Απλά μυστικά για να επιλέξετε τα σωστά παπούτσια

Μυστικά για να επιλέξετε τα σωστά παπούτσια (1)

Η επιλογή του σωστού παπουτσιού έχει να κάνει πρώτα απ’ όλα με την ποιότητα και στη συνέχεια με την εμφάνιση του. Γεγονός που κάνει την σωστή επιλογή μια λιγάκι δύσκολη υπόθεση.

Πρώτα απ’ όλα καλό θα ήταν να ξέρετε τι ψάχνετε πριν μπείτε σε ένα κατάστημα με παπούτσια. Με αυτό τον τρόπο θα αποτρέψετε την άσκοπη αγορά κάποιου υποδήματος λόγω της εμφάνισης του και μόνο.

Για να μπορέσετε λοιπόν να έχετε σωστή κρίση, θα πρέπει να γνωρίζετε κάποια απλά μυστικά για να επιλέξετε τα σωστά παπούτσια. Ποια είναι αυτά;

Δείτε τη λίστα που ακολουθεί και γίνετε ειδικός στην επιλογή του σωστού νούμερου παπουτσιού που θα είναι άνετο και βολικό όλο το 24ωρο!

Τι να λαμβάνετε υπόψιν σας όταν αγοράζετε παπούτσια

1. Είναι καλύτερο να δοκιμάζετε καινούργια παπούτσια το απόγευμα

Τα πόδια μας είναι συνήθως λίγο πρησμένα καθώς πλησιάζει το τέλος της ημέρας, γεγονός που σημαίνει πως όταν ένα ζευγάρι παπουτσιών είναι τέλειο το πρωί, το βράδυ θα μας στενεύει. Για να αποφύγετε λοιπόν αυτό το πρόβλημα, ένα από τα βασικά μυστικά για να επιλέξετε τα σωστά παπούτσια είναι να σας είναι άνετα καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

2. Αρχικά δοκιμάστε τα παπούτσια με το χέρι τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά

Η εσωτερική επιφάνεια του παπουτσιού θα πρέπει να είναι απαλή και να μην έχει σκληρά σημεία. Επίσης, η εσωτερική σόλα τους θα πρέπει να είναι εύκαμπτη και εύκολη στην αφαίρεση της.

Πολύ σημαντικό είναι επίσης να σιγουρευτείτε πως τόσο η μύτη, όσο και η φτέρνα του παπουτσιού διατηρεί το σχήμα της. Επομένως, όταν διαλέξετε το παπούτσι που σας ενδιαφέρει, δοκιμάστε να το συμπιέσετε. Η παραμόρφωση που του έχετε δημιουργήσει δεν θα πρέπει να παραμένει. Το παπούτσι θα πρέπει να επιστρέφει στην αρχική του μορφή και η φτέρνα πρέπει να είναι άκαμπτη. Διότι μια μαλακή φτέρνα μπορεί να παραμορφωθεί γρήγορα, γεγονός που θα σας δημιουργήσει πολλές ενοχλήσεις όταν περπατάτε.

Μυστικά για να επιλέξετε τα σωστά παπούτσια (2)

Τέλος, ένα ακόμη από τα πιο σημαντικά μυστικά για να επιλέξετε τα σωστά παπούτσια είναι η ευλυγισία της σόλας. Πιάστε λοιπόν το παπούτσι με το χέρι σας και προσπαθήστε να λυγίσετε την μύτη του με το άλλο. Μια σόλα που δεν είναι αρκετά ευλύγιστη εμποδίζει τις αρθρώσεις των ποδιών να μετακινούνται κανονικά. Αυτό μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στο βάδισμα, να σας κάνει να κουράζεστε γρήγορα και να αυξήσει την κατανάλωση ενέργειας του σώματος σας.

3. Όταν αγοράζετε νέα παπούτσια δώστε μεγάλη βάση στο πόσο σταθερά είναι

Για παράδειγμα, όταν δοκιμάζετε ψηλοτάκουνα, εφαρμόστε λίγη πίεση στη μέση του ποδιού σας. Μερικές φορές αυτή η πίεση μπορεί να οδηγήσει το τακούνι στο να γλιστρήσει προς τα πίσω, δίνοντας σας ένα σημάδι που δεν πρέπει να παραβλέψετε. Αν το τακούνι κινείται προς τα πίσω δεν αξίζει να το αγοράσετε. Εκτός βέβαια αν είστε προετοιμασμένη να αντιμετωπίσετε το μη σταθερό βάδισμα με ταλαντευόμενο βηματισμό και συνεχή απώλεια ισορροπίας.

4. Μην αγοράζετε παπούτσια που σας στενεύουν με την ελπίδα ότι θα καταφέρετε να τα φορέσετε

Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά μυστικά για να επιλέξετε τα σωστά παπούτσια. Αν το παπούτσι σας στενεύει και πιστεύετε πως θα ανοίξει και θα σας κάνει αργότερα, ξεχάστε το. Είτε θα καταλήξετε να μην τα φοράτε ποτέ ή θα αντιμετωπίσετε τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει. Η κυκλοφορία του αίματος στα πόδια σας δεν θα είναι σωστή και θα προκληθούν μυικές δυσλειτουργίες. Και τέλος, τέτοια παπούτσια έχουν τη τάση να χάνουν σύντομα την όμορφη εμφάνιση τους.

Ένα από τα απλά μυστικά για να επιλέξετε τα σωστά παπούτσια, το οποίο θα δώσει λύση στο παραπάνω πρόβλημα είναι το εξής. Φορέστε τις κάλτσες σας και πατήστε σε ένα κομμάτι χαρτόνι. Με την βοήθεια ενός στυλό ή μολυβιού, κάντε το περίγραμμα του ποδιού σας. Κόψτε το και πάρτε αυτό το πατρόν μαζί σας στο κατάστημα. Πριν δοκιμάσετε τα παπούτσια, βάλτε το πατρόν μέσα τους και απλώστε το σωστά. Αν το πατρόν κάμπτεται στις άκρες, τότε το παπούτσι δεν σας κάνει.

5. Περπατήστε μερικά βήματα σε μια στερεή επιφάνεια όταν δοκιμάζετε τα καινούργια σας παπούτσια

Τα μαλακά χαλιά μπορεί να κάνουν οποιοδήποτε παπούτσι να δείχνει πιο άνετο απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα. Επομένως, προκειμένου να έχετε καλύτερη αίσθηση του παπουτσιού όταν περπατάτε, κάντε το σε ένα γυμνό πάτωμα και όχι πάνω στο χαλί του καταστήματος. Ειδικά όταν πρόκειται για ένα ψηλό τακούνι.

6. Το μέγιστο τακούνι πρέπει να είναι 9,5 εκατοστά

Μυστικά για να επιλέξετε τα σωστά παπούτσια (3)

Όταν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα ψηλοτάκουνο, θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας πως το μέγιστο ύψος του τακουνιού θα πρέπει να είναι 9,5 πόντους. Η αποδεκτή απόσταση μεταξύ της σόλας και του τακουνιού δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 3 εκατοστά. Κι αυτό διότι όσο μικρότερη είναι η απόσταση, τόσο λιγότερο σταθερά γίνονται τα παπούτσια, με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο βάρος να μεταφέρεται στα δάκτυλα.

Πως να επιλέξετε το σωστό νούμερο παπουτσιού

1. Πρέπει να επιλέγετε το νούμερο των καινούργιων παπουτσιών βασισμένη στο μεγαλύτερο πόδι σας

Ακόμη κι αν δεν το γνωρίζατε ή σας φαίνεται περίεργο, πολλοί άνθρωποι έχουν ένα πόδι λίγο μεγαλύτερο. Επομένως, ένα από τα μυστικά για να επιλέξετε τα σωστά παπούτσια είναι να τα δοκιμάζετε στο μεγαλύτερο πόδι σας. Επίσης, θα πρέπει να δοκιμάζετε πολλά διαφορετικά μεγέθη στα παπούτσια για να καταλήξετε σε αυτό που κάθεται καλύτερα και είναι άνετο και στα δυο σας πόδια.

2. Είναι πολύ σημαντικό να μην γλιστράει μπροστά το πόδι σας μέσα στο παπούτσι, όταν δοκιμάζετε τακούνια

Με την πάροδο του χρόνου, τα παπούτσια ανοίγουν με αποτέλεσμα να γλιστράει ακόμα περισσότερο το πόδι προς τα εμπρός. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στο σπάσιμο του τακουνιού.

3. Πως να επιλέξετε σωστά τα παπούτσια με επένδυση γούνας

Αν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα ζευγάρι παπουτσιών που έχει επένδυση γούνας θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας πως η γούνα θα χάσει όγκο με την πάροδο του χρόνου, δημιουργώντας έτσι μεγαλύτερο χώρο στο παπούτσι.

4. Η σωστή επιλογή σουέτ παπουτσιών

Τα σουέτ παπούτσια ανοίγουν πολύ εύκολα. Άρα όταν τα δοκιμάσετε σε κάποιο κατάστημα θα πρέπει να σας κάνουν, αλλά να είναι ελαφρώς σφιχτά. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να έχουν το κατάλληλο κενό από το μεγάλο σας δάχτυλο (περίπου 1-2 εκατοστά).