6 οικονομικά μυστικά για τέλεια επιδερμίδα

Οικονομικά μυστικά για τέλεια επιδερμίδα (1)

Μια επιδερμίδα για να παραμείνει όμορφη και λαμπερή χρειάζεται την κατάλληλη φροντίδα. Πέρα από την καθημερινή εφαρμογή της κρέμας ημέρας, κρέμας ματιών και κρέμας νυχτός, θα χρειαστεί να κάνετε και κάποιες φυσικές μάσκες ομορφιάς. Αυτές αποτελούν τα βασικά μυστικά για τέλεια επιδερμίδα.

Κι όταν λέμε φυσικές εννοούμε μάσκες φτιαγμένες από τα χεράκια σας με υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι και δεν κοστίζουν μια περιουσία.

Αυτές οι μάσκες αποτελούν τα οικονομικά μυστικά για τέλεια επιδερμίδα. Δοκιμάστε τις και κάντε το δέρμα σας να λάμψει, να αναζωογονηθεί και να δείχνει πιο φρέσκο και όμορφο.

Αντιγηραντική μάσκα με ασπιρίνη και λεμόνι

Οικονομικά μυστικά για τέλεια επιδερμίδα (3)

Θα χρειαστείτε:

– 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
– 3 ασπιρίνες

Τρόπος παρασκευής και εφαρμογής:

Αρχικά λιώστε τις ασπιρίνες στον χυμό λεμονιού και ανακατέψτε τις πολύ καλά. Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσετε μια ομοιόμορφη πάστα. Στη συνέχεια καθαρίστε το πρόσωπο σας και εφαρμόστε την μάσκα που μόλις φτιάξατε. Αφήστε τη να δράσει για 10 λεπτά και αφαιρέστε τη με άφθονο χλιαρό νερό.

Μάσκα απολέπισης

Οικονομικά μυστικά για τέλεια επιδερμίδα (5)

Θα χρειαστείτε:

– 3 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό
– 3 ασπιρίνες

Τρόπος παρασκευής και εφαρμογής:

Αρχικά διαλύστε τις ασπιρίνες μέσα στο χλιαρό νερό, δημιουργώντας μια πάστα. Στη συνέχεια, πλύντε το πρόσωπο σας για να απομακρύνετε όλους τους ρύπους και να είναι πλήρως καθαρό και εφαρμόστε τη μάσκα. Αφήστε τη να δράσει για 10 λεπτά και ξεπλυθείτε με άφθονο κρύο νερό.

Μάσκα για την αφαίρεση τριχοφυΐας από το πρόσωπο

Οικονομικά μυστικά για τέλεια επιδερμίδα (2)

Θα χρειαστείτε:

– 10 γραμμάρια χυμό λεμoνιού
– 30 γραμμάρια αλεύρι (κατά προτίμηση, αλεύρι ρεβιθιού)
– 1 φλιτζάνι νερό

Τρόπος παρασκευής και εφαρμογής:

Για να φτιάξετε τη μάσκα απλά ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να πάρετε μια ομοιόμορφη πάστα. Στη συνέχεια εφαρμόστε τη μάσκα στο πρόσωπο σας και αφήστε τη να δράσει για 15 λεπτά, μέχρι να στεγνώσει. Έπειτα, αφαιρέστε τη μάσκα με μια πετσέτα, πιέζοντας σταθερά προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης των τριχών.

Αναζωογονητική μάσκα με μέλι, ασπιρίνη και γιαούρτι

Οικονομικά μυστικά για τέλεια επιδερμίδα (4)

Θα χρειαστείτε:

– 1/2 κουταλιά της σούπας μέλι
– 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
– 5 ασπιρίνες

Τρόπος παρασκευής και εφαρμογής:

Αφού τρίψετε την ασπιρίνη για να γίνει σκόνη, προσθέστε όλα τα άλλα υλικά και ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Στη συνέχεια, πάρτε ένα ύφασμα με λίγο ζεστό, αλλά όχι καυτό νερό, και περάστε το πρόσωπο σας για να ανοίξετε τους πόρους του. Μετά σκουπιστείτε καλά και εφαρμόστε τη μάσκα. Αφήστε τη να δράσει στην επιδερμίδα σας για 30 λεπτά και αφαιρέστε τη με χλιαρό νερό.

Μάσκα με ασπιρίνη ενάντια στην ακμή

Οικονομικά μυστικά για τέλεια επιδερμίδα (6)

Θα χρειαστείτε:

– 1/2 κουταλιά του γλυκού νερό
– 1 κουταλιά του γλυκού μέλι
– 7 ασπιρίνες

Τρόπος παρασκευής και εφαρμογής:

Αρχικά πάρτε ένα μπολ και βάλτε το νερό. Στη συνέχεια λιώστε τις ασπιρίνες στο νερό και μόλις διαλυθούν εντελώς, προσθέστε το μέλι. Ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να πάρετε μια ομοιόμορφη πάστα και απλώστε τη στο πρόσωπο σας ή τοπικά πάνω στα σπυράκια. Αφήστε τη να δράσει για 15 λεπτά και ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό.

Αξίζει να σημειωθεί πως αν θέλετε μπορείτε να επαναλάβετε την διαδικασία 3-4 φορές την εβδομάδα.

Μάσκα κατά της ακμής με μπλε πηλό και ασπιρίνη

Οικονομικά μυστικά για τέλεια επιδερμίδα (7)

Θα χρειαστείτε:

– 1 κουταλάκι του γλυκού γάλα
– 2 κουταλιές της σούπας μπλε πηλό
– 1 δισκίο ασπιρίνης

Τρόπος παρασκευής και εφαρμογής:

Αφού κάνετε σκόνη την ασπιρίνη, βάλτε τη σε ένα μπολ και προσθέστε το γάλα και τον μπλε πηλό. Ανακατέψτε το μείγμα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί και πάρετε μια ομοιόμορφη μπλε πάστα. Στη συνέχεια, εφαρμόστε τη μάσκα στο πρόσωπο σας και αφήστε τη να δράσει για 15 λεπτά, χωρίς όμως να στεγνώσει πλήρως. Αν δείτε πως στεγνώνει πολύ, ψεκάστε λίγο νερό για να την υγράνετε και πάλι. Τέλος, ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό και κάντε παράλληλα μασάζ με απαλές κυκλικές κινήσεις.