Σωστή εφαρμογή ρουζ

Σωστή εφαρμογή ρουζ (1)

Το ρουζ αποτελεί ένα από τα όπλα του μακιγιάζ που μπορεί να κάνει την επιδερμίδα σας να δείχνει πιο φρέσκια και πιο φωτεινή. Επιλέξτε το κατάλληλο για τον τόνο της επιδερμίδας σας ρουζ και εφαρμόστε το στα ζυγωματικά σας.

Η σωστή εφαρμογή ρουζ δεν είναι δύσκολη, αρκεί να γνωρίζετε τα βασικά του βήματα και να χρησιμοποιήσετε τα κατάλληλα εργαλεία. Γι’ αυτό θα πρέπει να βρείτε το σωστό πινέλο ρουζ ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας.

Αν λοιπόν το κάνετε σωστά μπορείτε να κάνετε το πρόσωπο σας πιο ζωντανό και όμορφο με μια πολύ απλή κίνηση σε πολύ λίγο χρόνο.

Σωστή εφαρμογή ρουζ

Ακολουθώντας τις οδηγίες ενός διάσημου Makeup artist για την σωστή εφαρμογή ρουζ μπορείτε να δείχνετε πάντα υπέροχη και φρέσκια. Ποια είναι όμως τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε;

1. Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο ρουζ και εφαρμόστε το προϊόν με ταμποναριστές κινήσεις πάνω στα μήλα των ζυγωματικών σας. Προσέξτε όμως να μην πάτε πολύ κοντά στη μύτη.

2. Στη συνέχεια φυσήξτε ελαφρώς το πινέλο για να φύγει το πολύ ρουζ και εφαρμόστε ότι έχει απομείνει στο κούτελο κάνοντας μια οριζόντια κίνηση. Όπως επίσης και στην γέφυρα της μύτης και το πηγούνι.

Με αυτά τα απλά βήματα εξισορροπείτε το χρώμα και το αποτέλεσμα είναι πιο φυσικό.

Ο σωστός τρόπος ταυτόχρονης εφαρμογής bronzer και ρουζ

Σωστή εφαρμογή ρουζ (2)

Το bronzer είναι ένα από τα καλλυντικά που πολλές γυναίκες χρησιμοποιούν κατά κόρον για να κρατήσουν το καλοκαίρι ζωντανό, δημιουργώντας ένα ηλιοκαμένο λουκ. Μπορεί να φορεθεί μόνο του ή να συνδυαστεί υπέροχα με ένα ρουζ. Πως όμως μπορεί να γίνει η σωστή εφαρμογή των δυο προϊόντων;

Προκειμένου να δημιουργήσετε ένα αποτέλεσμα ηλιοκαμένης επιδερμίδας, θα πρέπει να απλώσετε πρώτα το bronzer και στη συνέχεια το ρουζ για να προσθέσετε λίγο χρώμα στα ζυγωματικά σας.

Επομένως, αρχικά παίρνετε ένα φουντωτό πινέλο και απλώνετε το bronzer στα μάγουλά σας. Η εφαρμογή του γίνεται στα σημεία που δημιουργούνται τα βαθουλώματα όταν σουφρώνετε τα χείλη σας σαν ψάρι. Στη συνέχεια, με το ίδιο πινέλο ή τα δάχτυλά σας, απλώστε το ρουζ στα μήλα φτάνοντας μέχρι το σημείο των αυτιών σας.

Κρεμώδες ρουζ: Πότε να το χρησιμοποιήσετε και πως να το εφαρμόσετε σωστά

Σωστή εφαρμογή ρουζ (3)

Πέρα από τα κλασσικά ρουζ σε μορφή σκόνης υπάρχουν και κάποια σε κρεμώδη μορφή.

Επειδή αρκετές γυναίκες δεν γνωρίζουν πολλά σχετικά με αυτά τα αξιόλογα προϊόντα και την χρήση τους, δείτε τις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με τα κρεμώδη ρουζ όπως το πως εφαρμόζονται, ποια είδη είναι καλύτερα και πότε είναι η κατάλληλη περίσταση για να το χρησιμοποιήσετε.

Για ποιες γυναίκες είναι καλύτερο το κρεμώδες ρουζ;

Ξηρό δέρμα:

Αν η επιδερμίδα σας είναι ξηρή, τα ρουζ με αυτή τη μορφή είναι εκπληκτικά για εσάς, γιατί τα ρουζ σε μορφή σκόνης ενισχύουν την ξηρότητα και τα μάγουλα σας φαίνονται πολύ θαμπά. Αντιθέτως, η χρήση ενός κρεμώδους ρουζ θα προσθέσει μια έξτρα ενυδάτωση στο δέρμα σας, προσδίδοντας του παράλληλα μια νεανική λάμψη.

Γερασμένο δέρμα:

Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας τείνει να γίνεται πιο ξηρό. Έτσι, χρησιμοποιώντας ένα κρεμώδες ρουζ θα προσθέσετε αυτόματα στην επιδερμίδα σας τη νεανική λάμψη που της λείπει. Όπως επίσης και τη δροσιά που χάνετε καθώς γερνάτε.

Ψυχρό κλίμα:

Ένα κρεμώδες ρουζ είναι ιδανικό για τις γυναίκες που ζουν σε πιο ψυχρά κλίματα ή κατά τη διάρκεια των κρύων ημερών. Αυτό ισχύει διότι το κρεμώδες ρουζ κάθεται στην επιδερμίδα σας και της προσθέτει την υγρασία που έχει χαθεί εξαιτίας του ψυχρού αέρα. Ωστόσο, για τις γυναίκες που ζουν σε θερμότερα ή με πολύ υγρασία κλίματα, ένα τέτοιο προϊόν δεν αποτελεί καλή επιλογή. Κι αυτό διότι θα λιώνει και θα σας κάνει να φαίνεστε σαν να έχετε υπερβολική λιπαρότητα. Οπότε καλύτερα να το αποφύγετε.

Η σωστή εφαρμογή ρουζ όταν είναι κρεμώδες

Για την εφαρμογή ενός κρεμώδους ρουζ θα χρειαστείτε ένα επίπεδο πινέλο ρουζ, ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ σχήματος αυγού ή απλά τα δάχτυλα σας.

Αν χρησιμοποιήσετε το πινέλο θα χρειαστεί να κάνετε ταμποναριστές κινήσεις, ενώ με το σφουγγαράκι θα κάνετε απαλές κινήσεις ανάμειξης.

Αν όμως χρησιμοποιήσετε τα δάχτυλα σας, θα πρέπει να βάλετε το κρεμώδες προϊόν στα μεσαία σας δάχτυλα και με ταμποναριστές κινήσεις να απλώσετε το ρουζ στα μήλα. Στην αρχή το χρώμα θα είναι έντονο, αλλά με την συνεχή ταμποναριστή κίνηση θα αρχίσει να απλώνεται πιο ομοιόμορφα. Αν και πάλι το χρώμα είναι έντονο, πάρτε το σφουγγαράκι μακιγιάζ σας και περάστε το από πάνω ταμποναριστά για να τραβήξει το επιπλέον χρώμα.