Πως να διορθώσετε ένα αποτυχημένο κούρεμα: Do & Don’ts

Πως να διορθώσετε ένα αποτυχημένο κούρεμα: Do & Don'ts

Τα αποτυχημένα κουρέματα είναι αναπόφευκτο να συμβούν κάποια στιγμή στη ζωή μας.

Αν είστε τυχερή, έχετε δοκιμάσει κάποια στην παιδική σας ηλικία και δεν πρόκειται να τα ξαναδοκιμάσετε. Να’ ναι καλά η μητέρα σας που επέλεγε τις κουπ.

Μην ανησυχείτε όμως. Δεν χρειάζεται να υποφέρετε μόνη σας και χωρίς άλλες επιλογές. Μπορεί να χάσατε μισή ώρα κλαίγοντας γι’ αυτό που πάθατε, αλλά οι συμβουλές που ακολουθούν θα σας δώσουν την λύση για το πως να διορθώσετε ένα αποτυχημένο κούρεμα.

Δείτε λοιπόν τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε για να διορθώσετε ένα αποτυχημένο κούρεμα.

DO: Πάρτε βαθιά ανάσα και χαλαρώστε

Το πρώτο μυστικό για να διορθώσετε ένα αποτυχημένο κούρεμα είναι απλό: Μην πανικοβάλλεστε! Μην αφήσετε τον εαυτό σας να καταρρεύσει. Μετά την δημιουργία του αποτυχημένου κουρέματος, αφήστε να περάσουν μερικές μέρες.

Μπορεί εκ πρώτης το κούρεμα που κάνατε να μην ήταν αυτό που θέλετε από την αρχή, αλλά μπορεί να αποτελέσει μια ευκαιρία για να αυτοσχεδιάσετε μια αλλαγή. Παίξτε με τα μαλλιά σας, αλλάξτε το στυλ σας, αγοράστε ένα καινούργιο μπλουζάκι ή φορέστε ένα έντονο κραγιόν και δείτε τι συμβαίνει.

Κι όμως, όσο περίεργο κι αν σας ακούγετε, το κραγιόν μπορεί να αποτελέσει ένα θαυματουργό καλλυντικό.

DON’T: Μην τρελαίνεστε προσπαθώντας να αντισταθμίσετε το λάθος

Το δεύτερο μυστικό είναι να μην κάνετε βεβιασμένες κινήσεις για να καλύψετε το λάθος. Πολλές γυναίκες πανικοβάλλονται και προκειμένου να διορθώσουν το αποτυχημένο κούρεμα τους καταφεύγουν στα extensions ή αλλάζουν απόχρωση στα μαλλιά τους. Αλλά αυτό που τελικά πετυχαίνουν είναι να καταπονούν τα μαλλιά τους περισσότερο απ’ ότι χρειάζεται.

DO: Κάντε προσεκτικά μικρές διορθώσεις με το ψαλίδι

Το τρίτο μυστικό για να διορθώσετε ένα αποτυχημένο κούρεμα είναι να κάνετε τακτικές επισκέψεις στο κομμωτήριο. Βάλτε έναν στόχο και προσπαθήστε να οδηγηθείτε σε αυτόν με μικρές διορθώσεις και τριμάρισμα. Το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

DON’T: Μην αρχίσετε να παίρνετε σβάρνα τα κομμωτήρια

Το τέταρτο μυστικό είναι να αποφύγετε να δοκιμάσετε διαφορετικούς κομμωτές. Αυτό είναι άλλο ένα σημαντικό κομμάτι που θα πρέπει να θυμάστε: Μην πηγαίνετε από τον ένα στον άλλο κομμωτή.

Πρώτ’ απ’ όλα, είναι εξουθενωτικό και μπορεί να καταστρέψει ακόμη περισσότερο το στυλ σας.

Τώρα ξέρετε πως να διορθώσετε ένα αποτυχημένο κούρεμα

Το να ανακαλύψετε πως να διορθώσετε ένα αποτυχημένο κούρεμα δεν είναι θέμα ζωής ή θανάτου. Να θυμάστε πως είναι μαλλιά και θα μακρύνουν ξανά. Εξάλλου υπάρχουν τρόποι για να κάνετε τα μαλλιά σας να μακρύνουν γρηγορότερα. Εν τω μεταξύ, η σωστή υγεία και φροντίδα των μαλλιών σας είναι υψίστης σημασίας. Διατηρήστε τις τούφες σας σε άριστη κατάσταση και οποιοδήποτε ύφος (ακόμη και αν δεν είναι αυτό που θέλατε) θα δείχνει καλύτερο.