Επαγγελματικό πεντικιούρ στο σπίτι με απλά βήματα

Πεντικιούρ στο σπίτι (1)

Η περιποίηση ποδιών με ένα εύκολο πεντικιούρ στο σπίτι είναι πολύ σημαντική. Όχι μόνο κάνει τα πέλματα να δείχνουν όμορφα και μαλακά, αλλά προλαμβάνει την δημιουργία σημαντικών προβλημάτων όπως οι μύκητες ποδιών.

Διατηρήστε λοιπόν τα πόδια σας περιποιημένα με μαλακές φτέρνες και όμορφα νύχια, κάνοντας ένα επαγγελματικό πεντικιούρ μόνη σας στο σπίτι. Ακόμη κι αν πρόκειται να φορέσετε κλειστά παπούτσια, τα καθαρά πέλματα και νύχια ποδιών είναι κάτι που δεν πρέπει να λείπει από την ρουτίνα της ομορφιάς σας.

Δεν χρειάζεται λοιπόν να απευθυνθείτε σε κοπέλα για μανικιούρ-πεντικιούρ ή σε κάποιο κατάστημα, αφού μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για το πως να κάνετε τέλειο πεντικιούρ μόνη σας στο σπίτι.

1. Προετοιμασία νυχιών για το πεντικιούρ:

Πριν ξεκινήσετε το πεντικιούρ στο σπίτι, θα πρέπει να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα βερνικιού με τη βοήθεια ενός βαμβακιού εμποτισμένο με ασετόν ή άλλο ξεβαφτικό νυχιών. Αξίζει να σημειωθεί πως το καθαρό ασετόν τείνει να ξηράνει τα νύχια.

Στη συνέχεια κόψτε τα νύχια σας με πένσα ή νυχοκόπτη. Είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα τετράγωνο σχήμα νυχιών για να αποφύγετε την εισχώρηση των νυχιών μέσα στο δέρμα που μπορεί να προκαλέσει μολύνσεις, πληγές και αρκετό πόνο. Έπειτα, λιμάρετε τα νύχια για να τους δώσετε σχήμα και να απαλύνετε τις μυτερές γωνίες.

2. Ποδόλουτρο πεντικιούρ:

Πεντικιούρ στο σπίτι (2)

Βυθίστε τα πόδια σας σε μια λεκάνη γεμάτη με χλιαρό νερό και αφρόλουτρο για να μουλιάσουν. Αφήστε τα βυθισμένα για τουλάχιστον 10 λεπτά και εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για χαλάρωση περιμένοντας.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές συνταγές ποδόλουτρου για σκασμένες φτέρνες, μύκητες στα πόδια, χαλαρωτικό ποδόλουτρο κλπ. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο σχετικό άρθρο: «Ποδόλουτρο στο σπίτι με φυσικές συνταγές» και κάντε ένα θεραπευτικό πεντικιούρ στο σπίτι

► Επίσης μάθετε περισσότερα για τους μύκητες ποδιών και την αντιμετώπιση τους

3. Καθαρίστε τα πετσάκια:

Ήρθε η ώρα για περιποίηση των νυχιών των ποδιών σας. Βγάλτε πρώτα το ένα πόδι από το νερό και με τη βοήθεια ενός ειδικού εργαλείου ή του ξύλου πεντικιούρ σπρώξτε τα πετσάκια προς τα πίσω, καθαρίζοντας πλήρως την επιφάνεια του νυχιού. Αν θέλετε και γνωρίζετε πως να το κάνετε, χρησιμοποιήστε το πενσάκι και κόψτε τις παρανυχίδες ή τα πετσάκια που περισσεύουν. Προσέξτε όμως πολύ τι κόβετε για να μην δημιουργήσετε πληγές και μολύνσεις. Αν δεν γνωρίζετε την χρήση της πένσας, καλό θα είναι να αποφύγετε να κόψετε τα πετσάκια και να περιοριστείτε στο σπρώξιμο τους.

Ολοκληρώστε χρησιμοποιώντας το μπάφερ για να λειάνετε την επιφάνεια των νυχιών. Αυτό θα βοηθήσει στην καλύτερη εφαρμογή του βερνικιού.

Αφού τελειώσετε με το ένα πόδι, βάλτε το πάλι να μουλιάζει μέσα στο νερό και καθαρίστε τα πετσάκια του άλλου ποδιού.

Πεντικιούρ στο σπίτι (3)

4. Τρίψτε τις φτέρνες σας:

Μόλις τελειώσετε με το καθάρισμα του περιγράμματος των νυχιών από τα πετσάκια, προχωρήστε στην περιποίηση των ποδιών στις φτέρνες.

Βγάλτε και πάλι το ένα πόδι από το νερό και σκουπίστε το ταμποναριστά. Πάρτε την ράσπα, μια ελαφρόπετρα ή τον τροχό για πεντικιούρ εφόσον διαθέτετε και τρίψτε καλά τις φτέρνες και γενικότερα τα πέλματα για να αφαιρέσετε τις σκληρύνσεις, τους κάλους και τα νεκρά κύτταρα. Προσέξτε όμως μην το παρακάνετε με το τρίψιμο, διότι μπορεί να πληγώσετε τα πέλματα και να προκληθεί πόνος. Τρίψτε τις φτέρνες σας μόνο όσο χρειάζεται για να αφαιρεθούν τα σκληρά σημεία.

Μόλις τελειώσετε με το ένα πόδι, βάλτε το πάλι μέσα στη λεκάνη και βγάλτε το άλλο για να συνεχίσετε το πεντικιούρ στο σπίτι κάνοντας την ίδια διαδικασία.

► Μάθετε περισσότερα για τις σκασμένες φτέρνες

Προσέξτε όμως ιδιαίτερα σε περίπτωση που έχετε φουσκάλες στα πόδια, διότι δεν πρέπει να τις σπάσετε εκτός αν είναι άκρως απαραίτητο. Δείτε περισσότερα σχετικά με τις φουσκάλες στα πόδια και τον τρόπο αντιμετώπισης τους.

5. Απολέπιση πελμάτων:

Ένα ακόμη βήμα για τέλεια περιποίηση ποδιών είναι η απολέπιση. Συνδυάζοντας το τρίψιμο στις φτέρνες με την απολέπιση τους, μπορείτε να κάνετε τα πέλματα σας ακόμη πιο μαλακά και όμορφα. Η απολέπιση μπορεί να γίνει πριν ή μετά το τρίψιμο με την ράσπα. Και στις δυο περιπτώσεις το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό.

Για να διώξετε τα νεκρά κύτταρα με ένα scrub ποδιών αναμείξτε καστανή ζάχαρη με ελαιόλαδο και τρίψτε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια του πέλματος. Στη συνέχεια ξεπλύντε το με χλιαρό νερό.

Εναλλακτικά δημιουργήστε ένα φυσικό απολεπιστικό με 3-4 κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι, 3-4 κουταλιές της σούπας χοντρή μαύρη ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας μέλι και 1 χούφτα κουάκερ.

7. Ενυδάτωση ποδιών:

Αφού τελειώσετε με την απολέπιση, σκουπίστε πολύ καλά τα πόδια σας με μια καθαρή πετσέτα, δίνοντας προσοχή στην περιοχή ανάμεσα στα δάχτυλα.

Μετά απλώστε μια ενυδατική κρέμα ή μια κρέμα ειδική για τις σκασμένες φτέρνες, κάνοντας παράλληλα μασάζ με απαλές κυκλικές κινήσεις.

Καλό θα ήταν πριν προχωρήσετε στο βάψιμο των νυχιών σας να ενυδατώσετε περαιτέρω τα πετσάκια. Για να το πετύχετε αυτό απλώστε λίγο ελαιόλαδο ή ένα λαδάκι για τα πετσάκια και τυλίξτε τα δάχτυλα με διάφανη μεμβράνη για 15 λεπτά τουλάχιστον. Μετά το πέρας του χρόνου ξεπλύνετε τα δάχτυλα σας καλά.

Αν δεν έχετε σκοπό να βάψετε τα νύχια σας, μπορείτε να αποφύγετε το ξέπλυμα και αντί για την μεμβράνη να βάλετε τις κάλτσες σας, αφήνοντας το λάδι και την κρέμα περισσότερο τα πόδια σας για να ενυδατωθούν καλύτερα.

8. Βάψιμο νυχιών των ποδιών μετά το πεντικιούρ στο σπίτι:

Πεντικιούρ στο σπίτι (4)

Πριν ξεκινήσετε το βάψιμο, φροντίστε να περάσετε την επιφάνεια του νυχιού με λίγο ασετόν για να είναι εντελώς καθαρή, χωρίς ίχνος λιπαρότητας. Με αυτό τον τρόπο το χρώμα θα διαρκέσει περισσότερο.

Στη συνέχεια βάλτε το ειδικό διαχωριστικό ή λίγο χαρτί κουζίνας και εφαρμόστε μια βάση νυχιών για να τραφεί σε βάθος το νύχι και να αποφύγετε τον χρωματισμό του. Μετά προχωρήστε στο βάψιμο με το μανό της αρεσκείας σας. Απλώστε δυο στρώσεις χρώματος και δημιουργήστε οποιοδήποτε σχέδιο στα νύχια των ποδιών σας αρέσει. Τέλος, ολοκληρώστε με ένα top coat με γυαλιστερό ή ματ φινίρισμα και αφήστε τα νύχια σας να στεγνώσουν πλήρως πριν φορέσετε κάλτσες ή κλειστά παπούτσια.

► Δείτε μερικές εντυπωσιακές προτάσεις με σχέδια για νύχια ποδιών