7 μυστικά μακιγιάζ που θα σας αλλάξουν την ζωή

Μυστικά μακιγιάζ που θα σας αλλάξουν την ζωή (1)

Το μακιγιάζ είναι ένα από τα βασικότερα όπλα της γυναικείας ομορφιάς. Μπορεί να κρύψει τις ατέλειες και να τονίσει τα δυνατά χαρακτηριστικά ενός προσώπου.

Ποια είναι όμως αυτά τα 7 μυστικά μακιγιάζ που θα σας αλλάξουν την ζωή; Απλά και συνηθισμένα βήματα που αν γίνουν με τον σωστό τρόπο μπορούν να απογειώσουν το βλέμμα και τα χείλη σας!

Η επαγγελματίας makeup artist Tina, γνωστή στο YouTube και ως MakeupAndArtFreak, μας παρουσιάζει μερικά εκπληκτικά μυστικά μακιγιάζ που θα αλλάξουν τελείως την πρωινή σας ρουτίνα και θα σας κάνουν να δείχνετε πάντα εντυπωσιακή!

1. Ανυψώστε τα μάτια με κλίση προς τα κάτω

Μυστικά μακιγιάζ που θα σας αλλάξουν την ζωή (2)

Ένα από τα καλύτερα μυστικά μακιγιάζ για να ανυψώσετε τα μάτια με κλίση προς τα κάτω είναι αυτό. Σχεδιάστε μια νοητή γραμμή που συνεχίζεται από την εξωτερική γωνία του φρυδιού σας προς την άκρη του προσώπου σας. Στη συνέχεια ζωγραφίστε μια δεύτερη νοητή γραμμή που συνεχίζεται από την γραμμή των κάτω βλεφαρίδων προς τα επάνω. Εκεί που οι δυο νοητές γραμμές συναντιούνται είναι το σημείο προς το οποίο το eyeliner σας θα πρέπει να κάνει την γωνία του. Εφαρμόστε το eyeliner ΜΟΝΟ από το κέντρο της γραμμής των βλεφαρίδων σας προς τα έξω και όχι στο εσωτερικό κομμάτι του ματιού σας.

Τρικ: Ένα ακόμη από τα μυστικά μακιγιάζ που πρέπει να γνωρίζετε είναι πως εφαρμόζοντας λίγη ανοιχτόχρωμη σκιά ματιών κάτω από την εξωτερική γωνία των ματιών σας καλύπτετε τις σκιάσεις.

2. Αποκτήστε άψογη κάλυψη με το makeup

Μυστικά μακιγιάζ που θα σας αλλάξουν την ζωή (3)

Χρησιμοποιήστε αρχικά ένα primer για να κάνετε πιο ματ τα λιπαρά σημεία του προσώπου σας. Απλώστε μια μικρή ποσότητα makeup στο πρόσωπο σας με την βοήθεια ενός σφουγγαριού, εστιάζοντας στην T-zone. Εφαρμόστε concealer στις κηλίδες και τις κοκκινίλες χρησιμοποιώντας ένα πινέλο πάνω από το makeup. Έπειτα, απλώστε με ένα πινέλο μια σταθεροποιητική πούδρα προκειμένου να διατηρήσετε αυτή την άψογη κάλυψη όλη την ημέρα!

3. Καλύψτε τους μαύρους κύκλους

Μυστικά μακιγιάζ που θα σας αλλάξουν την ζωή (4)

Χρησιμοποιήστε ένα primer σκιάς ματιών και απλώστε το ταμποναριστά κάτω από τα μάτια σας με την βοήθεια των δαχτύλων σας. Επίσης, χρησιμοποιήστε ένα concealer που είναι έναν τόνο πιο ανοιχτό από το makeup σας για να φωτίσετε την περιοχή, εφαρμόζοντας το με τα δάχτυλα σας. Στη συνέχεια απλώστε το προς τα έξω με ένα σφουγγάρι και εφαρμόστε απαλά λίγη πούδρα μέσα στην περιοχή με ένα μαλακό πινέλο. Για να ολοκληρώσετε, χρησιμοποιήστε λίγη σκόνη highlighting στα ζυγωματικά ακριβώς κάτω από τους κύκλους.

4. Κάντε τα χείλη σας να δείχνουν πιο γεμάτα

Μυστικά μακιγιάζ που θα σας αλλάξουν την ζωή (5)

Για να κάνετε τα χείλη σας να δείχνουν πιο γεμάτα θα πρέπει να ακολουθήσετε ένα ακόμη από τα μυστικά μακιγιάζ που θα σας αλλάξουν την ζωή. Χρησιμοποιήστε ένα περίγραμμα χειλιών που είναι κοντά στο φυσικό χρώμα των χειλιών σας. Ζωγραφίστε γύρω από τις άκρες του σχήματος των χειλιών σας, πηγαίνοντας ελάχιστα πιο έξω για να τα κάνετε να δείχνουν μεγαλύτερα. Γείρετε το μολύβι ελαφρώς στο πλάι, χρωματίστε μέσα από τη γραμμή και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα πινέλο για να αναμείξετε το μολύβι στα χείλη. Πάρτε μια ελαφρώς πιο σκούρα απόχρωση μολυβιού χειλιών και εφαρμόστε τη μόνο στις εξωτερικές γωνίες για να προσθέσετε κάποιο περίγραμμα και να αυξήσετε την πιο γεμάτη εμφάνιση. Τέλος, πάρτε ένα highlighter και εφαρμόστε το στο τόξο του πάνω χείλους και στο κέντρο του κάτω χείλους. Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο για να βεβαιωθείτε ότι είναι πλήρως απλωμένο το χρώμα στα χείλη.

5. Κάντε τα μάτια σας να δείχνουν μεγαλύτερα

Μυστικά μακιγιάζ που θα σας αλλάξουν την ζωή (6)

Πάρτε μια πιο ανοιχτή απόχρωση σκιάς ματιών και εφαρμόστε τη κάτω από το φρύδι, στις εσωτερικές γωνίες του ματιού και πάνω από το βλέφαρο. Χρησιμοποιήστε μια σκουρότερη, θερμότερη απόχρωση στην πτυχή του βλεφάρου σας. Αυτό θα κάνει το look σας πιο βαθύ και τα μάτια σας να δείχνουν μεγαλύτερα. Εφαρμόστε μια μεσαία απόχρωση ακριβώς πάνω από την πτυχή και ακριβώς κάτω από την κάτω γραμμή των βλεφαρίδων. Τέλος, χρησιμοποιήστε ένα ελαφρύ μπεζ μολύβι eyeliner και εφαρμόστε το στην εσωτερική γραμμή του κάτω βλεφάρου σας. Κατά την εφαρμογή μάσκαρας, επικεντρωθείτε στις εξωτερικές βλεφαρίδες, γυρίζοντας τις ελαφρώς προς τα έξω.

6. Κάντε τις βλεφαρίδες σας να δείχνουν πιο μακριές

Μυστικά μακιγιάζ που θα σας αλλάξουν την ζωή (7)

Ένα από τα μυστικά μακιγιάζ για βλεφαρίδες που δείχνουν πιο μακριές είναι η εφαρμογή ενός σκούρου eyeliner ακριβώς κάτω από την εσωτερική γραμμή των κάτω και των πάνω βλεφαρίδων, εστιάζοντας στις εξωτερικές γωνίες. Για το πρώτο στρώμα, εφαρμόστε την μάσκαρα στις ρίζες των βλεφαρίδων σας και κινήστε το βουρτσάκι δεξιά αριστερά καθώς το πηγαίνετε προς τα πάνω. Για το δεύτερο στρώμα, απλά βουρτσίστε προς τα πάνω ως συνήθως μόνο στις πάνω βλεφαρίδες. Έπειτα, εφαρμόστε ένα τελικό στρώμα ΜΟΝΟ στις άκρες των βλεφαρίδων σας. Για να αποφύγετε τα κομπάκια, πάρτε μια μικρή χτένα και βουρτσίστε τις βλεφαρίδες σας, γυρίζοντας τις προς τα πάνω.

7. Δημιουργήστε το καλύτερο winged eyeliner

Μυστικά μακιγιάζ που θα σας αλλάξουν την ζωή (8)

Χρησιμοποιήστε ένα μολύβι ματιών για να δημιουργήσετε μια βάση για την γραμμή σας, ένα από τα πιο σημαντικά μυστικά μακιγιάζ. Παραμείνετε κοντά στην γραμμή των βλεφαρίδων και διατηρήστε τη λεπτή για να ξεκινήσετε. Στη συνέχεια περάστε πάνω από αυτή τη γραμμή με ένα πινέλο ανάμειξης και απλώστε το απαλά. Όταν φτάσετε στο wing του eyeliner, κρατήστε ένα χαρτί στην εξωτερική γραμμή του ματιού σας και χρησιμοποιήστε το ως οδηγό για να απλώσετε κατά μήκος του το eyeliner. Έπειτα, περάστε πάνω από την γραμμή μια μαύρη σκιά ματιών και απλώστε την προς τα έξω με ένα πινέλο.