Οι 16 κορυφαίες τάσεις στα νύχια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2017

Οι 16 κορυφαίες τάσεις στα νύχια για την Άνοιξη 2017 (1)

Κάθε χρόνο, τα νύχια στις πασαρέλες μας εκπλήσσουν και αυτά που παρουσιάστηκαν στις εβδομάδες μόδας για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2017 δεν αποτελούν εξαίρεση. Είναι απίστευτο το πως ένας τόσο μικρός καμβάς μπορεί να προσφερθεί για τόση δημιουργικότητα και πόσο μεγάλη επίπτωση μπορεί να έχει σε ένα ολόκληρο σύνολο. Οι κορυφαίες τάσεις στα νύχια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2017 έχουν να κάνουν με το παιχνίδι με τις προσδοκίες, είτε επιλέγοντας nude μανικιούρ ή δημιουργώντας υπέροχα σχέδια.

Μερικοί από τους nail artists αυτή τη σεζόν κράτησαν τα πράγματα σε διακριτικά επίπεδα, ενώ άλλοι επέλεξαν να δημιουργήσουν πιο έντονα σχέδια, με διακοσμητικά στοιχεία. Επομένως, οι κορυφαίες τάσεις στα νύχια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2017 και τα trends στην τέχνη των νυχιών έχουν σίγουρα κάτι για κάθε γυναίκα. Πριν ξεκινήσετε λοιπόν τον σχεδιασμό, ας δούμε τις κυρίαρχες τάσεις για την περίοδο αυτή.

Κοντά και στρογγυλεμένα: Στις πασαρέλες για την Άνοιξη 2017 είδαμε πολλά κοντά νύχια. Ίσως είναι η αντιπροσώπευση της μετατόπισης του κόσμου της μόδας προς το ανδρόγυνο look ή απλά ένα θέμα εύκολης συντήρησης. Είτε έτσι είτε αλλιώς, τα κοντά νύχια μπορεί να είναι όμορφα. Εξάλλου υπάρχουν ένα σωρό επιλογές χρωμάτων για μανικιούρ σε κοντά νύχια.

Οι 16 κορυφαίες τάσεις στα νύχια για την Άνοιξη 2017 (2)

Οβάλ: Τα οβάλ νύχια είναι πάντα της μόδας, επειδή το σχήμα τους είναι τόσο κομψό όσο και πρακτικό. Είναι αρκετά μακριά έτσι ώστε να δώσουν στις μανικιουρίστ το περιθώριο να δημιουργήσουν υπέροχα σχέδια στα νύχια, αλλά όχι υπερβολικά μακριά ώστε να δείχνουν άσχημα.

Οι 16 κορυφαίες τάσεις στα νύχια για την Άνοιξη 2017 (3)

Αμυγδαλωτά: Οι περισσότεροι nail artists επιλέγουν το φυσικό μήκος νυχιών, αλλά μερικοί το πάνε ακόμη πιο πέρα δημιουργώντας εξωπραγματικά μακριά νύχια. Ωστόσο, ακόμη και με τα υπερβολικά αυτά μήκη νυχιών ο οίκος Libertine διατήρησε το αμυγδαλωτό σχήμα και δεν προτίμησε μια ακραία μορφή στιλέτου.

Οι 16 κορυφαίες τάσεις στα νύχια για την Άνοιξη 2017 (4)

1. Ημιδιάφανα νύχια με δόσεις χρώματος

Οι 16 κορυφαίες τάσεις στα νύχια για την Άνοιξη 2017 (5)

Μια κορυφαία τάση αυτή της εποχής είναι οι δόσεις χρώματος στα «γυμνά» νύχια! Σε πολλά διαφορετικά fashion shows, οι μανικιουρίστ δημιούργησαν εύκολες αλλά με μεγάλη επιρροή τάσεις στα νύχια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2017, στολίζοντας τα με πιτσιλιές βερνικιού.

Στις πασαρέλες των Alice + Olivia και Proenza Schouler, υιοθετήθηκε η φαινομενικά αφηρημένη τάση στο μανικιούρ. Κοιτώντας πιο προσεκτικά στα νύχια των μοντέλων του οίκου Alice + Olivia, οι σκούρες πράσινες αποχρώσεις σχημάτιζαν ουσιαστικά flowy μοτίβα. Αντίθετα στον οίκο Proenza Schouler, τα σχέδια ήταν απλά πραγματικά αφηρημένα σχήματα και γραμμές σε μαύρο χρώμα.

Τα μοντέλα του Emilio de La Morena είχαν απλά βαμμένο το μισό νύχι με ένα baby pink, κρατώντας αυτήν την τάση απλή. Είδαμε κάτι παρόμοιο και στην πασαρέλα του οίκου της Vera Wang, μόνο που αντί για ροζ βερνίκι χρησιμοποιούσαν μαύρο ή λευκό, τοποθετημένο στο κέντρο του νυχιού και τελειωμένο με ένα ματ top coat.

Στον οίκο Novis η πινελιά χρώματος παρουσιάστηκε μέσω ενός ή δυο μικρών τετραγώνων σε χρώματα όπως teal ή royal blue στην κορυφή ή την βάση του νυχιού.

Τέλος, στο Creatures of Comfort, η επαγγελματίας των νυχιών Alicia Torello δημιούργησε ένα χρωματιστό Γαλλικό μανικιούρ σε άβαφα νύχια και πρόσθεσε ένα χρυσό αυτοκόλλητο για να δώσει μια νότα γεωμετρικής αίγλης.

2. Τρισδιάστατα στοιχεία

Οι 16 κορυφαίες τάσεις στα νύχια για την Άνοιξη 2017 (6)

Οι 16 κορυφαίες τάσεις στα νύχια για την Άνοιξη 2017 (7)

Τα νύχια μεγαλώνουν, όχι μόνο σε μήκος, αλλά και σε πάχος χάρη στα εκπληκτικά τρισδιάστατα στοιχεία. Παρουσιάστηκαν μανικιούρ με κοσμήματα, χάντρες, ροζ fuzz και κουτάβια! Βέβαια αυτό δεν είναι ένα από τα trend του 2017 που θα μπορούσε να κάνει κανείς εύκολα!

3. Μανικιούρ με κοσμήματα – Bedazzled Nails

Οι 16 κορυφαίες τάσεις στα νύχια για την Άνοιξη 2017 (8)

Οι περισσότεροι σχεδιαστές φέτος δεν ήθελαν τα νύχια να κλέψουν την παράσταση, αλλά μερικοί έκαναν την εξαίρεση και δεν φοβήθηκαν. Έτσι οι πασαρέλες τους ήταν πολύ glamorous με Bedazzled Nails. Το μυστικό για να κάνεις ένα τόσο πληθωρικό στυλ είναι η ακριβής εφαρμογή κοσμημάτων και μια πολύ ισχυρή κόλλα νυχιών.

Στην πασαρέλα του Philipp Plein, τα bedazzled nails έκαναν αισθητή την παρουσία τους με μικρά χρυσά κοσμήματα να καμουφλάρονται από χρυσό βερνίκι. Ενώ στου οίκου The Blonds, τα νύχια είχαν βαφτεί με μονόχρωμες αποχρώσεις και στη συνέχεια στολίστηκαν με 3 κοσμήματα στο κέντρο του νυχιού.

4. Ριγέ και σχηματισμένα σχέδια

Οι 16 κορυφαίες τάσεις στα νύχια για την Άνοιξη 2017 (9)

Οι 16 κορυφαίες τάσεις στα νύχια για την Άνοιξη 2017 (10)

Είναι ωραίο να μπορείτε να κάνετε οποιοδήποτε σχέδιο σας έρθει στο μυαλό με ένα πινελάκι μανικιούρ. Τα νύχια είναι ένας καμβάς που επιτρέπει την έκφραση της δημιουργικότητας, παρά το μικρό τους μέγεθος. Το να παίξετε με τις γραμμές είναι ένας πολύ ενδιαφέρον τρόπος εκφραστικότητας. Στις πασαρέλες των διάσημων οίκων μόδας είδαμε πολλά όμορφα σχήματα και ριγέ σχέδια. Και αυτή αποδείχθηκε ως μια ακόμη από τις κορυφαίες τάσεις στα νύχια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2017.

Στην πασαρέλα του Christian Siriano είδαμε αυτή την τάση να εκφράζεται με μικρά, υπέροχα μαύρα και άσπρα σχέδια ζωγραφισμένα στην άκρη και τα πλάγια των νυχιών πάνω σε μια teal βάση. Ενώ στου οίκου Betty and Veronica του Rachel Antonoff ήταν πολύ πιο χαριτωμένο, με σχεδιασμένες κόκκινες και ροζ καρδιές από τελείες πάνω σε μια λευκή βάση.

Η επιλογή του ριγέ σχεδίου για την πασαρέλα της Nicole Miller είχε να κάνει με τους σταυρούς σε αντίθετες αποχρώσεις του πράσινου και του κόκκινου, ζωγραφισμένους πάνω σε «γυμνά» νύχια, που είναι μια ακόμη από τις κορυφαίες τάσεις στα νύχια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2017. Επίσης, είδαμε σταυρούς στις πασαρέλες της Michelle Helene. Αλλά οι κόκκινες ρίγες ήταν μικρές και σχεδιασμένες πάνω σε μια ανοιχτή ασημί βάση.

5. Λευκά νύχια

Οι 16 κορυφαίες τάσεις στα νύχια για την Άνοιξη 2017 (11)

Μια από τις πιο εύκολες κορυφαίες τάσεις στα νύχια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2017. Τα εντελώς λευκά νύχια μπορούν να είναι υπέροχα όταν βαφτούν σωστά και συνδυαστούν με όμορφα color-blocked σύνολα. Ωστόσο, το λάθος μοτίβο σε πουκάμισο ή ένα άσχημο σχήμα νυχιών μπορεί να καταλήξει να δείχνει σαν να χρησιμοποιήσατε μπλάνκο για να τα βάψετε!

Στον οίκο Creatures of the Wind, τα τέλεια λευκά βερνίκια είχαν εφαρμοστεί σε νύχια που είχαν σχήμα squoval. Ενώ στου Mulberry, οι nail artists ενάλλασσαν τα λευκά νύχια με μια άλλη από τις κορυφαίες τάσεις στα νύχια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2017, τα nude νύχια.

6. Το κορυφαίο χρώμα επικρατεί

Οι 16 κορυφαίες τάσεις στα νύχια για την Άνοιξη 2017 (12)

Αυτό το στυλ εφαρμογής το είδαμε ελάχιστα στις τάσεις της Άνοιξης / Καλοκαιριού 2017. Το αποτέλεσμα είναι αρκετά εντυπωσιακό, και ευτυχώς εύκολο να επιτευχθεί. Οι nail artists ζωγράφισαν πρώτα ένα χρώμα βάσης και στη συνέχεια το κάλυψαν σχεδόν ολοκληρωτικά με ένα κορυφαίο χρώμα, αφήνοντας μόνο ένα κομμάτι της βάσης να φαίνεται.

Στον οίκο Fyodor Golan, το ολόλευκο χρώμα εφαρμόστηκε πάνω σε μια μπλε βάση δημιουργώντας ένα υπέροχο half moon μανικιούρ. Στον Phillip Lim, το ασημί βερνίκι εφαρμόστηκε στο κέντρο πάνω από λευκό, το οποίο φαινόταν μόνο περιφερειακά.

Στον οίκο Taoray Wang, το δημιουργικό μανικιούρ σχεδιάστηκε από την nail expert Rose Velez-Miggins, η οποία έφτιαξε ένα extreme half moon με λίγο baby blue πάνω σε μπεζ βάση.

7. Nude νύχια

Οι 16 κορυφαίες τάσεις στα νύχια για την Άνοιξη 2017 (13)

Τα nude μανικιούρ είναι και φέτος μια από τις κορυφαίες τάσεις στα νύχια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2017. Πρόκειται για ένα φρέσκο, φυσικό και όλο υγεία μανικιούρ που όμως παραμένει μοναδικό! Παραδοσιακά, είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε τα nude νύχια σε συνδυασμό με μια λευκή γραμμή Γαλλικού.

Η επιλογή για nude νύχια κυριάρχησε στον οίκο Alexander Wang, αλλά υπήρχαν και μερικά παραδείγματα στον Mulberry.

Στον οίκο Tanya Taylor, τα νύχια ήταν nude με twist, όπως διαγώνιες γραμμές με πορτοκαλί, μέντας, φούξια ή κίτρινο που εφαρμόστηκε τόσο στο κάτω μέρος, όσο και κοντά στις άκρες. Κάτι το οποίο είδαμε και στον Rodarte.

8. Υπέροχα twists στο γαλλικό μανικιούρ

Οι 16 κορυφαίες τάσεις στα νύχια για την Άνοιξη 2017 (14)

Οι 16 κορυφαίες τάσεις στα νύχια για την Άνοιξη 2017 (15)

Λίγοι ήταν οι nail artists που ήθελαν να επαναφέρουν το απλό γαλλικό μανικιούρ στις κορυφαίες τάσεις στα νύχια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2017. Αντ’ αυτού, επέλεξαν έξυπνες και μοναδικές πινελιές στο παραδοσιακό στυλ, χρησιμοποιώντας χρώματα που δεν είναι τα κλασσικά του γαλλικού ή παίζοντας με τα σχήματα. Ουσιαστικά δημιούργησαν παραλλαγές στα κλασσικά νύχια με γαλλικό.

Η μανικιουρίστ των διασήμων, Miss Pop ζωγράφισε διαγώνιες άσπρες γραμμές στα μοντέλα της Marissa Webb, δημιουργώντας μια γραφική πινελιά στο κλασσικό γαλλικό μανικιούρ.

Τα γαλλικά μανικιούρ στο show της Rebecca Minkoff ήταν ιδιαίτερα γραφικά, με αποχρώσεις του κόκκινου και του λευκού να εναλλάσσονται ως βασικά χρώματα και γραμμές γαλλικού.

Στην τελετή έναρξης, η nail artist Naomi Yasuda έδωσε στα μοντέλα γραφικές μαύρες άκρες, με κόκκινες, λευκές και κίτρινες λωρίδες που χωρίζουν το γυμνό κάτω μέρος του νυχιού.

9. Απαλά και θηλυκά ροζ

Οι 16 κορυφαίες τάσεις στα νύχια για την Άνοιξη 2017 (16)

Το πιο ρομαντικό από τα trends της Άνοιξης / Καλοκαιριού 2017 είναι σίγουρα τα ροζ νύχια. Είναι απαλά και φωτεινά και αποπνέουν ανοιξιάτικο αέρα.

Στο show της Jill Stuart τα μανικιούρ ήταν γυαλιστερά σε απαλές αποχρώσεις του ροζ. Ενώ στον οίκο Temperley London τα νύχια των μοντέλων είχαν μια γυαλιστερή ροδακινί απόχρωση, που αναδεικνύουν μια πιο καλοκαιρινή αύρα. Στον οίκο Blumarine η επιλογή ήταν ένα φωτεινό και ζεστό ροζ με μια κοριτσίστικη, αλλά και εντυπωσιακή όψη.

10. Ματ μεταλλικές αποχρώσεις

Οι 16 κορυφαίες τάσεις στα νύχια για την Άνοιξη 2017 (17)

Οι 16 κορυφαίες τάσεις στα νύχια για την Άνοιξη 2017 (18)

Αυτή την εποχή οι σχεδιαστές επέλεξαν τα μεταλλικά χρυσά και ασημί νύχια, αλλά αντί να τα αφήσουν να αναδείξουν την λάμψη τους, τους πρόσθεσαν ένα ματ top coat. Αυτό ήταν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα επιλογή, σε αντίθεση με όλα τα γυαλιστερά χρώματα που είδαμε σε μερικά από τα άλλα show.

Στον οίκο Cividini είδαμε χρυσά νύχια με ασημένιες νιφάδες και ματ top coat.

Στην πασαρέλα του Michael Costello τα νύχια βάφτηκαν σε ματ αποχρώσεις του χρυσού, αλλά συνδυάστηκαν και με ένα άλλο nail trend της εποχής, τα περίεργα γαλλικά μανικιούρ. Οι άκρες των νυχιών των μοντέλων είχαν ένα βαθύ burgundy. Επίσης, υπήρχαν ματ ασημί νύχια και στον οίκο Desigual, μαζί με κάποια άλλα σχέδια.

11. Όμπρε νύχια

Οι 16 κορυφαίες τάσεις στα νύχια για την Άνοιξη 2017 (19)

Τα Ombre nails φαίνονται δύσκολα στην δημιουργία, αλλά στην ουσία είναι πολύ απλά αν γνωρίζετε την τεχνική τους. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε ένα σφουγγαράκι με τα χρώματα που επιθυμείτε και να το ταμπονάρετε στο νύχι σας. Το εφέ είναι γρήγορο και αρμονικό. Για να καθαρίσετε εύκολα το βερνίκι τριγύρω από τα νύχια σας απλώστε στα πετσάκια σας ένα καθαρό σελοτέιπ.

Στον οίκο Desigual, ένα από τα σχέδια νυχιών ήταν και το τρικολόρε ombre με φωτεινές αποχρώσεις του ροζ, μπλε και κίτρινου, όπως επίσης και το όμπρε με λευκό και κίτρινο. Στο show του οίκου Naeem Khan, υπήρχε ένα πιο απαλό ombre με nude χρώμα να μεταβαίνει σε ροζ άκρες. Στον οίκο Monse, το χρώμα στη βάση ήταν επίσης nude, αλλά οδηγούσε σε μια ταμπά απόχρωση στην άκρη του νυχιού.

12. Βερνίκι στα πετσάκια

Οι 16 κορυφαίες τάσεις στα νύχια για την Άνοιξη 2017 (20)

Θα πρέπει να είστε προσεκτική με μερικές από τις κορυφαίες τάσεις στα νύχια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2017, διότι αν τις εφαρμόσετε λάθος το αποτέλεσμα θα είναι άκομψο. Ωστόσο, αν το κάνετε σωστά το εφέ θα είναι μοναδικό και στυλάτο.

Η nail artist Tracylee έβαψε με nude βερνίκι τα νύχια του οίκου Rodarte και τα στόλισε με μια λεπτή γραμμή με χρυσό glitter στα πετσάκια. Με απαλά, λαμπερά χρώματα και μια καθαρή πινελιά αυτό το εφέ είναι υπέροχο.

13. Κόκκινα νύχια

Οι 16 κορυφαίες τάσεις στα νύχια για την Άνοιξη 2017 (21)

Η τάση αυτή, τα κόκκινα νύχια, είναι η πιο σαγηνευτική για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2017. Μια πινελιά κόκκινου δημιουργεί πάντα ένα λαμπερό, σαγηνευτικό και παιχνιδιάρικο αποτέλεσμα.

Στον οίκο του Emporio Armani, οι μανικιουρίστ επέλεξαν τις σκούρες και βαθιές αποχρώσεις του κόκκινου, ενώ το βασικό χρώμα που διάλεξε η Julie Kandalec για τα μοντέλα του οίκου the Rag & Bone ήταν το κλασσικό και δροσερό κόκκινο.

Στην πασαρέλα του Leitmotiv, η επιλογή ήταν ένα πιο χαρούμενο πορτοκαλοκόκκινο, που αποπλανεί, αποπνέοντας παράλληλα μια καλοκαιρινή αύρα. Για όλες τις πασαρέλες, η τελική επιλογή ήταν γυαλιστερή και φρέσκια.

Τέλος, στο show της Charlotte Olympia, είδαμε φωτεινά κόκκινα νύχια, αλλά με ένα «γυμνό» half moon στην βάση του νυχιού, δημιουργώντας ένα κόκκινο αντίστροφο μανικιούρ.

14. Burgundy νύχια

Οι 16 κορυφαίες τάσεις στα νύχια για την Άνοιξη 2017 (22)

Ως μια από τις κορυφαίες τάσεις στα νύχια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2017 είδαμε και τα πιο σκούρα, άγρια κόκκινα νύχια, τα burgundy. Το χρώμα αυτό διπλασιάζει τον… κίνδυνο αποπλάνησης που προκαλεί το κόκκινο, προσθέτοντας μια πινελιά μυστηριώδους gothiness.

Ήταν μια τολμηρή επιλογή, τόσο για τους nail artists στον οίκο Monique Lhuillier, όσο και στον οίκο Kate Spade να επιλέξουν ένα τέτοιο χρώμα που φαίνεται τόσο αντίθετο με την εποχή. Αλλά ποιος είπε ότι το καλοκαίρι πρέπει να έχει μόνο παστέλ αποχρώσεις;

15. Το μπλε του μεσονυκτίου

Οι 16 κορυφαίες τάσεις στα νύχια για την Άνοιξη 2017 (23)

Το burgundy δεν ήταν το μόνο gothy χρώμα της Άνοιξης / Καλοκαιριού 2017. Οι μανικιουρίστ σε μερικά από τα show επέλεξαν τις αποχρώσεις του μπλε του μεσονυκτίου, αντιπροσωπεύοντας ίσως τον ουρανό μιας ζεστής καλοκαιρινής βραδιάς.

Στον οίκο DKNY, μια απόχρωση του navy blue στα νύχια μας θύμισε τον ουρανό, αμέσως μετά την δύση του ήλιου.

16. Glossy Nails

Οι 16 κορυφαίες τάσεις στα νύχια για την Άνοιξη 2017 (24)

Είδαμε στρογγυλά και οβάλ νύχια βαμμένα με μονόχρωμες και γυαλιστερές αποχρώσεις του γκρι, πορτοκαλί και της μέντας.

Στο show του Jeremy Scott, τα μοντέλα είχαν φωτεινά χρωματιστά νύχια με μια στάλα ενός αντίθετου χρώματος στο κάτω μέρος του νυχιού.