12+1 μυστικά ομορφιάς για δερματικά προβλήματα

Μυστικά ομορφιάς για δερματικά προβλήματα (1)

Τα δερματικά προβλήματα όπως η ακμή και οι πανάδες είναι πολύ συνηθισμένα. Ωστόσο, η παρουσία τους μπορεί να χαλάσει τόσο την εμφάνιση, όσο και την διάθεση μιας γυναίκας. Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε για να τα αποφύγετε;

Υπάρχουν πολλά μυστικά ομορφιάς για τα δερματικά προβλήματα. Πρώτο και κύριο όμως μέλημα σας θα πρέπει να είναι η αποφυγή των λαθών που ίσως κάνατε μέχρι σήμερα και η σωστή φροντίδα της επιδερμίδας από εδώ και πέρα.

Δείτε λοιπόν τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε για να προλάβετε ή να αντιμετωπίσετε τα δερματικά προβλήματα.

3 πράγματα που δεν πρέπει να ξανακάνετε στο δέρμα σας

1. Μην χρησιμοποιείτε σαπούνι για να πλύνετε το πρόσωπο σας

Μυστικά ομορφιάς για δερματικά προβλήματα (2)

Η χρήση του απλού σαπουνιού δεν ενδείκνυται για συχνή χρήση στην επιδερμίδα. Την ξηραίνει και καταστρέφει το προστατευτικό στρώμα της, προκαλώντας έτσι ακμή. Επίσης, θα πρέπει να αποφύγετε τα πολύ επιθετικά καθαριστικά που περιέχουν SLS (Sodium Laureth Sulfate). Επομένως, για να καθαρίζετε καλύτερα και πιο σωστά το πρόσωπο σας θα πρέπει να επιλέξετε μια πιο απαλή αφρώδη κρέμα ή μια λοσιόν καθαρισμού. Με αυτό το απλό μυστικό θα αποφύγετε τυχόν δερματικά προβλήματα.

2. Αποφύγετε την απολέπιση

Μυστικά ομορφιάς για δερματικά προβλήματα (3)

Η χρήση απολεπιστικών προϊόντων καταστρέφει την επιδερμίδα και την κάνει πιο τραχιά. Κι ενώ τα αποτελέσματα της χρήσης ενός scrub μπορεί να έχει αμφίβολα αποτελέσματα, η διάρκεια τους είναι πολύ σύντομη, γεγονός που μας κάνει να τα χρησιμοποιούμε όλο και περισσότερο. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως τα πιο αποτελεσματικά προϊόντα απολέπισης είναι αυτά που περιέχουν οξέα.

3. Μην το παρακάνετε με τα προϊόντα όταν έχετε λιπαρό και ευαίσθητο δέρμα

Μυστικά ομορφιάς για δερματικά προβλήματα (4)

Όσο πιο πολύ ασχολείστε και «πειράζετε» την επιδερμίδα σας, τόσο χειρότερα κάνετε τα πράγματα. Γι’ αυτό περιοριστείτε στην χρήση κάποιων ωφέλιμων προϊόντων για τον τύπο της επιδερμίδας σας, ακολουθήστε τους βασικούς κανόνες και θα δείτε αποτελέσματα. Βέβαια, αν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο και έχει δερματικά προβλήματα όπως ακμή, καλό θα είναι να συμβουλευτείτε κάποιον δερματολόγο για να σας καθοδηγήσει και να σας προτείνει την ιδανική για εσάς θεραπεία.

Ακολουθώντας αυτά τα 4 βήματα σε καθημερινή βάση θα δείτε μεγάλη διαφορά στην επιδερμίδα του προσώπου σας

1. Καθαρισμός

Μυστικά ομορφιάς για δερματικά προβλήματα (7)

Για να καθαρίσετε σωστά το πρόσωπο σας χρησιμοποιήστε προϊόντα που δεν κάνουν αφρό, όπως γάλα, βάλσαμο ή μια κρέμα καθαρισμού. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε τη χρήση ενός αφρώδους καθαριστικού προϊόντος, το οποίο όμως αφρίζει χάρη στις ιδιότητες του και όχι στην επαφή του με το νερό.

Προσοχή όμως, αν είστε βαμμένη, θα πρέπει πρώτα να αφαιρέσετε πλήρως το μακιγιάζ. Χρησιμοποιήστε λοιπόν ένα ειδικό καλλυντικό αφαίρεσης μακιγιάζ, μυκηλιακό νερό ή ένα υδρόφιλο έλαιο. Αφού καθαρίσετε την επιδερμίδα σας από κάθε ίχνος μακιγιάζ, πλυθείτε με το καθαριστικό σας.

2. Τόνωση

Μυστικά ομορφιάς για δερματικά προβλήματα (8)

Προκειμένου να καθαρίσετε καλά τους πόρους του δέρματος σας και να έχετε την καλύτερη δυνατή καθαριότητα του δέρματος σας, χρησιμοποιήστε όξινα τόνερ. Αυτό θα κάνει την ρουτίνα του καθαρισμού του προσώπου σας πολύ πιο εύκολη. Τα προϊόντα με σαλικυλικό οξύ στην σύσταση τους, όπως τα οξέα AHA, είναι ιδανικά για λιπαρές επιδερμίδες. Είναι ένα από τα βασικά μυστικά ομορφιάς για δερματικά προβλήματα.

3. Ενυδάτωση

Μυστικά ομορφιάς για δερματικά προβλήματα (9)

Μια επιδερμίδα για να δείχνει υπέροχη, φρέσκια και λαμπερή, θα πρέπει να είναι καλά ενυδατωμένη. Γι’ αυτό επιλέξτε με σύνεση την κρέμα προσώπου σας. Θα πρέπει να είναι κατάλληλη για τον τύπο της επιδερμίδας σας. Η συγκεκριμένη κρέμα δεν θα ενυδατώσει μόνο το δέρμα, αλλά θα του προσφέρει θρεπτικά συστατικά που τα έχει ανάγκη. Αν όμως η επιδερμίδα σας χρειάζεται επιπλέον φροντίδα, δοκιμάστε να εφαρμόσετε ένα σέρουμ πριν την κρέμα σας.

4. Αντιηλιακή προστασία

Μυστικά ομορφιάς για δερματικά προβλήματα (10)

Μπορεί το μαύρισμα και η απόκτηση σοκολατένιας επιδερμίδας να είναι κάτι που λατρεύουν οι γυναίκες, ιδιαίτερα κατά την περίοδο του καλοκαιριού, ωστόσο, ο ήλιος είναι πλέον πολύ βλαβερός για την επιδερμίδα μας. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να φροντίζετε να εφαρμόζετε καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου αντιηλιακή προστασία και ιδιαίτερα στο πρόσωπο σας. Η μη εφαρμογή της μπορεί να οδηγήσει σε δερματικά προβλήματα, όπως οι πανάδες. Οπότε μην παραμελείτε την χρήση της. Για να αποκτήσετε όμως υπέροχο μπρονζέ χρώμα ακόμη και με την χρήση αντιηλιακού, δοκιμάστε ένα self tan.

Μερικές επιπλέον συμβουλές για την σωστή φροντίδα της επιδερμίδας σας

– Ένα από τα συνηθισμένα δερματικά προβλήματα είναι και οι μαύρες κηλίδες. Χρησιμοποιώντας όμως καλλυντικά με σαλικυλικό οξύ ή έλαια, όπως αγνό παρθένο ελαιόλαδο, μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε. Το μόνο που θα πρέπει να κάνετε είναι να εφαρμόσετε μια γενναιόδωρη ποσότητα από το προϊόν στα σημεία που υπάρχει το πρόβλημα και να το τρίψετε για λίγο πριν το ξεπλύνετε. Με αυτό τον τρόπο, οι μαύρες κηλίδες θα εξαφανισθούν πλήρως ή θα εξασθενίσουν σιγά σιγά.

– Τα περισσότερα δερματικά προβλήματα μπορούν επίσης να επιλυθούν με οξέα που βασίζονται στο σαλικυλικό οξύ.

– Για να αντιμετωπίσετε με τον καλύτερο τρόπο την υπερβολική λιπαρότητα και να φροντίσετε το δέρμα σας ενάντια στα βακτήρια, το υπεροξείδιο του βενζολίου είναι ιδανικό. Σε αντίθεση με τα αντιβιοτικά που ναι μεν έχουν αποτέλεσμα, το υπεροξείδιο έχει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα και δεν συνηθίζεται εύκολα από τα βακτηρίδια.

– Τέλος, προκειμένου να αντιμετωπίσετε τις ουλές από την ακμή και την υπερχρωματοποίηση χρησιμοποιήστε οξέα και βιταμίνη C. Προσοχή όμως, αν οι ουλές και τα σημάδια της ακμής είναι πάρα πολύ βαθιά, τα οξέα και η βιταμίνη C δεν θα βοηθήσουν. Προκειμένου να τα εξαλείψετε θα πρέπει να επισκεφθείτε την αισθητικό σας και να κάνετε ένα peeling.

Η ασπιρίνη είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό και ευεργετικό συστατικό για τα δερματικά προβλήματα

Μυστικά ομορφιάς για δερματικά προβλήματα (11)

Το τόσο απλό αυτό φαρμακευτικό σκεύασμα μπορεί να κάνει θαύματα στην αντιμετώπιση του ερεθισμού στην περιοχή του μπικίνι. Το σαλικυλικό οξύ που διαθέτει απολεπίζει το ανώτερο στρώμα της επιδερμίδας, βοηθώντας έτσι τις τρίχες που παγιδεύονται στο εσωτερικό της να βγουν προς τα έξω. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να φτιάξετε μια πάστα από λίγο νερό και 3-4 ασπιρίνες, τις οποίες πρώτα έχετε τρίψει και έχετε κάνει σκόνη. Στη συνέχεια, απλώστε την πάστα και αφήστε τη να στεγνώσει. Μόλις στεγνώσει, ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη πάστα μπορεί να σας απαλλάξει από τα ενοχλητικά σπυράκια στο πρόσωπο. Απλά εφαρμόστε τη στα σημεία με το πρόβλημα για 2 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύντε τη με νερό και σαπούνι.