10 λάθη που καταστρέφουν τo Winged Eyeliner

10 λάθη που καταστρέφουν τo Winged Eyeliner (1)

Η δημιουργία της τέλειας γραμμής eyeliner με το winged εφέ χρειάζεται προσπάθεια και συγκέντρωση.

Πολλές γυναίκες όμως δυσκολεύονται με την εφαρμογή του και το αποτέλεσμα δεν είναι το καλύτερο. Υπάρχουν εύκολοι τρόποι και μυστικά για την εφαρμογή του, ωστόσο ακόμα κι αν τα γνωρίζουμε υπάρχουν λάθη που γίνονται και καταστρέφουν εντελώς το αποτέλεσμα.

Το Bright Side δημιούργησε μια λίστα με τα 10 πιο συνηθισμένα λάθη που καταστρέφουν τo Winged Eyeliner και μας δίνει τη λύση για να τα διορθώσουμε!

Μολύβι που δεν είναι καλά ξυσμένο

10 λάθη που καταστρέφουν τo Winged Eyeliner (2)

Το μολύβι πρέπει να είναι καλά ξυσμένο πριν κάνετε την γραμμή του winged eyeliner. Με αυτό τον τρόπο η ίσια γραμμή στο βλέφαρο θα γίνει πολύ πιο εύκολα και χωρίς μουντζούρες.

Χρωματιστό eyeliner στο κάτω βλέφαρο

10 λάθη που καταστρέφουν τo Winged Eyeliner (3)

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ένα χρωματιστό κάτω βλέφαρο θα κάνει το βλέφαρο σας να δείχνει πιο βαρύ, κάτι που δεν θα σας γοητεύει. Οι ειδικοί συνιστούν να εφαρμόζετε χρωματιστό eyeliner στο κάτω βλέφαρο μόνο όταν πηγαίνετε σε ένα θεματικό πάρτι.

Ασύμμετρα wings

10 λάθη που καταστρέφουν τo Winged Eyeliner (4)

Κάθε γυναίκα έχει κάνει το λάθος να σχεδιάσει τη μια γραμμή πιο παχιά από την άλλη. Στη συνέχεια, προσπαθεί να τα διορθώσει και να τα κάνει ίδια, αλλά το μόνο που καταφέρνει είναι να τα κάνει χειρότερα. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει μια μικρή συμβουλή: Προσπαθήστε να σχεδιάσετε συμμετρικές γραμμές όσο πιο συχνά μπορείτε και σύντομα θα καταφέρετε να το κάνετε με την πρώτη προσπάθεια.

Υγρό eyeliner στο κάτω βλέφαρο

10 λάθη που καταστρέφουν τo Winged Eyeliner (5)

Η υφή του υγρού eyeliner θα το κάνει να τρέξει πολύ γρήγορα κάτω από τα μάτια σας αν το χρησιμοποιήσετε στο κάτω βλέφαρο. Γι’ αυτό και σας συμβουλεύουμε να θυμάστε έναν ακόμη χρυσό κανόνα: το υγρό eyeliner είναι για το πάνω βλέφαρο μόνο – για το κάτω χρησιμοποιήστε μολύβι.

Eyeliner που δεν διαρκεί

10 λάθη που καταστρέφουν τo Winged Eyeliner (6)

Το υγρό eyeliner, όπως αναφέραμε, μπορεί να τρέξει γρήγορα, ειδικά αν υπάρχει υγρασία στα μάτια σας. Για να το αποφύγετε, πάρτε μια μπατονέτα και διορθώστε το ατημέλητο makeup ή απλά επιλέξτε αδιάβροχα eyeliners.

Κενό ανάμεσα στην γραμμή και τις βλεφαρίδες

10 λάθη που καταστρέφουν τo Winged Eyeliner (7)

Αυτή η μικρή λεπτομέρεια μπορεί να καταστρέψει ακόμα και το πιο καλοσχηματισμένο winged eyeliner. Επομένως, φροντίστε να κάνετε πάντα όσο πιο κοντά στην βάση των βλεφαρίδων σας μπορείτε την γραμμή του eyeliner. Το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο και τον χρόνο.

Ατημέλητα wings

10 λάθη που καταστρέφουν τo Winged Eyeliner (8)

Τα υπέροχα winged eyeliner πρέπει να έχουν ξεκάθαρα και ελαφρώς ανοδικά τελειώματα. Άλλες παραλλαγές δεν θα δείχνουν τόσο άψογες και μπορεί να χαλάσουν ακόμα και ένα επαγγελματικό μακιγιάζ.

Τράβηγμα του βλεφάρου

10 λάθη που καταστρέφουν τo Winged Eyeliner (9)

Αν τραβάτε το βλέφαρό σας πολύ όταν εφαρμόζετε το eyeliner, τα wings σας θα καταλήξουν να δείχνουν ανομοιόμορφα όταν το δέρμα επιστρέφει στο κανονικό, και δεν θα φαίνονται τέλεια.

Βάφοντας το εσωτερικό μέρος του κάτω βλεφάρου

10 λάθη που καταστρέφουν τo Winged Eyeliner (10)

Αυτό δείχνει ωραίο μόνο αν έχετε τεράστια μάτια. Αλλιώς, τέτοιου είδους makeup θα κάνει τα μάτια σας να δείχνουν μικρότερα. Είναι κάτι που όλοι οι κορυφαίοι μακιγιέζ είναι εναντίον.

Eyeliner που έχει απλωθεί δίνοντας ένα βαρύ αποτέλεσμα

10 λάθη που καταστρέφουν τo Winged Eyeliner (11)

Το να απλώσετε το eyeliner που εφαρμόσατε στο κάτω βλέφαρο είναι εντάξει, αλλά θα πρέπει να ξέρετε και τα όρια σας. Αν χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο πινέλο, το μόνο που θα επιτύχετε είναι να μοιάζετε με «panda».