9 χρήσιμα μυστικά για τέλειο μακιγιάζ

Χρήσιμα μυστικά για τέλειο μακιγιάζ (1)

Η άψογη εφαρμογή του μακιγιάζ χρειάζεται πρακτική και γνώσεις σωστής εφαρμογής των καλλυντικών. Αν όμως γνωρίζετε κάποια απλά και χρήσιμα μυστικά για τέλειο μακιγιάζ μπορείτε να κάνετε την ζωή και το μακιγιάρισμα σας πολύ πιο εύκολο.

Ποια είναι όμως αυτά τα μυστικά;

Πρόκειται για μικρές και απλές κινήσεις που θα κάνουν την γραμμή του eyeliner σας ολόισια και εντυπωσιακή, τις βλεφαρίδες και τα χείλη σας πιο γεμάτα και γενικότερα το μακιγιάζ σας άψογο.

Αν θέλετε λοιπόν να μάθετε όλα τα κόλπα των επαγγελματιών makeup artist που μπορούν να κάνουν την διαδικασία του μακιγιάζ πολύ πιο γρήγορη και απλή, δείτε την λίστα που ακολουθεί.

1. Κάντε το σωστό contouring στο πρόσωπο σας

Το ιδανικό μακιγιάζ ξεκινάει από την σωστή βάση, αυτό είναι ένα από τα βασικά μυστικά για τέλειο μακιγιάζ. Μια βάση με makeup και concealer που θα κρύψει τις ατέλειες και θα τονίσει τα δυνατά σημεία του προσώπου σας. Η τεχνική του contouring αποτελεί ένα πολύ καλό όπλο για να μεταμορφώσετε τελείως το πρόσωπο σας και να δημιουργήσετε τις γωνίες που του λείπουν.

Χρήσιμα μυστικά για τέλειο μακιγιάζ (2)

Αυτό που θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας για να δημιουργήσετε το καλύτερο δυνατό contouring είναι το σχήμα του προσώπου σας. Ο βασικός κανόνας της τεχνικής αυτής είναι να δημιουργήσετε τις σκιάσεις στις περιοχές που θέλετε να κρύψετε και να βάλετε highlight στα σημεία όπου θέλετε να αναδείξετε.

2. Δυο βασικές αρχές για τον σχηματισμό των φρυδιών σας

Όπως έχουμε αναφέρει τα φρύδια αποτελούν βασικό χαρακτηριστικό ενός προσώπου και ο σωστός σχηματισμός τους μπορεί να απογειώσει το βλέμμα σας. Επομένως το σωστό γέμισμα είναι ένα ακόμη από τα βασικά μυστικά για τέλειο μακιγιάζ.

Χρήσιμα μυστικά για τέλειο μακιγιάζ (3)

Απλά έχετε υπόψιν σας τους δυο αυτούς κανόνες:

– Το πλάτος του φρυδιού πρέπει να ισούται με το πλάτος του άνω χείλους. Επίσης, τα μεγάλα μάτια χρειάζονται παχύτερα φρύδια, ενώ θα πρέπει να αποφεύγετε τα χοντρά φρύδια εάν έχετε μικρά μάτια, αλλιώς τα μάτια σας θα φαίνονται πολύ μικροσκοπικά. Τέλος, τα βαριά φρύδια μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να κάνετε το πρόσωπό σας πιο ισορροπημένο.

– Αναλογιστείτε την απόσταση μεταξύ των φρυδιών και των ματιών σας. Εάν τα φρύδια σας είναι ψηλά, τα βαριά φρύδια θα σας χαρίσουν μια πιο ισορροπημένη εμφάνιση. Εάν όμως τα φρύδια σας είναι κοντά στα μάτια σας, θα πρέπει να τα κάνετε πιο αδύνατα, έτσι ώστε να μην δείχνετε συνοφρυωμένη.

3. Εφαρμόστε eyeliner

Χρήσιμα μυστικά για τέλειο μακιγιάζ (4)

Ο σχεδιασμός μιας ίσιας γραμμής με το eyeliner κατά μήκος των βλεφαρίδων σας είναι πολλές φορές δύσκολο να επιτευχθεί. Αν όμως ακολουθήσετε ένα από τα πιο απλά μυστικά για τέλειο μακιγιάζ η διαδικασία αυτή θα είναι παιχνιδάκι. Απλά ζωγραφίστε μερικές τελείες κατά μήκος της γραμμής που θέλετε να σχεδιάσετε και στην συνέχεια ενώστε τις κάνοντας μικρές γραμμές.

4. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι ή ένα πιρούνι για να κάνετε την γραμμή του eyeliner

Χρήσιμα μυστικά για τέλειο μακιγιάζ (5)

Χρήσιμα μυστικά για τέλειο μακιγιάζ (6)

Εάν βρίσκεστε στην άνεση του σπιτιού σας, κάντε την ζωή σας πιο εύκολη δημιουργώντας τη γραμμή του eyeliner πιο γρήγορα με την βοήθεια ενός κουταλιού ή ενός πιρουνιού. Με αυτό το μυστικό το winged eyeliner σας θα είναι τέλειο!

5. Εκμεταλλευτείτε επίσης τις πιστωτικές ή επαγγελματικές κάρτες σας

Χρήσιμα μυστικά για τέλειο μακιγιάζ (7)

Η χρήση μιας κάρτας μπορεί να κάνει την δημιουργία της γραμμής του eyeliner πολύ πιο εύκολη και ίσια. Χρησιμοποιήστε τη σαν οδηγό, προσέχοντας η γωνία της γραμμής που θα δημιουργήσετε να έχει σωστή διεύθυνση.

6. Χρησιμοποιήστε σελοτέιπ

Χρήσιμα μυστικά για τέλειο μακιγιάζ (8)

Μια ακόμη πολύ έξυπνη ιδέα που αποτελεί ένα από τα μυστικά για τέλειο μακιγιάζ είναι η χρήση του σελοτέιπ. Πρόκειται για ένα από τα τεμπέλικα τρικ που όμως έχει αποτέλεσμα. Πάρτε λοιπόν λίγο σελοτέιπ, κολλήστε το λίγο στο χέρι σας για να φύγει η πολλή κόλλα και στη συνέχεια βάλτε το στην εξωτερική γωνία του ματιού σας, εκεί που θέλετε να κάνετε το τελείωμα της γραμμής του eyeliner.

7. Κάντε τις βλεφαρίδες σας να είναι πιο γυριστές και εντυπωσιακές

Χρήσιμα μυστικά για τέλειο μακιγιάζ (9)

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ζεστάνετε λίγο με το σεσουάρ το ψαλίδι για τις βλεφαρίδες σας. Στην συνέχεια το χρησιμοποιείτε κανονικά για να τις γυρίσετε.

8. Αποφύγετε τις μουτζούρες και τα κομπάκια από την μάσκαρα

Χρήσιμα μυστικά για τέλειο μακιγιάζ (10)

Για να μην αντιμετωπίσετε τα συγκεκριμένα προβλήματα μπορείτε να αφαιρέσετε την επιπλέον μάσκαρα από το βουρτσάκι, σκουπίζοντας το με ένα χαρτί.

9. Κάντε τα χείλη σας πιο γεμάτα με δυο απλούς τρόπους…

Χρήσιμα μυστικά για τέλειο μακιγιάζ (11)

Η δημιουργία της ψευδαίσθησης για πιο γεμάτα χείλη μπορεί να τα κάνει να δείχνουν σαγηνευτικά και όμορφα. Πως όμως θα το καταφέρετε; Απλά εφαρμόστε λίγο ανοιχτόχρωμο concealer γύρω ή μέσα στην γραμμή των χειλιών σας και μετά εφαρμόστε το κραγιόν σας.