7 πανεύκολες ασκήσεις για τέλειο και σαγηνευτικό μπούστο

Ασκήσεις για τέλειο και σαγηνευτικό μπούστο (1)

Προκειμένου να αποκτήσετε υπέροχο, στητό στήθος και σαγηνευτικό μπούστο, δεν χρειάζεται να προβείτε σε ακριβές χειρουργικές επεμβάσεις. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ακολουθήσετε συστηματικά κάποιες πανεύκολες ασκήσεις για τέλειο και σαγηνευτικό μπούστο.

Αυτές οι απλές αλλά αποτελεσματικές ασκήσεις θα σας βοηθήσουν να ανορθώσετε και να βελτιώσετε το σχήμα του στήθους σας.

Ποιες είναι όμως αυτές; Πόσες επαναλήψεις πρέπει να κάνετε για να γίνει σωστά το πρόγραμμα γυμναστικής;

Δείτε αναλυτικά τις 7 πανεύκολες ασκήσεις για τέλειο και σαγηνευτικό μπούστο και μεταμορφώστε το στήθος σας!

1η άσκηση: Πιέζοντας με το πηγούνι

Ασκήσεις για τέλειο και σαγηνευτικό μπούστο (2)

Μια από τις βασικές και πολύ εύκολες ασκήσεις για τέλειο και σαγηνευτικό μπούστο είναι και αυτή της πίεσης με το σαγόνι. Κάντε μια γροθιά με το χέρι σας και βάλτε την κάτω από το πηγούνι σας. Πιέστε την γροθιά με το πηγούνι σας για 5 δευτερόλεπτα και κάντε 2-3 επαναλήψεις.

2η άσκηση: Πιέζοντας τις παλάμες σας μπροστά από το στήθος

Ασκήσεις για τέλειο και σαγηνευτικό μπούστο (3)

Ενώστε τις παλάμες σας μπροστά από το στήθος σας, προσέχοντας να διατηρείτε ίσια την πλάτη σας. Στη συνέχεια πιέστε τις μεταξύ τους με πολύ δύναμη. Με αυτό τον τρόπο θα τεντώσετε τους θωρακικούς μύες σας.

3η άσκηση: Push-ups

Ασκήσεις για τέλειο και σαγηνευτικό μπούστο (4)

Ένας ακόμη τρόπος για να δυναμώσετε τους θωρακικούς σας μύες είναι τα push-ups, τα οποία αποτελούν μια από τις ασκήσεις για τέλειο και σαγηνευτικό μπούστο. Αν δεν έχετε ξανακάνει αυτή την άσκηση, κάντε την με λυγισμένα και σταυρωμένα τα πόδια ή ακουμπήστε σε μια καρέκλα ή καναπέ. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα χέρια σας όσο πιο μακριά προς το πλάι μπορείτε. Έπειτα, αρχίστε να πιέζετε το σώμα σας στο έδαφος, μετακινώντας αργά τους αγκώνες σας στα πλάγια. Κάντε 3 σετ με 12-15 push-up το καθένα.

4η άσκηση: Ραχιαίοι

Ασκήσεις για τέλειο και σαγηνευτικό μπούστο (5)

Ξαπλώστε μπρούμυτα, λυγίστε τα πόδια σας και πιάστε τα με τα χέρια σας. Αν είστε αρχάρια στην συγκεκριμένη άσκηση, κρατηθείτε σε αυτή τη στάση 20 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια ξεκουραστείτε για 10 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε 3 φορές.

5η άσκηση: Πιέζοντας τον τοίχο

Ασκήσεις για τέλειο και σαγηνευτικό μπούστο (6)

Σταθείτε μισό μέτρο από τον τοίχο, τεντώστε τα χέρια σας μπροστά και ξεκινήστε να πιέζετε τον τοίχο με τις γροθιές σας. Κάνοντας αυτή την κίνηση, θα νιώσετε τους θωρακικούς μύες σας να δουλεύουν. Πιέστε για 20 δευτερόλεπτα, μετά ξεκουραστείτε για 10 δευτερόλεπτα και κάντε 3 επαναλήψεις.

6η άσκηση: Ανάσκελα με ένα βαράκι

Ασκήσεις για τέλειο και σαγηνευτικό μπούστο (7)

Ξαπλώστε σε έναν πάγκο, μια μπάλα γυμναστικής ή στο πάτωμα. Χρησιμοποιώντας ένα βαράκι, τεντώστε το στήθος σας και ξεκινήστε να ανυψώνετε το βαράκι κρατώντας σταθερό ρυθμό. Μετά κατεβάστε το και αμέσως σηκώστε το ξανά. Κάντε 3 σετ 8 επαναλήψεων. Αξίζει να σημειωθεί πως το βαράκι θα πρέπει να έχει τόσο βάρος, όσο χρειάζεται ώστε να γίνει αισθητά δύσκολη η τελευταία επανάληψη.

7η άσκηση: Βαράκια γέρνοντας μπροστά

Ασκήσεις για τέλειο και σαγηνευτικό μπούστο (8)

Μια ακόμη από τις ασκήσεις για τέλειο και σαγηνευτικό μπούστο που θα τεντώσουν τους μύες σας. Πάρτε τα βαράκια, σταθείτε όρθια και γύρτε τον κορμό σας προς τα εμπρός, λυγίζοντας παράλληλα ελαφρώς τα γόνατα σας. Σηκώστε τα χέρια σας προς το πλάι καθώς εισπνέετε. Αξίζει να σημειωθεί πως το χέρι σας από τον καρπό μέχρι τον αγκώνα θα πρέπει να είναι παράλληλο με το έδαφος. Κάντε 2 σετ των 12 επαναλήψεων το καθένα.