Κάψτε το λίπος με ένα κόκκινο ρόφημα – Τσάι ρόιμπος

Τσάι ρόιμπος

Μπορεί η άσκηση και η σωστή διατροφή να βοηθάει στην απώλεια βάρους και λίπους. Ωστόσο υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να ενισχύσετε το αποτέλεσμα.

Δεν εννοούμε κάποιο φαρμακευτικό σκεύασμα, αλλά ένα φυσικό προϊόν, το κόκκινο ρόφημα, γνωστό ως τσάι ρόιμπος. Πρόκειται για μια ποικιλία τσαγιού που καλλιεργείται στη Νότια Αφρική και το οποίο έχει κατακτήσει μια θέση στη λίστα των υπερτροφών. Κάψτε λοιπόν το λίπος καταναλώνοντας το καθημερινά.

Όταν πίνετε αυτό το κόκκινο ρόφημα, το οποίο έχει ελαφρώς γλυκιά γεύση και μπορεί να καταναλωθεί τόσο κρύο, όσο και ζεστό, καταπολεμάτε το τοπικό πάχος και την κατακράτηση υγρών. Το τσάι ρόιμπος έχει αποτοξινωτικές, χωνευτικές και ήπιες καθαρτικές ιδιότητες.

Τι περιέχει το τσάι ρόιμπος;

Η συγκεκριμένη ποικιλία τσαγιού περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Α, C και Ε, όπως επίσης διάφορα μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Ο σίδηρος, ο χαλκός, το ασβέστιο και το κάλιο είναι μερικά εξ αυτών.

Πέρα όμως από όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά, το τσάι ρόιμπος είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή και αντιοξειδωτικά συστατικά. Πιο συγκεκριμένα, τα φλαβονοειδή που διαθέτει το κόκκινο ρόφημα είναι: κερσετίνη, βανιλλικό οξύ, ασπαλαθίνη και ρουτίνη. Τα συγκεκριμένα φλαβονοειδή συνιστούν την ασπίδα του οργανισμού ενάντια στη γήρανση και τις ελεύθερες ρίζες, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνουν τον κίνδυνο για καρκίνο και προστατεύουν την καρδιά.

Ποια είναι η μυστική ουσία που έχει το τσάι ρόιμπος και καίει το λίπος;

Η θαυματουργή ουσία που διαθέτει το κόκκινο τσάι είναι η ασπαλαθίνη. Πρόκειται για μια ουσία που μειώνει το επίπεδο λίπους το οποίο συσσωρεύεται στα κύτταρα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήχθη από το South African Medical Research Council, η ασπαλαθίνη μειώνει σε σημαντικό βαθμό τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα. Αυτό αποδείχθηκε μετά από την παρακολούθηση ανθρώπων που έπιναν καθημερινά για ένα διάστημα 6 εβδομάδων, 6 ποτήρια με τσάι ρόιμπος.

Η μείωση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα, οδηγεί σε μείωση του κινδύνου εμφάνισης προβλημάτων υγείας, όπως καρδιακής ανεπάρκειας, νεφρικής ανεπάρκειας και εγκεφαλικών επεισοδίων.