50 ανάλαφρα καλοκαιρινά χτενίσματα για μακριά, μεσαία ή κοντά μαλλιά

Καλοκαιρινά χτενίσματα

Το καλοκαίρι είναι η εποχή της ξεγνοιασιάς και της χαλάρωσης, γεγονός που έχει αντίκτυπο και στα μαλλιά μας. Τι σημαίνει αυτό; Οι πιο δημοφιλείς επιλογές για καλοκαιρινά χτενίσματα είναι τα ανάλαφρα και επιμελώς ατημέλητα hairstyles. Εξάλλου, ποια γυναίκα θέλει να χάνει χρόνο κατά την περίοδο των διακοπών της για να κάνει ένα περίτεχνο χτένισμα.

Ξεχάστε λοιπόν την θερμότητα του σεσουάρ και των άλλων εργαλείων styling που τείνουν να καταστρέφουν την τρίχα και να μας ζεσταίνουν και απολαύστε τα φυσικά ίσια, σπαστά ή σγουρά μαλλιά σας. Αφήστε τα να πέφτουν ανέμελα κάτω ή πιάστε τα ψηλά σε εντυπωσιακές πλεξούδες, αλογοουρές, κότσους ή half up καλοκαιρινά χτενίσματα.

Αν πάλι έχετε ίσια μαλλιά και θέλετε να κάνετε ανάλαφρες μπούκλες ή απλά να ενισχύσετε το φυσικό κατσαρό μαλλί σας, μπορείτε να το πετύχετε χωρίς θερμότητα.

Κάντε υπέροχα beach waves πιάνοντας τα μαλλιά σας πλεξούδες ενώ είναι ακόμη νωπά και αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά. Εναλλακτικά, δοκιμάστε τις μεθόδους για ανάλαφρες μπούκλες χωρίς θερμότητα με κάλτσα, μολύβι, καλαμάκι κλπ. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τυλίξετε τούφες τούφες τα ελαφρώς βρεγμένα σας μαλλιά και να τα αφήσετε να στεγνώσουν μόνα τους.

Πάρτε ιδέες για απλά και εύκολα, καθημερινά ή βραδινά καλοκαιρινά χτενίσματα σε κάθε μήκος μαλλιών και για κάθε περίσταση.

Καλοκαιρινά χτενίσματα για μακριά μαλλιά

Καλοκαιρινά χτενίσματα (17)
Καλοκαιρινά χτενίσματα (21)
Καλοκαιρινά χτενίσματα (15)
Καλοκαιρινά χτενίσματα (20)
Καλοκαιρινά χτενίσματα (13)
Καλοκαιρινά χτενίσματα (19)
Καλοκαιρινά χτενίσματα (18)
Καλοκαιρινά χτενίσματα (16)
Καλοκαιρινά χτενίσματα (14)

Οι ανάλαφρες και ανέμελες μπούκλες στα μακριά μαλλιά αποτελούν ένα από τα πιο απλά χτενίσματα για το καλοκαίρι που μπορείτε να κάνετε. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως τα ίσια ανέμελα μαλλιά δεν είναι ωραία.

Ανάλαφρες ψηλές ή χαμηλές αλογοουρές για μακριά μαλλιά σε συνδυασμό με πλεξούδες ή twisted πιασίματα είναι ιδανικές για το καλοκαίρι. Μπορούν να έχουν boho style ή να είναι καλοσχηματισμένες και κομψές.

Εξίσου εντυπωσιακά είναι όμως και τα μοντέρνα και νεανικά καλοκαιρινά χτενίσματα τύπου top knot. Θεωρούνται ιδανικά για την παραλία και τις χαλαρές σας βόλτες.

Δεν θα μπορούσαν βέβαια να λείπουν από την λίστα και τα μισά πάνω μισά κάτω καλοκαιρινά χτενίσματα. Πιάστε λοιπόν τα μισά μαλλιά πίσω με απλό ή πλεκτό σχέδιο. Αυτό το εύκολο καλοκαιρινό χτένισμα, θα σας κάνει να λάμψετε σε κάθε σας εμφάνιση.

Αν πάλι προτιμάτε ένα πιάσιμο των μαλλιών σας όλα πάνω, δοκιμάστε τους κότσους, τα updo και τις πλεξούδες, είναι εκπληκτικά χτενίσματα για το καλοκαίρι.

Καλοκαιρινά χτενίσματα για μεσαία μαλλιά

Καλοκαιρινά χτενίσματα (10)
Καλοκαιρινά χτενίσματα (11)
Καλοκαιρινά χτενίσματα (7)
Καλοκαιρινά χτενίσματα (12)
Καλοκαιρινά χτενίσματα (9)
Καλοκαιρινά χτενίσματα (8)

Το μήκος των μεσαίων μαλλιών είναι τέτοιο που επιτρέπει την δημιουργία όλων των χτενισμάτων. Μπορείτε λοιπόν να κάνετε ότι θέλετε, βάλτε την φαντασία σας να δημιουργήσει και κλέψτε τις εντυπώσεις.

Μαλλιά λιτά σε ίσια, σπαστή ή σγουρή μορφή, αλλά και με ανάλαφρες μπούκλες είναι ιδανικά για όλες τις ώρες και όλες τις περιστάσεις.

Από εκεί και πέρα μπορείτε να παίξετε με τις πλεξούδες σε όλο το μήκος των μαλλιών σας. Πιάστε μόνο την φράντζα, κάντε μια ολλανδική πλεξούδα στέκα ή συνδυάστε τις με κομψούς καλοκαιρινούς κότσους.

Αγαπημένη επιλογή αποτελούν και τα καλοκαιρινά χτενίσματα μισά πάνω μισά κάτω, που μπορούν να δημιουργηθούν τόσο με απλό πιάσιμο, όσο και με πλεξούδα. Υπάρχουν όμως πολλές ακόμη επιλογές για να χτενίσετε τα μεσαία σας μαλλιά το καλοκαίρι.

► Ανακαλύψτε ακόμη περισσότερα χτενίσματα για μακρύ καρέ

Καλοκαιρινά χτενίσματα για κοντά μαλλιά

Καλοκαιρινά χτενίσματα (1)
Καλοκαιρινά χτενίσματα (4)
Καλοκαιρινά χτενίσματα (2)
Καλοκαιρινά χτενίσματα (6)
Καλοκαιρινά χτενίσματα (5)
Καλοκαιρινά χτενίσματα (3)

Τα κοντά μαλλιά τύπου αγορίστικα έχουν περιορισμένες επιλογές χτενίσματος λόγω του μικρού τους μήκους. Ωστόσο το ανάλαφρο styling του καλοκαιριού βοηθάει πολύ. Αφήστε λοιπόν τα μαλλιά σας ανέμελα είτε δώστε τους φόρμα με λίγο ζελέ, αφρό, πηλό ή κερί. Αν πάλι η φράντζα σας είναι λίγο μακριά, έχετε την επιλογή να την αφήσετε κάτω ανέμελη ή να την πιάσετε στο πλάι με ένα τσιμπιδάκι, σχηματίζοντας αν θέλετε και μια μικρή πλεξούδα ή ένα twist.

Σε περίπτωση όμως που έχετε επιλέξει ένα κοντό καρέ κούρεμα, τότε οι επιλογές για ωραία καλοκαιρινά χτενίσματα αυξάνονται. Πέρα από τα λιτά μαλλιά στο φυσικό τους ίσιο, σπαστό ή σγουρό και τις ανάλαφρες φυσικά σχηματισμένες μπούκλες χωρίς θερμότητα, μπορείτε να παίξετε με το πιάσιμο της φράντζας σας. Πιάστε την απλά ή με μια πλεξούδα στο πλάι.

Αν το μήκος των μαλλιών σας το επιτρέπει, μπορείτε να δοκιμάσετε και υπέροχα boxer braids, κότσους, σινιόν και σικ updo.

► Δείτε περισσότερες προτάσεις με χτενίσματα για κοντά μαλλιά

Καλοκαιρινά χτενίσματα για γάμο / βάπτιση

Καλοκαιρινά χτενίσματα (42)
Καλοκαιρινά χτενίσματα (41)
Καλοκαιρινά χτενίσματα (46)
Καλοκαιρινά χτενίσματα (43)
Καλοκαιρινά χτενίσματα (44)
Καλοκαιρινά χτενίσματα (45)
Καλοκαιρινά χτενίσματα (47)
Καλοκαιρινά χτενίσματα (48)
Καλοκαιρινά χτενίσματα (22)

Κατά την περίοδο αυτή που τα μυστήρια είναι στο αποκορύφωμα τους, τα χτενίσματα για καλοκαιρινό γάμο / βάπτιση γίνονται επίσης ανάλαφρα.

Η επιλογή των boho χτενισμάτων είναι πολύ δημοφιλής, αρκεί βέβαια να τα συνδυάσετε με το ανάλογο ντύσιμο. Από εκεί και πέρα, αν επιλέξετε ένα πιο κομψό και σικ σύνολο για γάμο / βάπτιση μπορείτε να το ολοκληρώσετε με έναν εντυπωσιακό κότσο, μια πλεξούδα ή τον συνδυασμό αυτών των δυο.

Αν πάλι δεν θέλετε να κάνετε κάτι περίτεχνο, μπορείτε να επιλέξετε ένα πιο χαλαρό πιάσιμο των μαλλιών με μισά πάνω μισά κάτω και μπούκλες.

Όλα τα παραπάνω μπορούν να αποτελέσουν και υπέροχες ιδέες για καλοκαιρινά νυφικά χτενίσματα. Αν μάλιστα στολιστούν με λουλούδια, τιάρες, μεταλλικές μπαρέτες, πέρλες ή στρασάκια, μπορούν να απογειωθούν και να ξεχωρίσουν, μιας και η μέρα σας ανήκει.

► Βρείτε μερικά ακόμη χτενίσματα για γάμο ή για βάπτιση

Καλοκαιρινά χτενίσματα με πλεξούδες

Καλοκαιρινά χτενίσματα (26)
Καλοκαιρινά χτενίσματα (27)
Καλοκαιρινά χτενίσματα (25)
Καλοκαιρινά χτενίσματα (28)
Καλοκαιρινά χτενίσματα (24)
Καλοκαιρινά χτενίσματα (23)

Οι πλεξούδες αποτελούν ένα από τα πιο κλασσικά χτενίσματα για το καλοκαίρι. Δεν χρειάζεται να ισιώσετε ή να κάνετε μπούκλες τα μαλλιά σας. Απλά πιάστε τα ψηλά σε μια χαλαρή ή καλοσχηματισμένη πλεξούδα, όποιου είδους σας αρέσει και είστε έτοιμη για κάθε απλή ή επίσημη εμφάνιση. Αν μάλιστα την φτιάξετε ενώ είναι νωπά τα μαλλιά σας, το πιάσιμο θα είναι πολύ πιο εύκολο και καλό.

Αν πάλι δεν θέλετε να πιάσετε όλα σας τα μαλλιά ψηλά, μπορείτε να κάνετε μια πλεξούδα μόνο στην φράντζα σας ή για να δημιουργήσετε ένα όμορφο καλοκαιρινό χτένισμα μισά πάνω μισά κάτω.

Εξίσου εντυπωσιακοί είναι όμως οι συνδυασμοί πλεξούδας με κότσο ή αλογοουρά. Τα συγκεκριμένα καλοκαιρινά χτενίσματα είναι πολύ νεανικά, εφηβικά και μοντέρνα.

► Ανακαλύψτε περισσότερα χτενίσματα με πλεξούδες για κάθε στυλ και κάθε περίσταση

Ανάλαφρα καλοκαιρινά χτενίσματα

Καλοκαιρινά χτενίσματα (29)
Καλοκαιρινά χτενίσματα (30)
Καλοκαιρινά χτενίσματα (31)
Καλοκαιρινά χτενίσματα (32)
Καλοκαιρινά χτενίσματα (33)
Καλοκαιρινά χτενίσματα (34)

Τα ανάλαφρα και αέρινα καλοκαιρινά χτενίσματα έχουν συνήθως boho style. Τα beachy waves, οι χαλαρές πλεξούδες και το απλό πιάσιμο της φράντζας, όπως επίσης οι ανέμελες αλογοουρές – κοτσίδες και οι επιμελώς ατημέλητοι κότσοι είναι ιδανικά χτενίσματα για το καλοκαίρι.

Πάρτε λοιπόν ιδέες και σχηματίστε ωραία καθημερινά ή βραδινά χτενίσματα για το καλοκαίρι με ανάλαφρο και αέρινο ύφος που δεν χρειάζονται χρόνο και κόπο. Μπορείτε να τα φορέσετε σε κάθε περίσταση, συνδυάζοντας τα με το ανάλογο ντύσιμο.

Καλοκαιρινά χτενίσματα με κότσο

Καλοκαιρινά χτενίσματα (38)
Καλοκαιρινά χτενίσματα (39)
Καλοκαιρινά χτενίσματα (40)
Καλοκαιρινά χτενίσματα (37)
Καλοκαιρινά χτενίσματα (36)
Καλοκαιρινά χτενίσματα (35)

Οι κότσοι αποτελούν μια ακόμη από τις κορυφαίες επιλογές στα γυναικεία χτενίσματα για το Καλοκαίρι. Είναι δροσεροί και δημιουργούν ένα εντυπωσιακό πιάσιμο με όλα τα μαλλιά ψηλά που έχει υπέροχο στυλ.

Από τον απλό ατημέλητο ψηλό κότσο μπαλαρίνας, μέχρι τον κομψό και καλοχτενισμένο βραδινό κότσο με μπούκλες για γάμο / βάπτιση και γενικότερα επίσημες εμφανίσεις, οι επιλογές είναι πολλές.

Πρόκειται για ένα από τα ωραία καλοκαιρινά χτενίσματα που έχει αρκετές παραλλαγές. Μπορεί να φτιαχτεί σε κάθε μήκος μαλλιών, εκτός βέβαια από το πολύ κοντό αγορίστικο.

Δοκιμάστε να κάνετε ένα σινιόν με ίσια μαλλιά, έναν κότσο με μπούκλες ή κάποιον συνδυασμένο με πλεξούδες και άλλα διακοσμητικά στοιχεία.

Μάλιστα οι κότσοι αποτελούν και ένα από τα πιο δημοφιλή νυφικά χτενίσματα για το καλοκαίρι. Εξάλλου, δεν είναι λίγες οι νύφες που επιλέγουν να πιάσουν όλα τους τα μαλλιά ψηλά αφού με αυτό τον τρόπο αναδεικνύουν το νυφικό τους φόρεμα.

► Δείτε ακόμη περισσότερα χτενίσματα με κότσους