Πως να απαλλαγείτε από την μαυρίλα ανάμεσα στα μπούτια

Μαυρίλα ανάμεσα στα μπούτια

Η μαυρίλα ανάμεσα στα μπούτια αποτελεί ένα πολύ ενοχλητικό και αντιαισθητικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες; Πως όμως μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτό;

Υπάρχουν ένα σωρό διαφορετικοί φυσικοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε την μαυρίλα ανάμεσα στα μπούτια. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που εμφανίζεται περισσότερο σε ανθρώπους με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα και λιγότερο σε όσους έχουν σκούρα.

Πριν όμως προχωρήσουμε στον τρόπο αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος που βασανίζει τον κόσμο και ιδιαίτερα την περίοδο του καλοκαιριού, καλό θα είναι να μάθετε τους λόγους που ευθύνονται για την δημιουργία του.

Πως δημιουργείται η μαυρίλα ανάμεσα στα μπούτια;

1. Το φαινόμενο αυτό είναι πολύ σύνηθες στους παχύσαρκους ανθρώπους, αλλά όχι μόνο. Τα μπούτια τείνουν να τρίβονται μεταξύ τους ή να ιδρώνουν υπερβολικά όταν περπατάτε ή ασκείστε. Αυτό δημιουργεί πολλές φορές και σύγκαμα. Για να το αποφύγετε δοκιμάστε να εφαρμόσετε λίγο ταλκ σε εκείνη την περιοχή. Αυτό θα μειώσει την τριβή και την πιθανότητα να δημιουργηθεί μαυρίλα ανάμεσα στα μπούτια. Ειδικά την εποχή του καλοκαιριού που τα μπούτια είναι πιο εκτεθειμένα λόγω θάλασσας, των σορτς και των φουστών το πρόβλημα αυτό είναι πιο συχνό.

2. Μια άλλη βασική αιτία που μπορεί να δημιουργήσει τη μαυρίλα ανάμεσα στα μπούτια σας είναι τα εσώρουχα ή τα παντελόνια σας.

3. Επίσης, μπορεί να οφείλεται στα προϊόντα αποτρίχωσης που χρησιμοποιείτε.

4. Τέλος, μερικοί ακόμη λόγοι για την δημιουργία της μαυρίλας ανάμεσα στα μπούτια σας είναι: η έκθεση σε επιβλαβείς υπεριώδεις ακτίνες UV, η χρήση χημικών εμπλουτισμένων προϊόντων, οι ανεπιθύμητες ενέργειες ορισμένων φαρμάκων, η ορμονική ανισορροπία, το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS) ή ο διαβήτης.

Ποιες είναι οι φυσικές θεραπείες για την αντιμετώπιση της μαυρίλας ανάμεσα στα μπούτια;

1. Αλόη

Η αλόη αποτελεί ένα πολύ ευεργετικό φυσικό συστατικό. Έχει θρεπτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενώ μπορεί να αποκαταστήσει το δέρμα και να το αναζωογονήσει. Μπορεί επίσης να απαλύνει τον αποχρωματισμό, να «ξεθωριάσει» τα σκουρόχρωμα δέρματα και να επαναφέρει το αρχικό χρώμα της επιδερμίδας.

Απλώστε το καθαρό τζελ της αλόης απευθείας από το φύλλο και κάντε μασάζ πάνω στη μαυρίλα ανάμεσα στα μπούτια σας. Αφήστε το τζελ να σταθεί για 20 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύντε το με ζεστό νερό. Επαναλάβετε τη διαδικασία μία ή δύο φορές την ημέρα για να έχετε γρήγορα αποτελέσματα.

Εναλλακτικά, αναμείξτε λίγες σταγόνες αμυγδαλέλαιου σε 2 κουταλιές της σούπας τζελ αλόης. Απλώστε το μείγμα ανάμεσα στα μπούτια σας και κάντε απαλό μασάζ μέχρι να απορροφηθεί από το δέρμα σας. Περιμένετε 15 λεπτά και στην συνέχεια ρίξτε άφθονο νερό στο δέρμα σας. Μπορείτε να κάνετε αυτή την μάσκα 2 φορές την ημέρα.

2. Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα μπορεί επίσης να βελτιώσει την μαυρίλα ανάμεσα στα μπούτια σας. Λειτουργεί ως απολεπιστικό που απομακρύνει το κατεστραμμένο από τον ήλιο δέρμα το οποίο έχει σκουρύνει.

Αναμείξτε λοιπόν 1 κουταλιά της σούπας από μαγειρική σόδα με μια κουταλιά της σούπας γάλα ή νερό για να φτιάξετε μια ομοιόμορφη πάστα. Προσθέστε λίγο μέλι και ανακατέψτε καλά το μείγμα. Εφαρμόστε το ανάμεσα στα μπούτια σας και τρίψτε το απαλά με κυκλικές κινήσεις για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό και επαναλάβετε μέρα παρά μέρα.

3. Αγγούρια

Η φυσική λευκαντική ιδιότητα των αγγουριών μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε πιο ανοιχτόχρωμο το εσωτερικό των σκούρων μηρών σας.

Επιπλέον, τα αγγούρια διαθέτουν διάφορα συστατικά που βοηθούν στην επιδιόρθωση των κυττάρων του δέρματος και την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του. Η καταπραϋντική τους φύση ταιριάζει σε όλους τους τύπους δέρματος.

Τρίψτε απαλά μερικές φέτες αγγουριού ή τον χυμό του στο εσωτερικό των μπουτιών σας για 10 λεπτά. Περιμένετε άλλα 5 λεπτά και στη συνέχεια ρίξτε νερό. Επαναλάβετε την διαδικασία μια με δυο φορές την ημέρα.

Εναλλακτικά, αναμείξτε ίσες ποσότητες χυμού αγγουριού και χυμού λεμονιού. Έπειτα ρίξτε τα μέσα σε μια μικρή ποσότητα σκόνης κουρκουμά και σανταλόξυλου και εφαρμόστε το στους μηρούς σας για 20 λεπτά. Ξεπλυθείτε με χλιαρό νερό και επαναλάβετε την διαδικασία μία φορά την ημέρα.

4. Βρώμη

Προκειμένου να απομακρύνετε την μαυρίλα ανάμεσα στα μπούτια σας, η τακτική απολέπιση και απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων είναι απαραίτητη. Η βρώμη αποτελεί ένα από τα καλύτερα φυσικά συστατικά για απολέπιση. Χρησιμοποιώντας την όχι μόνο θα διώξετε την μαυρίλα, αλλά θα αποκτήσετε απαλό και βελούδινο δέρμα.

Αναμείξτε 2 κουταλιές της σούπας βρώμη και αρκετό χυμό ντομάτα για να δημιουργήσετε μια παχιά πάστα. Εφαρμόστε την ανάμεσα στα μπούτια σας, αφήστε τη να σταθεί για 20 λεπτά και τρίψτε την απαλά χρησιμοποιώντας λίγο νερό για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα. Τέλος, ξεπλυθείτε με κρύο νερό και επαναλάβετε την διαδικασία 2-3 φορές την εβδομάδα.

Μια άλλη επιλογή είναι να αναμείξτε μερικές σταγόνες λεμονιού με μια πρέζα κουρκουμά σε ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη βρώμης. Η συγκεκριμένη μάσκα χρησιμοποιείται όπως και η προηγούμενη.

5. Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς έχει την ικανότητα να αναστέλλει την παραγωγή μελανίνης, κι έτσι αποτελεί ένα πολύ ευεργετικό φυσικό συστατικό για την αντιμετώπιση της διχρωμίας του δέρματος και την διατήρηση ενός ομοιόμορφου τόνου.

Αναμείξτε λίγη σκόνη κουρκουμά με ένα κουταλάκι του γλυκού κρέμα γάλακτος και τρίψτε με αυτό το μείγμα το εσωτερικό των μπουτιών σας. Αφήστε το να στεγνώσει και ξεπλύντε το με χλιαρό νερό. Χρησιμοποιήστε τη μάσκα αυτή μια φορά την ημέρα.

Μια λίγο διαφοροποιημένη μάσκα με κουρκουμά σε μορφή πάστας είναι αυτή που αποτελείται από 1-2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη κουρκουμά με αρκετό χυμό πορτοκαλιού. Εφαρμόστε τη στη μαυρίλα ανάμεσα στα μπούτια σας και αφήστε τη να δράσει για 15-20 λεπτά. Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό για να την αφαιρέσετε και κάντε την μία φορά την ημέρα.

6. Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε Βιταμίνη Ε, η οποία λευκαίνει τον τόνο του δέρματος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο αμύγδαλα όσο και αμυγδαλέλαιο για να επιτύχετε έναν ομοιόμορφο τόνο και αν διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές.

Προετοιμάστε την πάστα αναμειγνύοντας 1-2 κουταλιές της σούπας σκόνης αμυγδάλου και 1 κουταλιά της σούπας σκόνη γάλατος και μέλι. Στη συνέχεια, εφαρμόστε την πάστα στα σκούρα σημεία, αφήστε τη να στεγνώσει και τρίψτε τη με νωπά χέρια κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Ξεπλυθείτε με άφθονο κρύο νερό και κάντε την 2-4 φορές την εβδομάδα.

Επίσης, μπορείτε να βυθίσετε μερικά αμύγδαλα σε νερό και να τα αφήσετε όλη τη νύχτα. Το επόμενο πρωί, αλέστε τα αμύγδαλα για να δημιουργήσετε μια πάστα. Προσθέστε λίγο μέλι στην πάστα και εφαρμόστε τη στα μπούτια σας. Αφήστε τη να δράσει για 10-15 λεπτά και έπειτα τρίψτε το scrub απαλά με νωπά χέρια. Ξεπλύντε το με άφθονο κρύο νερό και κάντε την μάσκα μια ή δυο φορές την εβδομάδα.

Ή δοκιμάστε να κάνετε μασάζ στα μπούτια σας με ζεστό αμυγδαλέλαιο για περίπου 5 λεπτά καθημερινά πριν κοιμηθείτε.

7. Έλαιο καρύδας

Το έλαιο καρύδας είναι επίσης ένα πολύ καλό φυσικό λευκαντικό συστατικό και αναζωογονητικό του δέρματος. Έχει αντιοξειδωτικές και ενυδατικές ιδιότητες, οι οποίες βοηθούν την επιδερμίδα σας να παραμένει απαλή και νεανική.

Αναμείξτε 3 κουταλιές της σούπας έλαιο καρύδας και 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού. Απλώστε το διάλυμα στο εσωτερικό των μπουτιών σας και κάντε απαλό μασάζ για 10-15 λεπτά. Περιμένετε άλλα 5 λεπτά και έπειτα ξεπλύντε το με άφθονο ζεστό νερό. Χρησιμοποιήστε αυτή την θεραπεία μέρα παρά μέρα.

8. Φλούδες πορτοκαλιού

Οι φλούδες πορτοκαλιού περιέχουν βιταμίνη C η οποία λειτουργεί ως φυσικό λευκαντικό. Περιέχουν επίσης ιδιότητες απολέπισης που βοηθούν να απαλλαγείτε από νεκρά κύτταρα του δέρματος.

Τοποθετήστε 1 κούπα με φλούδες πορτοκαλιού στον ήλιο για μερικές μέρες ώστε να ξεραθούν. Μετά αλέστε τις μέχρι να γίνουν σκόνη και τοποθετήστε σε ένα μπολ 2 κουταλάκια του γλυκού από την σκόνη, προσθέτοντας αρκετό ροδόνερο μέχρι να πάρετε μια παχιά πάστα. Αναμείξτε και λίγο μέλι και η μάσκα σας είναι έτοιμη. Εφαρμόστε τη στο εσωτερικό των μηρών σας και περιμένετε 15-20 λεπτά για να δράσει. Απαλά τρίψτε το scrub με βρεγμένα χέρια και ξεπλυθείτε με κρύο νερό. Επαναλάβετε την διαδικασία 2-3 φορές την εβδομάδα.

9. Λεμόνι

Η όξινη ιδιότητα του λεμονιού λειτουργεί ως φυσικός λευκαντικός παράγοντας για το σκούρο δέρμα. Η υψηλή περιεκτικότητα του σε βιταμίνη C ενθαρρύνει επίσης την ανάπτυξη νέων κυττάρων και είναι πολύ καλή για την επιδερμίδα σας.

Εφαρμόστε χυμό λεμονιού στην μαυρίλα ανάμεσα στα μπούτια σας με ένα βαμβάκι. Αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά και ξεπλύντε το με κρύο νερό. Επαναλάβετε την θεραπεία 2-3 φορές την εβδομάδα. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως αν έχετε ευαίσθητο δέρμα είναι καλύτερα να διαλύσετε τον χυμό λεμονιού με νερό.

Εναλλακτικά, αναμείξτε 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά της σούπας γλυκερίνη. Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού ροδόνερο και αναμείξτε καλά. Εφαρμόστε αυτό το μείγμα στο εσωτερικό των μπουτιών σας και κοιμηθείτε. Αφήστε το μείγμα να δράσει κατά την διάρκεια της νύχτας και το επόμενο πρωί ξεπλύντε το με άφθονο ζεστό νερό. Κάντε αυτή την διαδικασία 1 φορά την ημέρα.

Προσοχή, επειδή το λεμόνι μπορεί να ξεράνει την επιδερμίδα σας, εφαρμόστε την ενυδατική σας κρέμα μετά την συγκεκριμένη θεραπεία.

Επίσης, αποφύγετε την εφαρμογή του λεμονιού σε περιοχές που έχετε πρόσφατα αποτριχώσει με κερί, ξυράφι ή υπάρχουν κοψίματα.

10. Γιαούρτι

Γιαούρτι είναι ένας πολύ ήπιος λευκαντικός παράγοντας που μπορεί να ελαφρύνει το χρώμα του εσωτερικού των μηρών σας, χάρη στο γαλακτικό του οξύ. Επιπλέον, η περιεκτικότητά του σε ψευδάργυρο καταπολεμά το ηλιακό έγκαυμα.

Τρίψτε απαλά το γιαούρτι ανάμεσα στα μπούτια σας. Αφήστε το για 10 έως 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε το με χλιαρό νερό. Χρησιμοποιήστε αυτή την απλή θεραπεία μία φορά την ημέρα.

Επιπλέον μυστικά:

– Χρησιμοποιήστε ένα σαπούνι χωρίς χημικά συστατικά και ένα απαλό σφουγγάρι για να πλύνετε την περιοχή ανάμεσα στα μπούτια σας.

– Φροντίστε σωστά την επιδερμίδα σας, ειδικά στο εσωτερικό των μηρών κάνοντας συστηματικό πλύσιμο και απολέπιση για να αποφύγετε την συσσώρευση βρωμιάς και νεκρών κυττάρων.

– Μην ξεχνάτε να βάζετε αρκετή ενυδατική κρέμα ανάμεσα στα μπούτια σας.

– Φροντίστε να καταναλώνετε πολλά φρέσκα φρούτα και λαχανικά για να προσφέρετε στο δέρμα σας τα σωστά θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται.

– Καταπολεμήστε την παχυσαρκία, διότι η τριβή που μπορεί να προκληθεί ανάμεσα στα μπούτια σας λόγω βάρους μπορεί να προκαλέσει μαυρίλα του δέρματος.

– Αποφύγετε την αφυδάτωση πίνοντας αρκετό νερό καθημερινά.

– Φροντίστε να φοράτε άνετα ρούχα από υλικά που αναπνέουν για να αποφύγετε τον ερεθισμό του δέρματος.

– Αποφύγετε να φοράτε σκληρά jean που μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα με την τριβή του υφάσματος στα μπούτια σας.

– Περιορίστε το ξύρισμα όσο μπορείτε διότι μετά από κάποιο χρονικό διάστημα δημιουργεί μαυρίλα ανάμεσα στα μπούτια.

– Προστατεύστε τους μηρούς σας από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου φορώντας αντιηλιακό καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.