτας.

7. Πείτε όχι στις τηγανιτές πατάτες

Φαγητά που πρέπει να αποφεύγετε για να έχετε επίπεδη κοιλιά (8)

Όσο κι αν αγαπάτε αυτή την τροφή, θα πρέπει να την καταργήσετε όσο πιο σύντομα μπορείτε. Οι τηγανιτές πατάτες, όπως και οποιοδήποτε άλλο τηγανιτό, λειτουργούν ως σφουγγάρι που απορροφά τα κορεσμένα λίπη. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, τα κορεσμένα λίπη μπορεί να επηρεάσουν πραγματικά την εγκεφαλική λειτουργία, έτσι ώστε να μην μπορείτε να σκεφτείτε καθαρά για το πόσο βάρος κερδίζετε αυτή τη στιγμή. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να φάτε μέχρι 30 πατάτες χωρίς να το καταλαβαίνετε.

8. Τέλος το παγωτό

Φαγητά που πρέπει να αποφεύγετε για να έχετε επίπεδη κοιλιά (9)

Αυτό είναι αρκετά προφανές, έτσι δεν είναι; Οι τροφές που είναι πλούσιες σε ζάχαρη αναπόφευκτα μετατρέπονται σε κοιλιακό λίπος – το πιο επιβλαβές λίπος στο σώμα σας.

9. Μην τρώτε τροφές που σας κάνουν να πρήζεστε

Φαγητά που πρέπει να αποφεύγετε για να έχετε επίπεδη κοιλιά (10)

Ακόμη και οι πιο λεπτοί άνθρωποι μπορούν να αποκτήσουν μια ορατή κοιλιά που οφείλεται σε τρόφιμα που προκαλούν εντερικά αέρια ή στομαχικές διαταραχές. Εάν αυτό είναι ένα θέμα που σας ταλαιπωρεί, απλά αποφύγετε τα τρόφιμα αυτά και σκεφτείτε ένα καλό πρόγραμμα γυμναστικής που θα επιταχύνει την πέψη σας.

10. Μην παρασύρεστε από τα «προϊόντα χωρίς ζάχαρη»

Φαγητά που πρέπει να αποφεύγετε για να έχετε επίπεδη κοιλιά (11)

Τα τρόφιμα που περιέχουν υποκατάστατα ζάχαρης όπως οι πολυαλκοόλες, για παράδειγμα, είναι αποτελεσματικές μόνο για τους ανθρώπους με διαβήτη. Αυτά τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη εξακολουθούν να συμβάλλουν στην αύξηση του μεγέθους της κοιλιάς σας.