7 σούπερ αποτελεσματικές στάσεις της γιόγκα για όμορφο στήθος

7 σούπερ αποτελεσματικές στάσεις της γιόγκα για όμορφο στήθος (1)

Η Yoga έχει γίνει πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα. Πέρα από την χαλάρωση και την ηρεμία που προσφέρει, γυμνάζει και πολλές ομάδες μυών.

Υπάρχουν λοιπόν στάσεις της γιόγκα για όμορφο στήθος, για την βελτίωση της αναπνευστικής ικανότητας, αλλά και για την τόνωση ολόκληρου του σώματος. Καθώς και για την βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος.

Ακολουθώντας συγκεκριμένες ασκήσεις μπορείτε να αυξήσετε τον όγκο οξυγόνου που μπορούν να αποθηκεύσουν οι πνεύμονες σας, να αντιμετωπίσετε πονοκεφάλους και να τονώσετε τους κοιλιακούς σας. Όπως επίσης, υπάρχουν ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να έχετε καλύτερη στάση σώματος και άλλες που θα αυξήσουν την αντοχή σας.

Δείτε λοιπόν τις 7 σούπερ αποτελεσματικές στάσεις της γιόγκα για όμορφο στήθος, καθώς και τον τρόπο που γίνονται.

Η στάση του πολεμιστή

7 σούπερ αποτελεσματικές στάσεις της γιόγκα για όμορφο στήθος (2)

Η Virabhadrasana, η στάση του πολεμιστή, δεν θα σας κάνει μόνο να νιώθετε πιο δυνατή, αλλά θα σας βοηθήσει και να ανοίξετε τον θώρακα σας και να τον κάνετε ελαστικό και ενεργό.

– Αρχικά τοποθετήστε τα πόδια σας σε διάσταση, παράλληλα το ένα με το άλλο.
– Γυρίστε το αριστερό σας πόδι 90 μοίρες αριστερά και το δεξί σας πόδι μέσα. Εκπνεύστε και λυγίστε το αριστερό σας γόνατο.
– Το δεξί σας πόδι πρέπει να παραμένει ίσιο. Σηκώστε τα χέρια σας και βάλτε τα στην ίδια ευθεία με τους ώμους σας. Γυρίστε το κεφάλι σας αριστερά, κοιτώντας τον καρπό του χεριού σας.

Η στάση του τριγώνου

7 σούπερ αποτελεσματικές στάσεις της γιόγκα για όμορφο στήθος (3)

Η Trikonasana, η στάση του τριγώνου, θα απελευθερώσει και θα ενισχύσει τον θώρακα σας, θα τεντώσει τη σπονδυλική στήλη σας και θα βελτιώσει τη ροή του αίματος σας.

– Τοποθετήστε τα πόδια σας σε διάσταση. Γυρίστε το αριστερό 90 μοίρες και το δεξί 15 μοίρες.
– Πιάστε τον αριστερό σας αστράγαλο με το αριστερό σας χέρι (με λίγη εξάσκηση, θα μπορείτε να τοποθετήσετε ανοιχτή την παλάμη σας στο έδαφος) και τεντώστε το δεξί σας χέρι προς τα επάνω δημιουργώντας μια ευθεία γραμμή. Διατηρήστε τα γόνατα και την σπονδυλική σας στήλη επίσης ευθεία.
– Γυρίστε το πρόσωπο σας και δείτε τα δάχτυλα σας. Μετά επαναλάβετε την άσκηση με την άλλη πλευρά.

Η στάση της Κόμπρας

7 σούπερ αποτελεσματικές στάσεις της γιόγκα για όμορφο στήθος (4)

Η Bhujangasana, η στάση της Κόμπρας, θα σας βοηθήσει να αυξήσετε τον όγκο των πνευμόνων σας, να τεντώσετε τους θωρακικούς σας μυς, να ενδυναμώσετε τους κοιλιακούς σας και να βελτιώσετε την στάση σας.

– Ξαπλώστε μπρούμυτα και εισπνεύστε βαθιά. Σιγά σιγά σηκώστε τον κορμό σας και ταυτόχρονα διατηρήστε το κάτω μέρος του σώματος σας στο πάτωμα. Ισορροπήστε στα πόδια και τα χέρια σας.
– Σηκώστε το κεφάλι σας και κοιτάξτε.
– Σιγά σιγά εκπνεύστε και επιστρέψτε στην αρχική σας θέση. Δοκιμάστε να αυξήσετε τον χρόνο που μένετε στην πόζα αυτή σε κάθε επανάληψη.

Η στάση του τόξου

7 σούπερ αποτελεσματικές στάσεις της γιόγκα για όμορφο στήθος (5)

Η Dhanurasana, η στάση του τόξου, συνιστάται σε όλους όσους έχουν πόνους στην πλάτη. Αυτή η άσκηση βοηθά να τεντώσετε το σύνολο της σπονδυλικής στήλης και να διαμορφώσετε όμορφα το στήθος σας. Πρόκειται λοιπόν για μια από τις ιδανικές στάσεις της γιόγκα για όμορφο στήθος.

– Ξαπλώστε μπρούμυτα, εκπνεύστε, λυγίστε τα γόνατα σας και σηκώστε τα πίσω από το κεφάλι σας. Προσπαθήστε να κρατήσετε τους αστραγάλους σας με τα χέρια.
– Τώρα σιγά σιγά εκπνεύστε και πάλι και τραβήξτε τα πόδια και τα χέρια σας προς τα εμπρός όσο περισσότερο μπορείτε. Οι γοφοί και το στήθος σας θα πρέπει να σηκώνονται από το έδαφος και θα πρέπει να ισορροπείτε στο στομάχι σας.
– Προσπαθήστε να μείνετε σε αυτή την θέση για 30 δευτερόλεπτα.

Η στάση της ρόδας

7 σούπερ αποτελεσματικές στάσεις της γιόγκα για όμορφο στήθος (6)

Η Chakrasana, η στάση της ρόδας, βοηθάει να τεντώσετε τον θώρακα σας, την σπονδυλική στήλη και τον λαιμό, απαλύνει την κούραση και θεραπεύει τους πονοκεφάλους.

– Ξαπλώστε ανάσκελα και τοποθετήστε τις πατούσες σας λίγο πιο ανοιχτές από την διάσταση των ώμων σας και τραβήξτε τα προς τον ποπό σας.
– Βάλτε τα χέρια σας πίσω από το κεφάλι με τις παλάμες προς τα κάτω και τα δάχτυλά να δείχνουν προς την πλάτη σας. Εκπνεύστε και σηκώστε το στήθος και τους γοφούς σας όσο πιο ψηλά μπορείτε.
– Δοκιμάστε να ισιώσετε τα χέρια σας εντελώς και μείνετε σε αυτή τη θέση για 30 δευτερόλεπτα.

Κατακόρυφο με στήριξη του κεφαλιού από τα χέρια

7 σούπερ αποτελεσματικές στάσεις της γιόγκα για όμορφο στήθος (7)

Η Salamba Sirsasana, το κατακόρυφο με στήριξη του κεφαλιού από τα χέρια είναι χρήσιμο για τους συνδέσμους και τους μυς της σπονδυλικής στήλης και του θώρακα. Βελτιώνει την αναπνοή και τη ροή του αίματος, αλλά συνιστάται για τους έμπειρους.

– Γονατίστε και τοποθετήστε το μπροστινό μέρος των χεριών σας (μέχρι τον αγκώνα) στο πάτωμα. Δέστε τα δάχτυλά σας μαζί για να σχηματίσετε ένα μπολ, και στη συνέχεια, τοποθετήστε το πάνω μέρος του κεφαλιού σας πάνω στο χαλί, έτσι ώστε το πίσω μέρος του κεφαλιού σας είναι στο μπολ.
– Λυγίστε τα γόνατα σας, εκπνεύστε και σηκώστε τα πόδια σας από το πάτωμα.
– Τεντώστε τα πόδια σας προς τα επάνω και σταθείτε σε αυτή τη στάση για 30 δευτερόλεπτα με 2 λεπτά, ανάλογα με τις ικανότητες σας.

Η στάση της καμήλας

7 σούπερ αποτελεσματικές στάσεις της γιόγκα για όμορφο στήθος (8)

Η Ustrasana, η στάση της καμήλας, είναι αποτελεσματική ενάντια στους πονοκεφάλους. Επίσης, αυξάνει τον όγκο των πνευμόνων σας και ενισχύει τον θώρακα. Είναι επίσης μια από τις πιο αποτελεσματικές στάσεις της γιόγκα για όμορφο στήθος.

– Σταθείτε στα γόνατα σας και ενώστε τα πόδια σας.
– Σιγά σιγά ξαπλώστε προς τα πίσω και τοποθετήστε τα χέρια σας στις φτέρνες. Στη συνέχεια, κυρτώστε την πλάτη σας και τεντώστε τα πλευρά σας. Το κεφάλι σας θα πρέπει να τραβηχτεί προς το πάτωμα.
– Μείνετε σε αυτή τη στάση για 30 δευτερόλεπτα και επιστρέψτε στην αρχική σας θέση.