15+1 κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2017

Κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2017 (1)

Οι κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2017 είναι πολύ ενδιαφέρουσες. Από τα διαφορετικά look που παρουσιάστηκαν στους διαδρόμους του Παρισιού, του Λονδίνου, της Νέας Υόρκης και του Μιλάνου με τα αξεσουάρ και τα χρώματα, όπως επίσης τα prints και τα υλικά, οι τάσεις της μόδας για την Άνοιξη του 2017 είναι σίγουρα αξιοθαύμαστες.

Αλλά αυτό που ήταν πιο ενδιαφέρον στις πασαρέλες της Εβδομάδας Μόδας ήταν οι τάσεις στα παπούτσια, αφού είδαμε πάρα πολλά στυλ και μας έφεραν αναμνήσεις από τις παλιές καλές μέρες. Εξάλλου, δεν είναι και κάτι συνηθισμένο να βλέπουμε τα λογότυπα των σχεδιαστών ως τακούνια στις γόβες μας.

Είναι πολύχρωμες και ενδιαφέρουσες, δημιουργικές και μερικές φορές παραμυθένιες. Όπως οι ανοιχτόχρωμες πράσινες ψηλές μπότες με τακούνι στιλέτο στον οίκο Balenciaga.

Μερικές από τις κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2017 που είδαμε στις πασαρέλες της Εβδομάδας Μόδας είναι οι παρακάτω:

1. Πλατφόρμες

Κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2017 (2)

Μια από τις κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2017 είναι οι πλατφόρμες, οι οποίες προσθέτουν ύψος και είναι πολύ βολικές. Οι πλατφόρμες που θα επικρατήσουν θα είναι τόσο μονόχρωμες, όσο και πολύ ιδιαίτερες και τις είδαμε τόσο σε μπότες, όσο και σε πέδιλα.

Οι διάσημοι οίκοι μόδας που τις προτίμησαν ήταν οι Salvatore Ferragamo, Proenza Schouler, Miu Miu και Erdem.

2. Μικροσκοπικά τακούνια

Κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2017 (3)

Δεν υπάρχει τίποτα πιο σέξι από το να δίνετε μόνο έναν υπαινιγμό του κάτι ιδιαίτερου. Το μικροσκοπικό τακούνι που θα επικρατήσει φέτος την Άνοιξη / Καλοκαίρι είναι το ιδανικό τακούνι που θα σας προσθέσει λίγο ύψος, χωρίς όμως να σας κουράζει, δημιουργώντας έναν αέρα μυστηρίου.

Την συγκεκριμένη τάση την είδαμε στις πασαρέλες της Celine, της Miu Miu και της Dior.

3. Παράξενες φλατ πλατφόρμες

Κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2017 (4)

Είδαμε ήδη πως οι πλατφόρμες θα αποτελέσουν μια από τις κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2017. Τι θα λέγατε όμως για την φλατ τους εκδοχή; Δηλαδή τις πλατφόρμες που έχουν ίσια σόλα, χωρίς τακούνι. Ουσιαστικά διαθέτουν μια παχιά σόλα και χαρίζουν πόντους στο ύψος σας χωρίς να σας κουράζουν. Τις είδαμε να παρουσιάζονται με παράξενα μοτίβα και τρελά διακοσμητικά στοιχεία.

Πρόκειται για μια τάση που παρουσίασαν οι διάσημοι οίκοι Gucci και Balmain. Πιο συγκεκριμένα, ο οίκος Gucci παρουσίασε μια πιο οριεντάλ εκδοχή με δέσιμο στον αστράγαλο, ενώ ο οίκος Balmain μια πιο λαμπερή μεταλλική και με glitter εκδοχή τους.

4. Τακούνι λεπτό στιλέτο

Κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2017 (5)

Οι αντιθέσεις δεν άργησαν να φανούν στις κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2017. Από τα μικροσκοπικά τακούνια στο στιλέτο. Ένα άκρως θηλυκό και σαγηνευτικό είδος παπουτσιού που προσθέτει ύψος στην σιλουέτα σας και αποπνέει μυστήριο. Φορέστε λοιπόν τα ψηλοτάκουνα σας και κλέψτε τις εντυπώσεις.

5. Στρογγυλό τακούνι

Κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2017 (6)

Η τάση των στρογγυλών τακουνιών είχε εμφανιστεί και παλαιότερα και φέτος την Άνοιξη κάνει δυναμικό come back. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο γεωμετρικό σχήμα τακουνιού που θα φορεθεί πολύ αυτή την εποχή. Δοκιμάστε τα και κάντε όλους να μιλούν για εσάς.

6. Παπούτσια με φίρμες

Κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2017 (7)

Οι κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2017 δεν θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν χωρίς τα παπούτσια με φίρμες. Πιο συγκεκριμένα είδαμε παπούτσια με μικροσκοπικά τακούνια και λουράκια «J’ADIOR» στην πασαρέλα της Dior, όπως και πολλές άλλες φίρμες που έβαλαν το όνομα τους στα τακούνια, όπως ο Yves Saint Laurent.

7. Μαροκινά παπούτσια

Κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2017 (8)

Επίσης γνωστά και ως Babouche, υπήρχαν στις πασαρέλες ένα σωρό από αυτά τα φλατ παπούτσια που έφεραν στο μυαλό τη Μέση Ανατολή. Τα είδαμε σε χρωματισμούς color block ή απλό μαύρο στην πασαρέλα του οίκου Narciso Rodriguez, όπως και στους Dior και Haider Ackermann.

Είναι αρκετά όμορφα για να φορεθούν έξω, πολύ άνετα για τις καθημερινές δουλειές σας και θα αποτελέσουν μια από τις κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2017.

8. Καλτσομπότες

Κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2017 (9)

Οι καλτσομπότες θα αποτελέσουν μια από τις κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2017. Πρόκειται για τις κλασσικές εφαρμοστές μπότες, ψηλές ή κοντές που μοιάζουν σα να έχουν φτιαχτεί από κάλτσα ή κάτι τέτοιο. Είναι πολύ άνετες και ζεστές και μπορούν να φορεθούν όλες τις ώρες. Τις είδαμε να παρουσιάζονται στους οίκους Loewe, Fendi και Dolce & Gabbana.

9. Μεταλλικές αποχρώσεις στα παπούτσια

Κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2017 (10)

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που επιλέγουν μεταλλικές αποχρώσεις στα παπούτσια για την βραδινή τους έξοδο και όχι μόνο. Στην εβδομάδα μόδας είδαμε βολάν σε γόβες στιλέτο στον οίκο Yves Saint Laurent και ασημένιες ντίσκο φλατ πλατφόρμες στον οίκο Balmain. Αυτή λοιπόν είναι μια από τις κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2017 που θα κάνει τα σύνολα σας πιο ιδιαίτερα και εντυπωσιακά.

10. Παπούτσια που δένουν στον αστράγαλο

Κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2017 (11)

Φαίνεται πως οι αστράγαλοι αποτελούν το νέο μέρος του σώματος στο οποίο δίνουν έμφαση οι κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2017. Τα παχιά δερμάτινα λουράκια ή τα λουράκια από δέρμα φιδιού, έκαναν αισθητή την παρουσία τους στις πασαρέλες των διάσημων σχεδιαστών. Πολλοί εξ αυτών δημιούργησαν αριστουργήματά με έναν τρόπο που αναδείκνυαν τόσο το πόδι, όσο και το δέρμα που κάλυπτε όμορφα το λεπτότερο μέρος των ποδιών. Άλλες φορές ήταν ογκώδες, άλλες πιο κομψό, αλλά σε τραβούσαν να τα χαζέψεις.

11. Laced up

Κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2017 (12)

Στην εβδομάδα μόδας είχαμε την ευκαιρία να δούμε ένα σωρό από τις κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2017, τα Lace up. Όπου τα παπούτσια είχαν σφιχτά δεσίματα ή αποκάλυπταν ότι κρυβόταν κάτω από τα κορδόνια. Στον οίκο Givenchy είδαμε ενδιαφέροντα σχέδια, κι ενώ γενικά επικρατούσε ένα αθλητικό στυλ παπουτσιών, οι σέξι παρουσιάσεις του Dior ήρθαν για να αλλάξουν τα δεδομένα.

Όσο για τον οίκο Versace, ήταν το athleisure στο μεγαλείο του, με πολλές μοντέρνες επιλογές τακουνιών, τα χρώματα των κορδονιών των μποτών ταίριαζαν με τα χρώματα των ρούχων και των τσαντών τέλεια.

12. Εξώφτερνα παπούτσια

Κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2017 (13)

Είτε ως μέρος των συλλογών με λουράκια στον αστράγαλο που είναι όμορφα και παχιά ή με λεπτά λουράκια που δένονται γύρω από τις λεπτές αυτές περιοχές και είναι γεμάτα χρώμα και μοτίβα, τα εξώφτερνα παπούτσια είναι απολύτως in. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στα mules, αν και θα κάνουν και αυτά αισθητή την εμφάνιση τους.

Ο οίκος Givenchy έδωσε σε αυτή την τάση μια εντελώς καινούργια όψη με τα lace up mules με μικροσκοπικά τακούνια.

13. Δερμάτινα για τον ζεστό καιρό

Κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2017 (14)

Οι έντονες αποχρώσεις αποτελούν άλλη μια από τις κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2017. Παρουσιάστηκαν μέσω των δερμάτινων χειμερινών μποτών που έκαναν αισθητή την εμφάνιση τους στις πασαρέλες της Εβδομάδας Μόδας.

Είδαμε τετράγωνες μύτες στον οίκο Balenciaga και στρογγυλεμένες εκδοχές σε πορτοκαλί αποχρώσεις μέχρι τους αστραγάλους στον οίκο Celine.

14. Παπούτσια με δέρμα φιδιού

Κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2017 (15)

Μια μάλλον από τις πιο ενδιαφέρουσες κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2017 είναι αυτή με το δέρμα φιδιού. Είδαμε μερικές τρελές δημιουργίες στον οίκο Marc Jacobs και μερικά σχέδια που συνδύαζαν το nude δέρμα με το δέρμα φιδιού στον οίκο της Louis Vuitton.

15. Thigh-High Boots

Κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2017 (16)

Οι Thigh-High Boots που αποτέλεσαν κορυφαία τάση για το Φθινόπωρο / Χειμώνα, συνεχίζουν να αποτελούν μια από τις κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2017. Ίσως είναι κάτι αναπάντεχο, αλλά το είδαμε πολύ στις πασαρέλες των διάσημων οίκων μόδας, όπως των Gucci και Balenciaga. Ήταν σέξι και έμοιαζαν σαν δεύτερο δέρμα, όπως αναδεικνύονταν μέσω του λύκρα και του λουστρίνι. Πραγματικά, ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα και πάρα πολύ όμορφη τάση για να περάσει απαρατήρητη.

16. Παπούτσια διακοσμημένα με φιόγκους, φτερά, βολάν και κορδέλες

Κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2017 (17)

Τα μεταλλικά και με βολάν παπούτσια δεν θα ήταν η πρώτη επιλογή για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2017. Ο οίκος του Yves Saint Laurent, όμως, χρησιμοποίησε με πολύ ωραίο τρόπο το εκκεντρικό αυτό στυλ σε ένα απλό στιλέτο που δένει με μαύρο λουράκι στον αστράγαλο και κάνει τα πόδια να δείχνουν εκπληκτικά.

Το βολάν στα παπούτσια παρουσιάστηκε σε πολλές πασαρέλες. Επίσης, είδαμε πολλούς φιόγκους και κορδέλες να στολίζουν τα παπούτσια.