10 μυστικά για να γλυτώσετε το καθημερινό λούσιμο

10 μυστικά για να γλυτώσετε το καθημερινό λούσιμο (1)

Το συνεχές και καθημερινό λούσιμο κάνει περισσότερο κακό παρά καλό στα μαλλιά σας. Παν μέτρον άριστον!

Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να λούζεστε μόνο όταν είναι αναγκαίο. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να μάθετε τα μυστικά για να γλυτώσετε το καθημερινό λούσιμο, αλλά να έχετε πάντα όμορφα και περιποιημένα μαλλιά.

Ποια είναι αυτά τα μυστικά;

Δείτε τη λίστα που ακολουθεί και ανακαλύψτε όλα τα λάθη που κάνετε στην καθημερινή περιποίηση των μαλλιών σας και δεν τα γνωρίζετε και διορθώστε τα!

Λουστείτε με τον σωστό τρόπο

10 μυστικά για να γλυτώσετε το καθημερινό λούσιμο (2)

Καταρχήν το βασικότερο απ΄όλα τα μυστικά για να γλυτώσετε την καθημερινή διαδικασία είναι ο σωστός τρόπος στο λούσιμο των μαλλιών. Αυτό σημαίνει πως δεν θα πρέπει να τρίβετε πολύ το τριχωτό της κεφαλής σας, αλλά να κάνετε απαλό μασάζ με τα ακροδάχτυλα σας καθώς βάζετε το σαμπουάν στα μαλλιά σας. Δεν θα πρέπει να βάζετε ποτέ το μαλακτικό στις ρίζες των μαλλιών σας και να έχετε στραγγίξει τα μαλλιά σας πριν το απλώσετε. Τέλος, χρησιμοποιήστε ένα βαμβακερό μπλουζάκι για να τα τυλίξετε, γιατί η πετσέτα κάνει κακό στα μαλλιά. Τα φριζάρει και τα καταστρέφει.

Δώστε βάση στην θερμοκρασία του νερού που χρησιμοποιείτε

10 μυστικά για να γλυτώσετε το καθημερινό λούσιμο (3)

Όταν λούζεστε θα πρέπει να χρησιμοποιείτε χλιαρό προς κρύο νερό και σε καμία περίπτωση πολύ ζεστό. Το καυτό νερό αυξάνει την λιπαρότητα που εκκρίνει το δέρμα του κεφαλιού. Επίσης, όταν αυτό είναι εφικτό, αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά.

Πλύντε τις βούρτσες σας

10 μυστικά για να γλυτώσετε το καθημερινό λούσιμο (4)

Όπως τα πινέλα του μακιγιάζ, έτσι και τα υπόλοιπα εργαλεία πρέπει να καθαρίζονται σωστά. Γι’ αυτό τον λόγο δεν πρέπει να παραμελείτε το πλύσιμο των βουρτσών που χρησιμοποιείται και να το κάνετε μια φορά την εβδομάδα. Αυτό είναι ένα ακόμη από τα βασικά μυστικά για να γλυτώσετε το καθημερινό λούσιμο. Ο καθαρισμός μιας βούρτσας αφαιρεί τους ρύπους, την λιπαρότητα και τα προϊόντα styling που έχουν συσσωρευτεί στην επιφάνεια τους, αποφεύγοντας την μεταφορά τους στο κεφάλι σας. Για να τις πλύνετε θα χρειαστείτε ζεστό νερό και σαμπουάν ή σαπούνι.

Αλλάξτε μεριά στην χωρίστρα σας

10 μυστικά για να γλυτώσετε το καθημερινό λούσιμο (5)

Αλλάζοντας θέση στην χωρίστρα σας ή αντικαθιστώντας μια ίσια χωρίστρα με μια διαγώνια μπορείτε να φρεσκάρετε στην στιγμή το χτένισμα σας. Όχι μόνο θα δημιουργήσετε ένα διαφορετικό χτένισμα, αλλά δεν θα αφήσετε τα μαλλιά σας να συνηθίσουν στην συγκεκριμένη θέση και να χάσουν τον όγκο τους. Επίσης, η χωρίστρα συνήθως «λερώνεται» πιο εύκολα και η αλλαγή της θα σας χαρίσει μια άμεση ανανέωση τόσο στην εμφάνιση, όσο και στην φρεσκάδα.

Αποφύγετε τα ίσια χτενίσματα

10 μυστικά για να γλυτώσετε το καθημερινό λούσιμο (6)

Δημιουργήστε ένα πιο επιμελώς ατημέλητο και ανάλαφρο χτένισμα και αποφύγετε ένα πολύ ίσιο που θα κάνει τα μαλλιά σας να δείχνουν πιο λαδωμένα. Δοκιμάστε λοιπόν να τα αφήσετε φυσικά και να τα χτενίσετε ελαφρώς προς τα πίσω, κρεπάροντας ελαφρώς τις ρίζες για έξτρα όγκο στα μαλλιά. Στη συνέχεια πιάστε τα έναν κότσο.

Χρησιμοποιήστε ξηρό σαμπουάν ή κάποια εναλλακτική αυτού

10 μυστικά για να γλυτώσετε το καθημερινό λούσιμο (7)

Για να καλύψετε τα λαδωμένα μαλλιά σας, χωρίστε τα σε τούφες και εφαρμόστε ένα dry shampoo στις ρίζες τους από απόσταση 20-25 εκατοστών αν είναι σε μορφή σπρέι. Αν πάλι είναι σε μορφή σκόνης, εφαρμόστε το απευθείας στις ρίζες. Περιμένετε 10 λεπτά και χτενιστείτε. Το ξηρό σαμπουάν θα δημιουργήσει μια ασπίδα στα λαδωμένα σας μαλλιά, κάτι που θα κάνει τα μαλλιά σας να δείχνουν καθαρά για ένα διάστημα.

Κάντε πλεξούδες

10 μυστικά για να γλυτώσετε το καθημερινό λούσιμο (8)

Ένα ακόμη από τα έξυπνα μυστικά για να γλυτώσετε το καθημερινό λούσιμο είναι και η δημιουργία πλεξούδας. Όσο πιο παχιά τόσο το καλύτερο. Επίσης, καλό θα ήταν να χτενίσετε λίγο σε ανάποδη φορά το κορυφαίο μέρος του κεφαλιού σας για να καλύψετε το πιο ορατό σημείο των άλουστων μαλλιών σας. Σιγουρευτείτε πως η πλεξούδα δεν είναι τέλεια, αλλά λίγο ανάλαφρη. Γι’ αυτό τραβήξτε λίγες τριχούλες προς τα έξω. Αυτό το μικρό κόλπο θα κρύψει την ακαμψία τους.

Μην αποφεύγετε τα αξεσουάρ

10 μυστικά για να γλυτώσετε το καθημερινό λούσιμο (9)

Αν το χτένισμα σας έχει φράντζα, μια κορδέλα μπορεί να αποδειχθεί πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή για το χτένισμα σας. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να λούσετε την φράντζα σας μόνο, να την πιάσετε με τσιμπιδάκια και να την καλύψετε με κάποιον τρόπο. Τα μαντήλια δείχνουν υπέροχα τόσο με μαζεμένα, όσο και με χαλαρά μαλλιά. Μπορούν επίσης να γίνουν μια πραγματική σωτήρια λύση για τις γυναίκες με κοντά μαλλιά. Τα λιπαρά μαλλιά μπορούν να κρυφτούν επίσης με τη βοήθεια διαφόρων αξεσουάρ.

Χτενίστε τα μαλλιά σας πριν πέσετε για ύπνο

10 μυστικά για να γλυτώσετε το καθημερινό λούσιμο (10)

Χτενιστείτε πριν ξαπλώσετε, πιάνοντας τα μαλλιά σας μια χαλαρή αλογοουρά ή πλεξούδα. Αν όμως τα μαλλιά σας δεν πιάνονται, ξαπλώστε και απλά βάλτε τα μαλλιά σας κατά μήκος της πάνω άκρης του μαξιλαριού.

Προσέξτε την διατροφή σας

10 μυστικά για να γλυτώσετε το καθημερινό λούσιμο (11)

Πέρα από το σωστό λούσιμο και το styling, ένα ακόμη από τα μυστικά για να γλυτώσετε το καθημερινό λούσιμο είναι η διατροφή σας. Για να είστε σίγουρη πως τα μαλλιά σας θα διατηρηθούν για περισσότερο καθαρά, ελαττώστε τα λιπαρά και τηγανητά πιάτα. Όπως επίσης την ζάχαρη, το λευκό ψωμί και τις κονσέρβες. Αντικαταστήστε τα με φρούτα και λαχανικά, γαλακτοκομικά, άπαχα κρέατα και ξηρούς καρπούς. Αυτό θα βοηθήσει στη μείωση της δραστηριότητας των σμηγματογόνων αδένων.